Roomasta on kotiuduttu! Ja jos tarkkoja ollaan niin yhden yön jälkeen pakattu laukut uudelleen ja lädetty seuraavaan reissuun. Mutta vitsit - Rooma oli ihana! Taas kerran! En tiedä oonko koskaan aikaisemmin saanut kolmen yön reissusta noin paljon lomafiilistä irti. En ainakaan muista, että olisin. Rooma oli meille niin hyvä. Rauhallisia kävelyitä, herkullista ruokaa, toistemme seuraa, myöhäisiä illallisia, hyvin nukuttuja öitä ja viinilasillisia koska vaan sille tuntui. Ihan parasta.

Heti ensimmäisenä iltanamme siellä Joni kysyi multa, että miltä tuntuu olla takaisin. Ja mun täysin rehellinen vastaus oli, että jos sitä pysähtyy miettimään niin tuntuu oudolta, mutta jos en ajattele asiaa niin tuntuu sille, etten koskaan olisi poissa ollutkaan. Niin outo tunne. Kaikki näytti, kuulosti ja tuokusuikin niin tutulle. Muistinkin yhtäkkiä ihan kirkkaasti bussilinjat, pysäkit, kadunkulmat, kuppilat ja pienet yksityiskohdat, joita en todellakaan tiennyt muistavani. Osasin yhtäkkiä taas kielenkin, vaikken muistanut osaavani.

Mulle ei ehkä ollutkaan käynyt niin, että aika olisi kullannut muistot, vaan oikeastaan päin vastoin. Olin antanut ajan kerryttää muistojen päälle pölyä. Siinä missä Rooma on kyllä kaikki nämä vuodet ollut mielessä ihanana ja rakkaana paikkana, on niiltä ajoilta hyvin vahvasti muistissa myös kipeä ikävä kotiin oman murun luo. Se ikävä oli silloin niin outo juttu, kun normaalissa arjessa se ei tuntunut liian pahalle. Ihan siedettävälle ja hallittavalle. Mutta sitten kun vaihtoaika oli loppumassa ja Joni tuli mun luo, jotta lomailtaisiin vajaa kuukausi Italiassa yhdessä... Sillä hetkellä, kun Jonin näin niin purkautui kyllä ikävä koko puolen vuoden ajalta. Eikä se ollut enää yhtään hallittavissa vaikka enää ei edes tarvinnut ikävöidä. Silloin tiesin heti, että en lähde enää minnekään yksin. Tosin tällä reissulla taas kerran konkretisoitui se haave, että lähdettäisiin vielä yhdessä. Meidän pitäisi asua täällä. Tuo lause livahti molempien suusta aika monta kertaa neljän päivän aikana.

Rooma_2Rooma_3Rooma_4Rooma_6Rooma_7Rooma_8Rooma_9

Kaunis ja kaoottinen Rooma. Kohtelit meitä taas niin hyvin! Toivottavasti nähdään taas pian!

Teidän muiden kanssa nähdään taas heti huomenna nimittäin reissun jälkeen on ainakin kuvia varastossa! Ja itse asiassa se kevään New Yorkin, Karibian ja Norjan reissukin on vielä koluamatta, eli toivottavasti reissujutut kiinnostaa!