Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Voi hitsin hitsi! Hyvin pitkälti.... No nythän mää vasta hokasin! 

Kuulostaako tutulle? Käsi ylös kuka muistaa legendaarisen Team Ahman? Jos et niin olet kyllä missannut jotain hyvin oleellista. Kuten tämän huikean menopelin, joka meidän hääauton tehtävää toimitti.

Mehän oltiin jo ehditty suunnitella, että ensimmäinen "meidän auto", ysikytluvun helmi, farkkumallinen Toyota Corolla olisi meidän hääauto. Mutta sitten mun vanhemmilta tuli kysymys, että mitä oltaisiin mieltä siitä ihan oikeasta, aidosta ja alkuperäisestä Team Ahman Saabista. Sattuivat tietämään, että se on erään tutun omistuksessa nykyään ja iskä tarjoutui sitä lainalle tiedustelemaan. Jos vaan haluttiin siis. Kieltämättä jouduttiin aika kauan pohtimaan ihan tosissaan, että mitä tehdään. Lopulta kuitenkin päätettiin, että onhan se Team Ahman auto ihan jäätävän hauska ja rakas Corolla voi olla Jonin menopeli kirkolle sekä toimia virallisena takakonttina.

Sen enempää tässä vaiheessa paljastamatta täytyy sanoa, että tällä järjestelyllä Corolla pääsi kyllä varmastikin suurempaan rooliin näistä kahdesta autosta. Kaikki virallisen hääauton kanssa ei nimittäin mennyt ihan putkeen.. mutta siitä parin postauksen päästä omassa tekstissään. Uusi jakso PIELEEN MENI -sarjaan siis tulossa pian!

Mutta Team Ahman menopeli tarjoili meille oikein hyvät kyydit pois hääpaikalta! Kuskina toimi mun isoveli, joka handlasi auton ei-niin-sujuvat rattivaihteet oikein mallikkaasti. Ja vastoin kaikkia odotuksia mahduttiin myös Jonin kanssa yhtä aikaa takapenkille. Ja mun pukukin vielä samaan kyytiin. Varsinaisesti ylimääräistä tilaa ei kyllä jäänyt. Kuten ei ylimääräistä turvallisuuden tunnettakaan. Turvavöitähän ei takapenkiltä löytynyt. Siitäkään huolimatta, että auto oli rekisteröity kuudelle vai seitsemälle kyytiläiselle. Niin ja onneksi hentoinen bensan käry, joka auton sisällä leijaili, ei tarttunut hääpukuun!

Auto_2 Auto_4
Kuvat: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Hääauton takalasiin kiinnitettiin sydänkyltti, jonka reunustaa koristavat kukat koristivat myös kahden morsiuslapsen vanhempien hääauton takalasissa ollutta sydänkylttiä vuosikymmen sitten. Kylttiin kirjoitettiin KOEAJO SUORITETTU & RENKAAT VAIHDETTU - teksti, jonka näin aikaa sitten jossain hääblogissa ja hullaannuin välittömästi. En vaan kuollaksenikaan saa mieleeni, että kuka se oli, jolta tämän idean pääsin pöllimään myös meidän käyttöön. Muistatko sinä (tai olitko se sinä)? Jos muistat niin kerro mulle, mielelläni annan kunnian sille, jolle se kuuluu!

Auton perään äiti ja iskä olivat järjestäneet killuttimet valmiiksi. Perässämme kolisi sählypalloja, piparimuotteja, korkkareita ja sisäpelikenkiä sulassa sovussa. Ja niiden kaverina muutamat pinkeiksi ja turkooseiksi maalatut säilyketölkit myös! Voin kertoa, että kyllä pari katsetta kääntyi, kun tuolla pelillä hurautettiin kohti ensimmäistä potrettikuvauspaikkaa. Oranssi valo katolla vilkkuen tietenkin! Kyllä, todellakin laitettiin se päälle.