Jihuu, jihuu, jihuu! Sormukset meille molemmille on siis tilattu. Itse asiassa ne tilattiin jo jokunen viikko sitten sen seurauksena, kun suunnattiin Jyväskylään kultaseppää treffaamaan. Taisinkin mainita jo aiemminkin, että olin jo laitellut sähköpostia eräälle kultasepälle, jonka tyylistä pidin kovasti. 

Jo sähköpostien perusteella tulin ehdottomasti siihen tulokseen, että hän on sopiva henkilö sormuksiamme tekemään. Sormukseeni tuleva pääkivi on vähän.. no, poikkeuksellinen. Sormukseen on siis tulossa vähän muutakin kuin perus briljanttihiottua timanttia. Kultaseppä oli etsiskellyt huolella ja löytänytkin lopulta kolme sormukseeni sopivaa kivivaihtoehtoa. Hän tilasi nämä kolme vaihtoehtoa liikkeseensä, ja iloksemme ne ehtivät saapuakin ennen tapaamistamme. Siispä sain tarkastella kiviä paljaalla silmällä ja valita minua eniten miellyttävän kiven sormukseeni.

Se oli hyvä asia, sillä kahden suosikkini välillä päätöksen tekeminen oli todella vaikeaa ja asian ratkaisi se, kun sain tarkastella kiviä sormeani vasten. Nimettömälläni katseltuna toinen oli sitten paremman näköinen ja päätös saatiin tehtyä.

Sormus2
Huikea, erilainen sormusrasia ei valitettavasti oma. Kuva täältä!

Sormuksen runko tehdään Jonin valkokultaisesta kihlasormuksesta. Tämähän ei ole mikään tyypillinen käytäntö, eikä tämäkään kultaseppä yleensä vanhasta suostu tekemään. Mutta meille hän lupasi tehdä poikkeuksen, kun asia oli niin tärkeä. Ja sormuksen materiaali tosiaan täytti vaadittavat kriteerit, jotta kullan saa sulattaa ja uudelleen koruksi tehdä. Olen ihan äärimmäisen kiitollinen siitä, että hän suostui tekemään poikkeuksen. Se on viimeinen silaus sille, että sormukseni tulee olemaan täydellisin sormus ikinä.

Nyt vaan toivotaan, ettei Joni hukkaa sormustaan ennen huhtikuun loppua. Tuon tapaamisen jälkeen Joni luuli jo kerran sormuksen hävinneen. Sydämentykytysten kera Joni kuitenkin jäljitti sormuksen päätyneen sormen ja kollareiden taskun kautta lompakkoon. Huh. Sovittiin tosiaan, että viedään se huhtikuussa liikkeeseen ja sormukset ovat sitten valmiit toukokuun lopulla.

Sormus1
Tämä huikea sormusrasiakuva täältä.

Valitettavasti sormusasian suhteen olen vielä sen verran salamyhkäinen, etten paljasta kultaseppää enkä tarkempia yksityiskohtia sormuksestani. Kultaseppämme oli tehnyt tietokoneella luonnoksen sormuksestani ja se on aivan ihana. Just mun näköinen ja mun toiveiden mukainen. Sain luonnokset häneltä myös sähköpostiini ja lähes päivittäin rullaan sen kännykän kuvakansioista esiin. Ja joka kerta totean, että on se vaan ihana!

Keväämmällä sitten lupaan kirjoitella kultasepästämme ja sormuksen näette varmaankin vasta häiden jälkeen. Mutta niinhän sitä sanotaan, että hyvää kannattaa odottaa, hih!

Sellainen tarina minun sormuksestani. Tai Jonin sormuksesta myös, mutta siitä voin turinoida vielä oman postauksensa verran vähän myöhemmin.

Ps. Otsikko juontaa siitä, että tapanamme on viitata kihlasormuksiimme nimellä "ring-a-ding-a-ling".. mutta älkää kysykö miksi, ei me tiedetä itsekään!