Kuten jo hyvin tiedätte, mää nautin näistä talvikeleistä koko sydämestäni! Mutta eivät ne työpukeutumista ihan helpoksi tee. Varsinkaan, kun työmatka pitää sisällään sekä lumessa ja pakkasessa tarpomista että julkisissa liikennevälineissä hikoilemista. Tässä viisiä vinkkiä, joita itse käytän talvien työmatkoilla. Jättäkää ihmeessä kommentteihin teidän parhaat vinkit!

P3101372 P3101338

Kunnon ulkohousut sukkahousujen päälle

Ah sukkahousut! Rakastan niitä ja inhoan niitä samaan aikaan, mutta sitä ei käy kieltäminen etteikö sukkahousut ole kätevä kapine talvisessa työpukeutumisessa. Mekko ja sukkahousut sujahtavat helposti toppahousujen alle ja toppiksissa ei työmatkalla jäädy. Töissä vaan ulkohousut pois ja valmista tuli!

Löysempien housujen alle sukkikset tai kalsari

Jos ei huvita mekkoilla niin toinen tapa pitää koivet lämpimänä on vanhat kunnon kupongit. Nykyään tämä on tosi helppoa, kun housumuoti ei ole läheskään niin kireää kuin muutama vuosi takaperin. Ainakin mun kaapissa on nykyään paljon paperipussivyötäröisiä housuja, joihin pitkikset mahtuvat alle mainiosti. Ne voi napata välistä pois työpaikan vessassa tai pukkarissa. Kätevä vaihtoehto on laittaa housujen alle sukkikset. Ne monesti ovat vähemmän kuumat, joten et läkähdy vaikket jaksaisi jumpata niitä pois.

Housujen väriset säärystimet (tai villasukat)

Suurin osa mun housuista on lahkeeltaan vajaamittaisia, eli jättävät nilkat paljaaksi. Saapasmalliset talvikengät olisivat yksi pelastus tähän tilanteeseen, mutta toinen mainio vaihtoehto on housujen väriset (usein siis mustat) säärystimet tai pitkävartiset villasukat. Vetäise säärystimet koipiin matkan ajaksi ja nappaa toimistolla pois. Niitä ei oikeasti edes meinaa huomata, jos sattuvat housujen väriin sopimaan, joten voit huoletta vetäistä päivän palaverireissut säärystimet paikallaan.

Pidä töissä toimistokenkiä

Tämä kannattaa! Meidän työpaikalla käytetään ulkokenkiä kaikkialla. Yleensä olen töissä ilman kenkiä sukkasillaan tai paljain varpain, mutta talvella sekään ei pelitä, kun lattiat tulvivat kenkien mukana sisään tullutta lumisulaa. Siksipä ratkaisu on ehdottomasti toimistokengät! Jotkut neutraalin väriset, moneen sopivat ja mukavat kengät toimivat hyvin. Ja työmatkat voi lompsia vaikka missä värikkäissä vaelluskengissä (kuten yours truly). Jos välität asujesi ulkonäöstä niin muista kuitenkin ajatella sukkia! Kerran kirjavat, nyt kulahtaneet Happy Socksit ovat vähän turhankin iloiset mustissa balleriinoissa.

Kerrospukeudu, mutta älä keinokuituneuleisiin

Kerrospukeutuminen on iso juttu kaikessa ulkoilupukeutumisessa - niin myös työmatkalla. Ja lupaan ja vannon, että se metrossa läkähdyttävä hikoilu vähenee merkittävästi, kun et kerrosta itseäsi akryylineuleeseen. Monet keinokuiduthan ovat käytännössä muovia, joten ilmiö on sama kuin seisoisit huoneenlämmössä jätesäkki toppatakin alla. Hiki alkaa takuuvarmasti virrata! Kerrospukeutumisen hyötynä on myös se, että vaatekerrokset pääsevät hyötykäyttöön myös toimistolla, jos teilläkin lämpötila vaihtelee mm. paikalla olevan ihmismäärän mukaan. Esim. löysemmät neuleet sopivat monien asujen päälle tosi hyvin!

P3101364 P3101286 P3101297

Onko sulla käytössä samoja vinkkejä? Entäpä mikä on sun paras vinkki? Vai tuskailetko samojen asioiden kanssa ylipäänsä? Mun täytyy kyllä tunnustaa, että oon siitä tosi onnekkaassa asemassa, että meidän työpaikalla ei ole pukukoodia. Sinne voi mennä hyvinkin rennossa asussa, jos sille tuntuu!