Ihanaa viikonloppua! Millaisia suunnitelmia sulla on täksi viikonlopuksi? Mulla ei paljon mitään, mutta sitten toisaalta kuitenkin on. Meillä on tänä viikonloppuna ihan vapaa viikonloppu ilman yhtään ajastettua menoa tai paikkaa, jossa olla. Ihanaa!

Vaikka se onkin ihan parasta, on se jotenkin myös vaikeaa. Ohjelmattomia ja reissuttomia viikonloppuja ei meillä edelleenkään ole kovin paljon, joten silloin kun on mahdollista, ei suunnitella viikonlopulle mitään menoa eikä reissua. Ja tunnen siitä jotain outoa syyllisyyttä. Kun on niin paljon kaikkea tarjolla. Ja pitäisi tehdä ja nähdä ja kokea. Mulle tulee sellainen olo kuin mun pitäisi jotenkin pyytää anteeksi sitä, että olen niin laiska, että en tee mitään riittävän suurta ja hienoa. Oon vaan ja rentoudun. Enkä edes niin hienosti, että downshiftaisin. Ihan vaan tavallisesti laiskottelen.

Tänä viikonlopuna siis ei ole mitään suunnitelmia!

Eilen perjantaina siivottiin koko kämppä, pestiin kolme koneellista pyykkiä, laitettiin iso satsi ruokaa viikonlopuksi, käytiin kaupassa ja saunavuorolla. Sen jälkeen tehtiin vielä pitsaa.

Tänään lauantaina sillä välin, kun Joni on pelaamassa pipolätkää mää oon kuunnellut vinyylilevyjä, ottanut muutamia kuvia, käsitellyt kuvia, nyt kirjoitan blogia ja sen jälkeen jatkan lukemista (mulla on kesken lempparini Taru Sormusten Herrasta). Ehkä vielä ulkoillaan yhdessä, kun tekisi mieli lentää dronella, kun ei ole niin kova pakkanen. Sen jälkeen ajateltiin pitää leffaputki, käytiin nimittäin tällä viikolla Vitosen divarissa ja ostettiin kahdeksan leffaa. Muun muassa kaikki kolme Hobitti-leffaa, joita ajateltiin katsoa.

Huomenna sunnuntaina meillä on ulkoilupäivä. Täällä etelässäkin on niin ihanan paljon lunta ja kauniita ja aurinkoisia päiviä, että ajateltiin mennä pulkkamäkeen! Olen tänään kysynyt Instagramissa suosituksia pulkkamäistä (kiitos vaan vinkeistä). Ja ennen pulkkamäkeä aamulla tehdään kotona brunssia. Sitten illalla Jonin täytyy tehdä vähän töitä ja minä ajattelin sillä välin kirjoitella blogia.. opiskellakin voisin, mutta tuskin jaksan. Ai niin ja kynnet haluaisin lakata!

Huomaatteko? Tällaiseen me vaan haaskataan viikonloppuja, "ettei tehdä mitään".

P2100783 Pitsiniekka Viikonloppu 2019 P2100737
| NEULE - LINDEX | HAME - H&M | NILKKURIT - ELLOS |

Miksi musta tuntuu tolle? Miksi ihmeessä oon onnistunut asettamaan itselle jopa kriteereitä sille, mikä lasketaan riittävän hyväksi tavaksi viettää viikonloppua? Nuorena suurin osa viikonlopuista oli tämän tyylisiä. Lukemista, ulkoilua kavereiden tai perheen kanssa, ruuanlaittoa tai leipomista (silloin tosin apulaisena lähinnä), telkkaria, saunomista ja vain olemista. Kaikkea sitä mikä oikeasti rentouttaa ja lataa akkuja taas seuraavaa arkiviikkoa varten. Ihan parasta!

Miten voi olla, että nykyään omien lemppariasioiden tekeminen tuntuu riittämättömälle? Pitäisi mukamas olla reissussa, tavata kaikkia kavereita, käydä vähintään elokuvissa ja taidetapahtumissa. LUX Helsingissä olisi kyllä pitänyt oikeasti käydä, mutta kun en sitäkään saanut aikaiseksi.

Tämä asenne on kyllä vääryys, joka pitää oman pään sisällä korjata. Saako syyttää sosiaalista mediaa? Tai edes sitä, että asutaan Helsingissä? Ihanaahan se ainakin olisi, jos syyn voisi vierittää jonkun toisen harteille, mutta ei se taida ihan niin helppoa olla. Noh, tänä viikonloppuna teen sen minkä voin: vietän viikonloppua just noiden asioiden parissa ja nautin. Itsehän olen just näin valinnut 

Siispä ihanaa viikonloppua just sullekin! Toivottavasti saat viettää sen sun lemppariasioiden parissa!