Jokainen, joka on tuntenut mut lapsuudesta saakka voi todistaa seuraavaa: oon aika nirso. Mua aina nolottaa myöntää tuo ääneen, mutta niin se vaan on. Tai varsinkin on ollut. Heti puolustuksekseni pitää myös sanoa, että en ole nirsoillut kiusallani. Sanoisin vaan, että mulla on herkkä makuaisti.

Mutta voi pojat, että on maailma avartunut kasvissyöjäksi ryhtymisen jälkeen. Kun on ollut pakko. Ja sen pakon myötä on myös tullut opeteltua, miten asioista saa oikeasti hyviä. Yksi uusista tuttavuuksista on tämä romanesco-kukkakaali, eikö olekin kaunis? Sen kokkailussa ei kyllä ollut mitään eksoottista, koska se maistuu aivan samalle kuin tavallinenkin kukkakaali. Kolminkertaisen hinnan saa maksaa vain tuosta ulkonäöstä.

Ja mitä tulee siihen, miten kasviksista saa hyviä? Suosittelen lämpimästi höyryttämistä! Mihin tahansa kattilaan laitettavan höyrytysritilän osto on ollut varmaan viimeisen vuoden parhaiten sijoitetut pennoset. Sitä tulee käytettyä viikoittain. Höyryttäminen  on nopeaa ja lopputulos hyvää! Kyllä kiitos!

Ootko kokeillut ikinä romanesco-kukkakaalia? Tai jotain muita villejä uutuuksia? Tykkäätkö kokeilla uutta vai oletko taipuvainen nirsoiluun?