1. YLÖS VÄÄRÄLLÄ JALALLA. Miten sitä voikin saada koko päivänsä pilalle sillä, että nousee sängystä väärällä jalalla? Johtui se sitten painajaisten täyttämistä yöunista, aamulla puhelimessa odottavista huonoista uutisista, kurkkuun kasvaneesta kaktuksesta tai milloin mistäkin. Melkein poikkeuksetta, jos päivän ensimmäiset ajatukset keskittyy johonkin negatiiviseen, leijuu koko päivän yllä tumma sumu. Silmät eivät meinaa pysyä rivillä kouluartikkeleita lukiessa, salille ei millään jaksaisi lähteä eikä todellakaan tee mieli mitään niistä ruuista, joihin eilen ostettiin tarvikkeita. Tiedättekö tunteen?

2. HITON HÄÄPUVUN OSTO. Katsoin mun blogin suosituimpia postauksia ja niin viimeisen viikon ja kuukauden kuin koko bloginkin historian luetuin postaus on tarinani totaalisen surkeasta hääpuvun ostokokemuksestani. Luin tuon postauksen läpi pitkästä aikaa ja voi että alkoi taas kiehuttamaan ja kiukuttamaan tuota kokemusta muistellessani. Vaikka häistä on jo 1,5 vuotta ei muistot ole kyllä tuota harmitusta kullanneet.

3. J. K. ROWLINGIN TWIITIT. Mua nauratti tänään hirveästi, kun luin tarinoita Harry Potter -kirjalijan viime päivien Twitter-keskusteluista. Rowling oli twiitannut Donald Trumpia kritisoiden, johon udeat presidentin kannattajat olivat reagoineet muun muassa huorittelemalla ja vannomalla polttavansa kaikki omistamansa Rowlingin kirjat ja niihin pohjaavat dvd:t. Tähän kirjailija vastasi, että levyjen polttaminen voi synnyttää myrkyllisiä kaasuja ja minulla on edelleen niistä maksamasi rahat, joten voit ilomielin lainata sytkäriäni.

4. NETTIKIUSAAMINEN. Törmäsin Facebookissa Yle Kioskin videoon, jossa ihan satunnaisia tavallisia ihmisiä pyydettiin lukemaan Miss Helsinki Sephora Ikalabasta nettiin kirjoitettuja kommentteja päin naisen kasvoja. Kommenttien lukijat eivät siis olleet kommenttien kirjoittajia. Kyllä ihan silmät kostuivat kun katsoin nuoren naisen ottavan vastaan ihan valtavan loukkaavia sanoja. Ja toisaalta taas siksi, kun näin miten pahalle niiden sanojen ääneen sanominen ihmisistä tuntui. Onneksi on myös ihmisiä, jotka välittävät.

5. RAKASTAVA VUOROVAIKUTUS. Edellistä kohtaa täydensi sopivasti tänään lukemani tutkimusartikkelit, joissa oltiin tutkittu hellän ja rakastavan vuorovaikutuksen terveysvaikutuksia. Rakastava vuorovaikutus näkyi olevan yhteydessä verenpaineen ja kolesterolin alenemiseen. Samankaltaisia tuloksia näyttäytyi myös rakastavaan sävyyn kirjoitetun tekstin tuottamisen myötä. Aiheesta paljon tutkimusta tehnyt henkilö on muuten Kory Floyd, jos kiinnostaa!

Mikä ihana ajatus keskelle ankeaa, väärällä jalalla alkanutta ja pilvistä torstaita (mun inhokkiviikonpäivä, muuten). Siitäpä ottamaan inspiraatiota vaikka ystävänpäivän kunniaksi kirjeen kirjoittamiseen! Mitä ajatuksia sun mielen päällä on just nyt?