Moikka taas maanantaihin! Alkuviikosta on tullut näköjään mun suosituin aika bloggailla. Viikot kun viettää tietokoneen näyttöä tuijotellen, haluaa sitä yhä useammin pitää läppärin suljettuna viikonloppuna. Monesti menotkin pitää kiireisenä, mutta viime viikonloppu nautittiin loppujen lopuksi suunnitelmien peruunnuttua ihan vain kahden keskisestä ajasta. Oli muuten aivan ihanaa nukkua pitkään, syödä hyvin, käydä luistelemassa ja katsella leffoja.

Ollaan saatu kolme vuotta sitten joululahjaksi Kummisetä -trilogia dvd:nä ja viime viikonloppuun asti oon lykännyt sen katsomista. Mutta Kummisetä yllätti mut positiivisesti! Huomattavasti vähemmän ammuskelua, kuolemaa, verta, väkivaltaa ja kalanruokaa kuin olin pelännyt. Katsottiin vasta kaksi ensimmäistä ja ykkösestä pidettiin huomattavasti enemmän kuin toisesta. Ykkösessä onnistuttiin musta paremmin kuvaamaan hahmoja ja välittämään aitoja tunteita.

Sen sijaan karvaita pettymyksiä tarjoili valtavasti hehkutettu La La Land, joka on muuten ehdolla 14 Oscarin saajaksi. Minähän rrrrrrakastan musikaaleja ja tämä kyseinen musikaali on saanut osakseen niin valtavasti suitsutusta, että olin varma, että se on huikea. Kaksi biisiä ehdolla parhaan kappaleen Oscarin saajaksi. Moni joka ei pidä musikaaleista oli kehunut. Tarinan piti koskettaa ja itkettää ja muistuttaa tuoreesta rakastumisen tunteesta.... vaan kuinkas sitten kävikään. En lämmennyt yhtään. Olin ajoittain jopa kyllästynyt. Leffan loppuhuipennuksen aikana olin niin kypsynyt siinä koko ajan soineeseen biisiin, että teki mieli tunkea sormet korviin. Sama kappale varmaan kahdeksatta kertaa! Kiitos kuultiin tämä jo! 

Suorastaan harmitti, että käytettiin leffarahat tuohon pätkään. Tarina ei tehnyt muhun vaikutusta ja sitten vielä tämä naisväessä shokkitiloja aiheuttava fakta: mää en vaan yhtään ymmärrä sitä Ryan Goslingia. Siis kaikki tuntuvat rakastavan sitä miestä! Tarina kertoo, että tyyppiä olisi yritetty valita maailman kuumimmaksi mieheksi monia kertoja, mutta Gosling olisi kieltäytynyt kunniasta. Ei millään pahalla herra Goslingia tai ketään muutakaan kohtaan, mutta mää en vaan ymmättä. Mun mielestä se ei ole edes lämpimän puolella asteikolla kuumasta kylmään. Eikä Gosling muuten todellakaan hurmannut mua laulajanakaan... ihan mukiinmenevästi herra lauluistaan suoriutui, mutta kun leffassa lauloi myös John Legend niin kyllä Gosling kalpeni rinnalla lähes näkymättömäksi. Pahoittelen tätä negistelyä, mutta hitsi, että petyin. Ja toistan: mää rakastan musikaaleja!

Oletko sinä katsonut Kummisetä -trilogiaa? Mitä pidit? Entäpä onko La La Land jo tullut tsekattua? Ja tietysti tärkein kaikista: Ryan Gosling - kuuma vai kylmä?