Mullon ehdotus, tee yksi ekoteko: anna mun olla rauhassa vähän seko!

En kertakaikkiaan voinut vastustaa tän postauksen aloittamista noilla sanoilla. Nehän on muutama rivi Vesalan varmaan kaikille tutusta Älä droppaa mun tunnelmaa-biisistä. En jaksa uskoa, että kukaan on voinut välttyä sitä kuulemasta?

Oikeasti tän postauksen aiheena on yksi ekoteko ja ehkä siinä on pientä sekoiluakin jo mausteena. Mutta ajattelin silti tulla jakamaan teidän kanssa tällaisen helpon tavan, jolla vähentää omaa muovipussimenekkiään ihan huimasti. Näin nimittäin joulun alla, kun WWF mainosti verkkokaupassaan myytäviä Globe Hope -kestopusseja. Minähän innostuin heti kerrasta moisista kierrätetystä valoverhosta tehdyistä pienten vihannespussien korvaajista. Vaan kuinkas sitten kävikään. Nehän ehdittiin tietysti myydä loppuun ennen kun ehdin tilata sellaisia meille joululahjaksi.

Mutta onneksi hätä ei ollut tämän näköinen, kun ompelukone on mulle enemmänkin kuin tuttu kapistus. Marssin Eurokankaaseen ja ostin kevyintä mahdollista valoverhoa. Vähän koomista oli, että kevyin saatavilla ollut kangas oli sellaista, jonka alareunassa oli lyijynauha. Se oli kuitenkin onneksi helppo napsia pois. Sulkemisnauhaksi ostin kapeaa satiininauhaa, keveytensä vuoksi juuri sitä.

Joten nyt meillä säästyy kymmeniä ellei satoja pieniä muovipusseja vuodessa. Vähän on vielä opettelemista siinä, että muistaisi ottaa ne aina mukaan kauppaan suunnatessa. Varsinkin jos teen ruokaostokset vaikka töistä tullessani, on ennakoiminen osoittautunut vähän hankalaksi. Sama vaiva on mulla muuten isojen kauppakassienkin suhteen. Mutta eiköhän se tästä!

Tein paria erikokoista pussia ja isommat niistä painavat 10 grammaa. Meidän pikaisen laskutoimituksen mukaan se tarkoittaa sitä, että kestopussin käyttäminen maksaa yhden sentin/kilohinnan euro. Eli euron kilohinnalla pussi tuo hintaa lisää sen yhden sentin ja viiden euron kilohinnalla viisi senttiä. Ja tarvittaessahan on mahdollista myös punnita kalliin kilohinnan tuotteet ilman pussia ja latoa ne pussiin sitten punnitsemisen jälkeen.

Oletteko koskaan törmänneet vihanneksille ja hedelmille tarkoitettuihin kestopusseihin? Onko teilläkin jopa sellaiset käytössä? Entäpä voisitko harkita hankkivasi vai meneekö tämä ekoteko pelkän sekoilun puolelle? Heittäkäähän kommenttia!

P2110115