Aloitetaan itse asialla - tällä parin minuutin mittaisella koostevideolla meidän hääpäivästä. Painahan playta ja nauti sormeen menemättömistä sormuksista ja pöydälle lentävistä kakuista! Mielellään äänien kanssa, niin suosittelen.. tuo biisi kun on niin piste i:n päällä!


Huh - mitäs tykkäsitte? Mulla nousee edelleen aivan valtava hymy kasvoille, kun tän katson. Joka ikinen kerta - ihan oikeasti. Ja rehellisyyden nimissä edelleenkin melkein joka kerta myös pieni kyynel alkaa kimmeltää silmäkulmassa tämän videon myötä.

Meidän häät siis videoi Juho Vuolas /  Vuolas media. Heti alkuun mun täytyy tiivistää meidän fiilikset yhteen virkkeeseen: Ei voitaisi olla tyytyväisempiä päätökseen videoinnista, Juhon työskentelyyn tai lopputulokseen. Siinäpä se kokemus tiivistetysti on kaikessa rehellisyydessään.

Jos kuitenkin käydään häävideoprosessiä vähän pidemminkin läpi, niin täytyy aloittaa kertomalla, että me oltiin pitkään harkittu häiden videointia, katseltu koostevideoita netistä, ihasteltu ja kuitenkin todettu, että tässä asiassa me nyt säästetään. Upeat valokuvat riittää. Mutta sitten Vuolas Mediaa pyörittävä Juho Vuolas laittoi mulle mailia ja kertoi palveluistaan. Vastasin, että kiitos tarjouksesta, upeita on videot, mutta ollaan tultu siihen tulokseen, että tässä säästetään. Juho sitten vastasi, että mitäpä jos tehtäisiin yhteistyötä ja me saataisiin hieman alennusta hinnasta ja minä näyttäisin sitten traileria täällä blogissani. Ajattelin edelleen, että ei me nyt törsätä ylimääräistä videoon, mutta kerroin tästä keskustelusta kuitenkin Jonille, joka tuumasi, että no hitto, mitä jos vaan otetaan se videointikin, kun sitä on niin kauan jahkattu muutenkin. Minä vähän vastustelin edelleen, mutta niin vaan kävi, että vastasin vielä Juholle häntä koipien välissä, että noh, ei me nyt sitten säästetäkään vaan mielellään otettaisiin sut meidän häitä kuvaamaan.

Koska Juho tulloin vaikutti Oulun seutuvilla (nykyään hän tekee keikkaa Pyhäjärveltä käsin) , ei meillä ollut mahdollisuutta tavata ennen hääpäivää. Ennakkopalaveri hoitui kuitenkin ihan yhtä helposti myös Skypen välityksellä. Juho kyseli meistä, meidän hääpäivästä ja toiveistamme videon suhteen. Meillä ei ollut hirveästi toiveita, tosin sen verran sanottiin, että tykätään ennemmin fiilistelystä kuin kankeasta dokumentoinnista. Tykättäisiin, että videolle tallentuisi pieniä tunnelmakuvia ja sellaisista hetkiä, ilmeitä ja eleitä, jotka saattavat muuten jäädä huomaamatta. Jo Skypessä huomattiin, että Juho oli oikein mukava tyyppi ja jutteleminen omista toiveista oli helppoa. Homma hoitui myös tosi ammattimaisesti ja Juho osasi ottaa huomioon sellaisiakin juttuja joita ei itse oltaisi tajuttu. Hän nimittäin pyysi vielä kaasoa / bestmania laittamaan sähköpostilla infoa sellaisista hääpäivän yksityiskohdista tai tapahtumista, joista me emme tietenkään osanneet kertoa. Esimerkiksi morsiamen ryöstö tai vastaava tulee luultavasti hääparille yllätyksenä ainakin ajankohdan suhteen, ja on hellpo missata, jos kuvaaja ei ol tietoinen sen ajankohdasta. Joten kaasot laittelivat Juholle sitten tarvittavat tiedot vielä ennen häitä!

Itse hääpäivänä Juhon toiminta oli äärimmäisen huomaamatonta. Vihkimisen aikana en huomannut Juhoa ollenkaan ja sama päti kyllä oikeastaan koko loppupäiväänkin! Jossain vaiheessa muistaakseni esittäydyttiin, mutta en edes ole varma, että milloin. Ja illan lopussa juteltiin hetki, kun Juhon päivä oli pulkassa. Videokuvaaja ei todellakaan ollut yhtään kenenkään tiellä, missään vaiheessa päivää!

Ja mitä lopputulokseen tulee? Kuten jo sanoin, ei voitaisi tyytyväisempiä olla! Juhon häävideopaketteja voi kurkkia tarkemmin täältä  - meillä oli valittuna mielestäni tuo Kulta - paketti, eli kuvausta yhdeksän tuntia (jota Juho muuten superystävällisesti vähän venytti aikataulun venyttyä) ja käteen saatiin tämä muutaman minuutin traileri -video sekä reilun tunnin mittainen häävideo, jossa sitten oli mukana myös lähes koko vihkiminen ja paljon puheitakin! Molemmat olivat todella hyvin toteutettuja ja videolle oli tallentunut juuri sellaisia juttuja, kun toivottiinkin. Esimerkiksi papin puhe vihkimisessä oli todella kiva kuunnella jälkikäteen videolta. En todellakaan muistanut siitä kuin muutamia pieniä kohtia. Mutta nyt on helppo palata kaikkiin meille osoitettuihin sanoihin aina, kun sille tuntuu.

Kaikista suurinta ihastusta meissä kuitenkin on herättänyt juurikin tämä traileri ja sen editointi. Me ollaan Jonin kanssa molemmat ihmisiä, jotka osaavat tehdä kohtuullisen paljon tietokoneella. Osataan käsitellä kuvia ja ollaan editoitu kasapäin videoitakin esimerkiksi laskettelureissuilla GoProlla kuvatuista klipeistä. Mutta se taito, mitä kummallakaan meistä ei ole on tuollainen ammattilaisen silmä ja luovuus, joka tuon trailerin editoinnissa näkyy. Se, miten pieniä juttuja koostamalla oikein voi luoda niin vahvoja tunteita. Miten yhdeksän tunnin materiaalista osaa koostaa parin minuutin setin, joka tiivistää niin paljon ja niin kauniisti. Ja miten osuvalla musiikilla ja kappaleen eri osioita hyödyntämällä voi vahvistaa videon tarinaa niin paljon! Tuo kappale on siis Juhon valitsema, meille täysi yllätys, mutta jestas, että se toimiikin hyvin! Ja tykästyin siihen niin paljon, että oli pakko shazamittaa se kappale, jotta sen saisi napattua muutenkin kuunteluun.

Tulen kyllä sanomaan tämän kaikesta muustakin meidän häihin liittyvästä, mutta rahan käyttäminen häävideoon ei ole kadutanut heteäkään. Ei hetkeäkään. Jo tämän trailerin nähtyäni sanoin, että olisi todellakin ollut sen rahan väärti, vaikkei edes pitkää videota saataisi. Kyllä hääpäivän ikuistaminen on osoittautunut ainakin itselle kaikista arvokkaimmaksi asiaksi. Se tunne, kun voi oikeasti palata näihin hetkiin ja tunnelmiin, on ihan sanoinkuvaamattoman ihana. Hääpäivä tuli ja meni niin nopeasti, mutta kun se on ikuistettu kunnolla, on niin ihanan helppoa palata niihin tunnelmiin. Muutenkin kuin oman hataran muistin varassa!

Juhoa eli Vuolas Mediaa me voidaan omalla kokemuksellamme suositella täysin vilpittömästi. Kannattaa ainakin kysäistä, jos yhtään tuntuu sille, että oman hääpäivän fiilikset olisi kiva saada tallennettua videollekin. Meidän mielestä, kaiken jahkaamisenkin jälkeen, se enemmän kuin kannatti!

Ja jos ihastuitte videoon yhtä paljon kuin mekin, saa jättää kommenttia.. kuten aina - ne niin mua ilahduttaa!