Vispipuuro, tuo lapsuuden vakiovälipala! Miten se olikaan unohtunut näin moneksi vuodeksi? Vaikka meillä oli sitä kotona tosi usein, ja vieläpä tykkäsin siitä. Toisin kuin melkein kaikista muista puuroista.

Mun alkoi tehdä sitä ihan tosissaan mieli, hämmentävää kyllä, kun yksi ystäväni kertoi kimppakämpässään käydyistä keskusteluista, kun yhteisten sähkövatkaimen vispilöiden tiskaus vispipuuron teon jälkeen aiheutti onglmia.

Joten lonnollistahan se vain on, että kuivat vispipuuronkököt vispilöissä sai veden herahtamaan kielelle.

En muista, että olisin koskaan omillani asuessani (siis lähes vuosikymmenen aikana) tehnyt vispipuuroa. Joni muisteli, että ehkä yhden kerran. Joten googlailemaan jouduin, kun aloin reseptiä etsiä. Kävi ilmi, että sen tekeminen on todella helppoa, ja jos olet kerännyt marjoja pakkaseen itse niin käytännössä ilmaista.

Siksipä halusin tietenkin laittaa meidän herkullisen reseptin jakoon (kuvan jälkeen)!

Vispipuuro vegaaninen välipala - Pitsiniekka-3

VEGAANINEN VISPIPUURO (PUOLUKASTA + HERUKASTA)


Mitä tarvitset?
6 dl pakastettuja marjoja (mulla oli 3dl puolukkaa + 3dl mustaherukkaa ja se oli ihan parasta!)
1 litra vettä
2 dl mannasuurimoita
½-1 dl sokeria
ripaus suolaa
valitsemaasi kasvimaitoa tarjoiluun

Tee näin:
  1. Laita pinnoitettuun kattilaan vesi ja jäiset marjat. Kuumenna ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
  2. Jos haluat sileämpää puuroa, valuta ja painele marjaliemi siivilän läpi. Itse en muuten kaipaisi kuoria puurosta pois, mutta näkyi olleen puolukoiden siivous sen verta suuripiirteitä, että aika paljon kiehui liemessä roskiakin. Siksi päädyin itse siivilöimään.
  3. Pidä marjaliemikattila hellalla, mutta pienennä lämpöä! Kaada mannasuurimot liemeen, mutta älä löräytä kaikkea kerralla vaan kaada rauhssa. Sekoita koko ajan vispilällä!
  4. Lisää suolaripaus ja sokeri ja sekoita. Ohjeessani on vähemmän sokeria, kun monissa muissa ohjeissa, mutta mielestäni tämä sokerin määrä oli sopiva, kun koko marjamäärä ei muodostunut happamista puolikoista.
  5. Anna kiehua hiljaa 10 minuutin ajan. Sekoittele välillä.
  6. Jäähdytä puuro kunnolla ennen vaahdottamista! Lämmin puuro ei vaahtoudu kuohkeaksi. Kun puuro on kylmää, vaahdota puuroa sähkövatkaimella, isolla teholla kunnes puuro on kauniin kuohkeaa.

Tarjoile vispipuuro kylmän kasvimaidon kera ja nauti! Pakko sanoa, että iKaffe toimi vispipuuron päällä vielä paljon paremmin kuin lehmänmaito mun muistikuvissa. Aavistuksen makeampi ja kermaisempi maito oli omiaan tämän kaverina.

Meneekö testiin vai kuuluuko jo vakkareihin?