Fiiliksiä

Häistä on kulunut jo puolitoista kuukautta ja blogissa on ollut aika hiljaista. Ajattelin tulla ehkä vähän selittämään miksi niin on. Siihen on oikeastaan kaksi syytä ja ensimmäinen on se, että mua pelottaa. Pelottaa kirjoittaa täällä meidän häistä ja jakaa meidän hääkuvia. Ei siksi, että häissä tai kuvissa olisi ollut mitään vikaa. Vaan siksi, että ne muistot on niin uskomattoman tärkeitä ja rakkaita. Paljon tärkeämpiä kuin osasin ikinä kuvitellakaan. Jotain sellaista, mitä haluaa aina vaalia. Pitää vaan itsellään, ettei menettäisi niistä yhtään mitään. Niin intiimejä ja henkilökohtaisia, etten osannut etukäteen aavistaa lainkaan miten palavalla rakkaudella niihin muistoihin suhtaudun. Enkä halua, että mikään tai kukaan pääsisi mun ja niiden muistojen väliin.

kirsi-joni-v+ñri-2048px-303
Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Ennen hääkuvien saamista en osannut odottaa, että musta tuntuisi tälle. Sitten niin vaan kävi. Kuvat ja videot on niin uskomattoman kauniita ja muistot hääpäivästä niin tärkeitä ja rakkaita. Niin, että vieläkin meinaa nousta kyyneleet silmiin niitä ajatellessa. Niin rakkaita, että alkoi tuntua sille, etten haluaisi altistaa niitä "julkisesti arvosteltaviksi". Heti melkein ensimäiset ihmiset, joille hääkuvia vilautettiin, sanoivat muutaman poikkipuolisen sanan ja voin rehellisesti myöntää, että pahoitin mieleni kovastikin. Itkinkin ja suutuin vähän. Tuumasin, että en näytä näitä kuvia koskaan kenellekään. Koska mulle ja Jonille ne on täydellisiä, eikä kenelläkään ole mitään asiaa tulla sanomaan muuta.

No, sittemmin mieli on muuttunut ja kuvia on tullut näytettyä muillekin ja kaikki on kovasti ihastelleet ja olleet onnellisia meidän puolesta, kun itse oltiin kuviin niin tyytyväisiä. Pikku hiljaa, kun aika tasoittui niin alkoi löytymään rohkeutta siihen, että enköhän minä uskalla osan tänne blogiinkin tuoda. Uskallan. Ja tuonkin.

Mutta toinen syy "blogihiljaisuuteen" on ollut se, että olen antanut itselleni luvan ottaa oman aikani sen tekemiseen. Heti häiden jälkeen iski ehkä pieni hää-ähky. Ei ollut mikään palava into perata kaikkea sitä läpi heti. Oli vaan tarve olla ja nauttia ja fiilistellä. Sitä, että naimisissa ollaan ja ne häät on nyt juhlittu. Meni viikkoja häiden jälkeen, kun näin hääpainajaisia ja heräsin aamulla ajatellen, että täytyy muistaa tuo sitten hääpäivänä. Ja tajusin vasta hetken päästä, ettei se enää olekaan edessä.

Joten olen antanut itselleni luvan rauhassa totutella ajatukseen, että naimisissa ollaan. Nauttia siitä, että olen tuore vaimo. Koittaa ymmärtää, että me asutaan nyt Helsingissä. Tutustua uuteen kotikaupunkiin ja heittäytyä. Tehdä kaikkia niitä asioita nyt avioparina. Käydä myöhään illalla Helsinki Night Market -tapahtumassa herkuttelemassa. Huristella Jopolla pitkin Helsingin rantoja ja opetella kaupunginosien nimiä. Maistella häistä jääneitä nimikkodrinkkejä. Pötkötellä parvekkeella tähtitaivasta katsellen. Ajaa maanantai-iltana Jämsään ja takaisin ihan vain Linkin Parkin konserttia varten. Laittaa ruokaa. Pestä pyykkiä. Tehdä eväitä. Halailla. Olla vaimo.

Blogiin todellakin aion kirjoittaa. Koko hääpäivästä - ihan läpikotaisin. Todellakin haluan niin tehdä ja todellakin aion. Mutta jos tänään huvittaa ennemmin lähteä yhdessä kävelylle niin sen teen ja kirjoitan vasta huomenna. Toivottavasti ymmärrätte!

Seuraavaa postausta ei tarvitse kuitenkaan kovin kauaa odotella, sillä löysin luonnoksista kolmannen osan polttaripostauksistani. Luulin jo julkaisseeni sen, mutta enpä ollutkaan! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä?

Ps. Terkkuja sulle, joka tuolla Linkin Parkin konsertissa tunnustit lukevasi mun blogia. Oli tosi hauska tavata joku, joka mun kirjoituksia seurailee! Koskaan ennen kukaan ei ole tunnistanut tai ainakaan tunnustanut tunnistavansa mua. Toivottavasti en kiljunut sun videoiden taustalle, mulla on ollut taipumusta pilata ihmisten (meidän) keikkaklipit kiljumalla liian kovaa!

16 Kommenttia

 1. Nauti vaimona olosta ja häiden nostattamista fiiliksistä. <3 Jään odottamaan ilolla , en hoputtaen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kiitos Emma! :) niin täytyy tehdä, näitä fiiliksiä ei kuitenkaan enää koskaan toiste tule, joten tästä yhdestä kerrasta täytyy ottaa kaikki irti :)

   Ihanaa tietää, että siellä odotellaan. Ei onneksi tarvitse enää kauaa! :)

   Poista
 2. Moikka Kirsi! Heti tähän alkuun täytyy sanoa että et pilannut mun videoita, kiljuminen kuuluu asiaan. :D Linkin Park sai teiltä ansaitsemansa tuuletukset!

  Oli hauska lukea "itsestään" sun blogista. Hihittelin ensin hetken, laitoin avopuolisolle linkin tekstiin ja päätin kirjoittaa sulle terveiseni takaisin. :)
  Niin kuin sanoin sulla on ihana blogi ja olette kaunis pariskunta ulkoisesti mutta myös sisältä. Olen iloinen että tapahtui näinkin hassu yhteensattuma ja pääsin vaihtamaan muutaman sanan kanssasi.

  Kirjoituksen aiheeseen vielä. Minä ainakin ymmärrän että näin suuren ja intiimin asian julkistaminen ei ole helppoa. Siksi se tapahtuukin täysin teidän ehdoilla ja voitte julkaista vain sen mitä haluatte. Ei kukaan voi arvostella rakkautta.

  Kaikkea hyvää teille ja minä pysyn kuulolla. :)
  -Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Haha, hyvä! Mun tietokoneella on yksi kansiollinen mun ykköslempparibändin eli Backstreet Boysin keikalta kuvattuja videoita, joita en suostu enää ikinä avaamaan, kun en kestä kuunnella sitä kiljumista :D

   Pakko oli vielä kirjoittaa postaukseen terkut, oli tosiaan niin kiva törmätä lukijaan ja vielä noin ihanaan sellaiseen :) Varsinkin kun olitkin ajatellut sitä, että ollaankohan tulossa!

   Kiitos tosi paljon kauniista sanoistasi :)

   Noinhan se juuri on. Yleensä olen tosi avoin enkä erityisen tarkk ykistyisyydestäni jne, joten en yhtään odottanut tulevani näin "suojelevaiseksi". Mutta sehän on juuri noin - ei kukaan voi meidän rakkautta arvostella ja jos arvostelee kuvia tai meidän tapaa juhlia, niin siinähän arvostelee. Ei se ole silti meiltä tai meidän muistoista pois :)

   Samoin, kaikkea hyvää teillekin! Toivotaan, että Linkin Park tulee pian uudestaan Suomeen, niin törmätään taas :D

   Poista
 3. Hienoa, että kerrot tuntemuksistasi avoimesti! Malttamattomina täällä odotellaan, ei vain blogin juttuja, mutta myös loppuja valokuvia ja sitä videoa. Ne kuvat, joita on jo nähty, olivat ihania ja hauskoja - no joo, ehkä se yksi rouva siellä parketilla jalkaansa rasittamassa ei niin ihana kuva ole :) ! Mukavia kuvakulmia, hyviä ilmeitä ja ennen kaikkea hurjan paljon mahtavia muistoja! Tuo parkkitalokuvakin on niin kaunis.

  Mulla on vähän sama fiilis joissain asioissa, että pitää muistuttaa itseä, että häät oli jo. Kukkia tien varsilla, kiva biisi radiossa, tyhjentynyt kurkkupurkki jne. - tiedät kyllä mitä niistä saa mieleen!

  Olipa mukava kuulla tuosta konsertti-tapaamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkös mää sen lyhyen videon teille jo näyttänyt? :O Ja kuules äityli, sillehän ei voi mitään, että sää oot sen näköisenä tanssilattialla jammaillut, ja kaikki muut yhtä tyylikkäinä myös :D Tulkitsen tän niin, että ilmoitat sen kuvan ensimmäisenä blogiin laitettavaksi? Ei vaineskaan!

   Joo, tiedän kyllä. Hassulle tuntuu, että ohi on :) Mutta onneksi aina voi muistella ja palata niihin tunnelmiin!

   Poista
  2. Heh, itseni näköinen kuva! Kestän jos julkaiset sen, mutta en toivo.... Näytitte lyhyen videon, mutta ruokahaluhan kasvaa syödessä, näin se vaan on!

   Vaalikaa noita muistojanne koko loppuelämä; kiitos kuitenkin kun jotain jaatte meille muillekin :). Se on teidän ikioma juttu, johon me muut ollaan vaan päästy mukaan.

   Poista
  3. No eipä se juttu olisi ollut ollenkaan samanlainen ilman teitä kaikkia :)

   Poista
 4. Mun piti tätä näin jälkikäteen kommentoida vielä. Piti jäsennellä ajatukset.
  Näin tuoreena hääpäivän kalenteriin laittaneena voisin sanoa että ymmärrän todellaki sun suojelevan asenteen. Oon jo nyt valmisteluvaiheessa ollut ihan herkkänä et en halua kuulla poikkipuolista sanaa. Loukkaannuin jopa siskolle kun sen mielestä Save the date-korttien suomenkielinen tekstin oli vähän huono (joo, se oliki mut silti! Onneks sen voi vielä vaihtaa....xD). Että voin kuvitella mitä sit on hääkuvat. Se on niin tärkeä päivä että en yhtään ihmettele jos pelottaa.

  Mutta toisaalta hirveän mielellään ois kiva nähdä niitä koska ne vähät mitä on näkyny oli niin kauniita :) te näytätte niin rakastuneilta. :)

  Nauti vaimoudesta ja uudesta kaupungista. Ja elä stressaa. Kyllä me maltetaan odottaa jos haluat vielä kertoa häistänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit kommentoimaan! Ja onneksi olkoon hääpäivän päättämisestä, hyvin jännää varmasti! :) <3

   Voi vitsi, voin todellakin samaistua sun fiiliksiin. Jotenkin se vaan tuntuu suurelle henkilökohtaiselle loukkaukselle vaikkei sellaiseksi olisi tarkoitettukaan. Ja itse tosiaan ainakin ajattelen niin, että mitäs sitten jos joku on ihan surkeaa, se on meidän omaa valkkaamaa surkeaa ja se riittää, että me tykätään! :D Tosin onhan se kiva päästä vielä muuttamaan, jos sitten huomaa, ettei se omaakaan silmää miellytä! Mutta pysy vaan vahvana ja pidä oma pääsi, tärkeintä on, että just te tykkäätte ja muut saa luvan tykätä perässä :)

   Kyllä varmasti tulen hääkuvia postailemaan. Se helpotti, että sai asian sanottua äänen. Ja myös on saanut tässä useamman viikon hillota niitä kuvia itsellään niin tuntuu jo nyt helpommalle ajatukselle jakaa enemmänkin. Kun on ensin saanut itse niistä nauttia ja niitä ihastella :)

   Kiitos paljon! Kyllä me ihan hurjan rakastuneita ja onnellisia ollaankin <3 Ihana kuulla, että siellä ruutujen takana on noin ihanaa porukkaa odottelemassa, todellakin teidän kanssa haluan myös meidän päivän jakaa!

   Poista
 5. Oi apua kui ihana kuva ja kuvauspaikka! Itseasiassa juuri teidän kuvia olen itse odottanut eniten innolla. :) Mutta ymmärrän fiiliksen, kävi itsellänikin sama ajatus päässä. Lisäksi jotenkin tuntui "tylsältä" esitellä sitä valmista päivää, aikaisemmin kun oli yksityiskohtaisesti jokaisen pikkujutun esitellyt ja levittänyt ideoita, niin tämä valmis paketti ei tuntunut että ketään enää se kiinnostaisi tai kukaan siitä inspiroituisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvat on kyllä kaikki ihan mielettömiä ja ollaan kyllä ihan supermegatyytyväisiä Jaakon kuviin! :)

   Musta on ihana kuulla, että siellä on ihmisiä, jotka innoissaan siellä odottaa meidän päivään kurkistamista. Nää kommentit tekee jakamisen niin paljon helpommaksi :) Jos vaan maltatte odottaa niin pian näette lisää! :)

   Täytyy kyllä sanoa, että musta sun blogia on ollut ihana lukea just siksi, että on päässyt ennakkoon ihan oikeasti näkemään niitä osasia mistä se hääpäivä tulee koostumaan ja sitten myös kurkkauksia siihen millainen se päivä sitten lopulta oli! :)

   Poista
 6. Tännehän oli tullut hurjasti tekstiä! Onpa kivaa lueskella näitä nyt häiden jälkeenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, joo! Hetki piti hengähtää ennenkä oli energiaa palata näiden pariin :) Kiva kuulla, lisää on tulossa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!