Hääpukuliikkeistä

EDIT// Kun hääpuvunostokokemus on kokonaisuudessaan takana - tässä linkki lopulliseen kokemukseeni: Hääpuvun osto - hirveän huono kokemus.

Moikka. Hääblogeissa tai muuten hääpukujen maailmassa pyörineet ovat varmaan viime päivinä törmänneet monessakin tuutissa Tapaus Lovebirdsiin. Minuakin lähestyttiin sähköpostitse aiheeseen liittyen, mutta mielestäni on hankalaa ottaa kantaa kenenkään puolesta silloin, jos ei tiedä riittävästi taustoja. Mutta sainpahan asian vuoksi pontta kirjoittaa sen puoli vuotta roikkuneen postauksen minun kokemuksistani hääpukukaupoilla. Koska vierailin tuolloin myös Lovebirdsillä, tulen siitäkin muutaman ajatukseni jakamaan. Mutta nämä kokemukset pohjautuvat kahden kaasoni kanssa tehtyyn hääpukushoppailureissuun, josta lisää tarinaa löytyy täältä.

Zazabella Outlet

Asemakuja 3, 02770 Espoo

Suuntasimme Espooseen ensimmäisenä heti liikkeen aukeamisaikaan. Oltiin saatu sinne varattua vain yksi sovitusaika. Liikeessä oli kuitenkin yksi sellainenkin koppi, jossa seurueemme toinen morsian sovitteli itse päälle saatavia mekkoja sillä välin, kun ensimmäinen oli myyjän avustamana toisessa liikkeen kahdesta varsinaisesta sovituskopista. Minä sitten laukkasin näiden kahden väliä parhaani mukaan!

Kokemus Zazabellan Outletista oli ihan ok, mutta ei mikään mullistava.  Liikkeessä oli enemmän muita juhlapukuja kuin hääpukuja. Hääpukujen valikoima ei ollut päätä huumaava, mutta joukossa oli myös muutamia tosi kauniita pukuja. Siis ihan oikeasti potentiaalisia pukuja. Kuitenkaan hinnat ei pitkissä klassisissa hääpuvuissa ollut sellaisissa lukemissa, joissa oletin outlet-pukujen hintojen olevan. Joitain hyviä tarjouksia liikkeessä kuitenkin oli ja meidän seurueesta morsian, jota myyjä ei auttanut millään tavoin löysikin itselleen ihanan puvun hyvään hintaan. Täytyy sanoa myös, että liikkeen palvelu muutenkaan ei ollut mielestäni mitenkään kovin aurinkoista. Olisin kaivannut vähän ystävällisempää asennetta ja palvelualttiutta. Pitkän ja kiireisen päivän väsymystäkään ei voinut syyttää, kun oltiin päivän ekat asiakkaat.

Lovebirds

Runeberginkatu 35, 00100 Helsinki

Zazabellan jälkeen oltiin jouduttu jättämään aikatauluumme vähän tilaa (seuraaviin liikkeisiin saatiin aikoja vain iltapäivän puolelle), joten hyödynsimme aikamme suuntaamalla Lovebirdsiin. Kyseinen liike siis myy käytettyjä hääpukuja eikä sinne myöskään voi varata aikoja. Porukkaa oli liikkeellä yllättävän paljon, joten vähän oli ahtaat oltavat. Tuona lauantaina liikkessä oli poikkeuksellisesti vain yksi myyjä, joten jouduttiin vähän odottelemaan aina pukemis- ja riisumisapua. Mielestäni ei kuitenkaan kohtuuttoman paljon.

Vähän risuja Lovebirdsille joutuisin kuitenkin antamaan asiakaspalvelusta. Töissä ollut myyjä oli kyllä todella ystävällinen tyyppi, eikä siinä ollut mitään valittamista. Hänen osaamisensa pukuasioissa ei mielestäni vain ollut riittävä. Sen taisi huomata myyjä itsekin, kun totesikin minulle, että hän ei olisi ollenkaan osannut tuollaista asiaa ajatellakaan... ja minun pitäisi olla siellä töissä eikä hänen. Niinpä.. sellainen olo mullekin tuli!

Mutta muuten itse konsepti oli mielestäni toimiva. Tai siis mun mielestä on ihan mahtavaa, että on tällainen paikka, jossa käytettyjä hääpukuja myydään. Huomattavasti kätevämpi ja mukavampi tapa tämä, kuin kaivella jotain nettihuutokauppoja tai Facebook-kirppiksiä ja sopia sovitusaikoja ihmisten koteihin. Koska käytettyjen pukujen myyntiä kannatan ihan ehdottomasti! Sehän on mahtavaa, että puvut saavat uuden elämän. Kertakäyttökulttuuria on tässä maailmassa ihan riittävästi muutenkin, enkä todellakaan näe järkeä siinä, että jopa tuhansien eurojen puvut menisivät tähän kategoriaan. Omasta mielestäni liike ei ole kenellekään haitaksi, sillä monia morsiamia kallista, uutta pukua harkitessa rohkaissee tieto siitä, että puvun saa luultavasti jälleenmyytyä ja osan rahoistaan "takaisin". Ja sanomattakin selvää, että mielestäni on todella inhottavaa, jos joku kilpailija tuntee asemansa niin heikoksi, että kokee tarvetta uhkailla Lovebirdsiä.


Lovebirdissä asioiminen oli oikein mukavaa myös siksi, että valikoima yllätti ainakin mut positiivisesti. Mielestäni siellä oli parempi kattaus hääpukuja kuin Zazabella Outletissa. Ja niinhän Lovebirdista löytyi meidän seurueen toiselle morsiamelle aivan älyttömän upea puku todella kohtuulliseen hintaan.

Niinatar

Runeberginkatu 38, 00260 Helsinki

Seuraavaksi meillä oli aika varattuna Niinattareen, jonne ystäväni minut suostuttelivat pukuja kokeilemaan. Liike oli tupaten täynnä väkeä ja meidänkin varauksemme päälle oli tuplabuukattu.  Ei kovin kiva. Siksipä en päässytkään sovituskoppiin vaan jouduin riisuuntumaan ja pukeutumaan jossain varaston kaltaisessa tilassa. Ei kovin kiva tämäkään. Sinäänsä se ei minua haitannut - oli sen tilan edessä sentään verho - mutta ei nyt mikään erityisen ihanakaan tuo kokemus ollut. Lisäksi ystäväni eivät päässeet mihinkään istumaan, vaan joutuivat seisomaan portaissa minua odottamassa.

Tämän kokemuksen pelasti ehdottomasti kohdalleni sattunut aivan ihana myyjä. Valitettavasti en tiedä hänen nimeään, mutta tämä ihana nuori, tummahiuksinen nainen oli kyllä sinetti sille, että tuolta löytyi minulle puku. Hän oli todella, todella ystävällinen ja aidosti läsnä. Hän oikeasti kuunteli minua ja kanssani juteltuani osasi hakea minulle sovitettavaksi juuri sen puvun, johon olin silmäni ensiksi iskenyt (vaikka en tätä hänelle maininnut).

Otin tuolloin puvun tiedot ylös ja palasin myöhemmin liikkeseen. Toinen käyntini oli arkipäivänä ja liikkeessä ei minun lisäkseni ollut ketään muuta asiakasta. Ja onneksi kohdalleni sattui tuo sama myyjä (kaikki liikkeen muut myyjät eivät vaikuttaneet ihan yhtä ystävällisille.. sen perusteella mitä sivusta tuolla ruuhkaisella käynnillä seurasimme). Hän soitti myös paikalle ompelijan arvioimaan toivomiani muutosmahdollisuuksia ja tunsin muutenkin saavani oikein hyvä palvelua. Minua ei hoputettu yhtään ja tunsin oloni tärkeäksi asiakkaaksi. Vähänpä tiesin siinä vaiheessa...

Stilissima

Runeberginkatu 42, 00260 Helsinki

Stilissima oli viimeinen paikka, jonne olimme varanneet sovitusajan. Koska Zazabellan ja Lovebirdsin jälkeen molemmat pukua etsineet morsiamet olivat löytäneet pukunsa, ei meillä ollut enää asiaa Stilissimaan. Joten Lovebirdsistä lähdettyämme ennen Niinattareen suuntaamista poikkesi toinen ystävistäni Stilissimaan kertomaan, että puvut ovat jo löytyneet ja joudumme perumaan varatun ajan. Hän sanoi henkilökunnan olleen todella ystävällistä tuon asioinnin aikana. Lisäksi ystäväni kehui Stilissiman tilaa (sen perusteella mitä pikaisesti näki). Oli kuulemma tilava ja valoisa.. sellainen kuin jenkkitelkkahömpän perusteella olettaisikin hääpukuliikkeen olevan. Eli eipä jäänyt mitään negatiivista hampaankoloon, mutta emmepä päässeet sinne oikein asioimaankaan.

Muu Suomi

Toki tässä maassa on hääpukuliikkeitä muuallakin kuin Helsingissä. Täytyy kyllä sanoa, että kotikaupungissani Jyväskylässä valikoima on olematon. Siis ihan oikeasti olematon. Jos olisin jyväskyläläinen morsian ja haluaisin hääpukukaupoille, lähtisin varmasti Helsinkiin tai vaikkapa Tampereelle. Turkuun asti en olisi varmaan ollut heti kärkeen lähtemässä, vaikka täytyy kyllä sanoa, että voin sitäkin suositella. Täällä on nimittäin aivan ihanan näköisiä hääpukuliikkeitä, kuten Fiancée (Linnankadulla), Pukukoodi (Maariankadulla) tai Sydänkäpy (myös Maariankadulla).


Millaisia kokemuksia sinulla on hääpukukaupoilta?

20 Kommenttia

 1. Kiva kuulla kokemuksia hääpuku kaupoista. Itselle kun näitä kokemuksia ei ole vielä päässyt kertymään, kun häät ovat vasta puolentoista vuoden kuluttua. Meillä ei taida budjetissa olla varaa juuri kalliille uudelle merkkipuvulle, joten ajattelinkin että pitäisi tutkia sitten erilaisten outletien ja käytettyjen pukujen valikoimat sekä vuokrapuvut. Muutenkin minusta tuntuu jotenkin turhalta tuhlata niin suurta summaa pukuun jota pitää päällään vain yhtenä päivänä, vaikka toki tärkeänä sellaisena. Itsekin asun Turussa, joten mietin löytyyköhän täältä tuollaisia edullisia pukuja vai pitäisiköhän suunnata juuri Helsinkiin tai Tampereelle...?

  Minua myös hirveästi pelottaa hääpukuliikkeiden palvelu, niin paljon olen lukenut niistä huonoja kokemuksia. En itse tiedä juuri yhtään millainen puku minulle sopisi ja toivoisin sitten myyjän osaavan auttaa tässä ja hän kestäisi minun jahkailuni. Olen myös kuullut, että monessa liikkeessä ollaan ärtyneitä siihen, että jos pukuja käydään vaan sovittelemassa eikä sitten ostetakaan mitään. Mutta turhaa sitä kai on stressata, eiköhän jostain löydy ihanaa palvelua ja juuri se minun unelmieni mekko edulliseen hintaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä valitettavasti osaa sanoa onko Turussa jotain hyvää käytettyjä pukuja myyvää paikkaa.. mutta tuossa alla Turussa shoppaillut Sari uskalsi suositella sekä Fiancéeta että Sydänkäpyä. Kannattaahan siellä käydä katsomassa ja kerrot vaan myyjälle ihan rehellisesti oman budjettisi, jolloin myyjät varmasti kertovat sulle millaisia vaihtoehtoja heidän liikkeessään on just sun budjetille :) Ja ei kai kellään myyjällä ole varaa ärtyä siihen, että asioit siellä. Säähän olet kuitenkin etsimässä ihan oikeasti pukua!

   Mutta tosiaan jos käytettyä pukua halajaa, niin suosittelen kyllä myös lämpimästi tuota Lovebirdsiä. Siellä oli tosi iso valikoima käytettyjä pukuja (hyväkuntoisia!!) yhdessä paikassa. Tosin jos sulla on hirveän tarkat kriteerit niin voi olla, että sieltä ei löydy just oikeaa. Se vaikeus kun on, että käytettyjen pukujen liikkeessä ei voida pitää huolta siitä, että valikoima on monipuolinen, koska valikoima on sitä, mitä tuodaan myyntiin.

   Ja ihan varmasti oikea paikka ja oikea puku tulee sullekin löytymään! :)

   Poista
 2. Sisareni vanha ja ihan kotikaupungista yllättäen hänelle löytynyt... ja tämä siis kauan kauan sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se olikin ihana!! :) Tai itse voisin kyllä luopua siitä kauluksesta, mutta muuten herkkä pitsimekko on kyllä just mieleen <3

   Poista
 3. Stilissimassa sain todella hyvää palvelua. Myyjä, jonka kanssa sovittelin, oli aivan ihana ja osasi ehdotella todella ihania vaihtoehtoja. Sieltä se puku sitten löytyikin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meidän kokemus kyseisestä paikasta oli hyvin lyhyt, mutta juuri tuollaisen kuvan hekin meille jättivät, vaikka me oltiinkin vähän "ikäviä asiakkaita", kun peruttiin sovitusaika muutaman tunnin varoajalla :)

   Poista
 4. Itse voin suositella täältä Turusta sekä Fiancéeta että Sydänkäpyä. Oma hääpukuni on Fiancéesta, kun taas anopit ja kälyni löysivät juhlapukunsa Sydänkävystä. Molemmissa saimme oikein hyvää ja asiantuntevaa palvelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, vinkkasinkin sun suositukset tossa ylhäällä Heidille, joka on turkulainen morisan vielä pukua vailla! :) Molempien näyteikkunoiden eteen oon itsekin pysähtynyt monesti ihailemaan, mutta valitettavasti ei ole tarvetta mennä sisälle ihastelemaan ;)

   Poista
 5. Kyllä melkein harmittaa näitä juttuja lukiessa, ettei tullut jalallaankaan astuttua yhteenkään hääpukuliikkeeseen! :D Löysin oman mekkoni käytettynä nimittäin (Se on kyllä maailman ihanin eikä sen hankinta kaduta yhtään!).. Mutta olisi ollut kyllä kivaa sovittaa erilaisia mekkoja ja päästä näkemään erilaisia hääliikkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mun täytyy muuten sanoa, että silloin kun suunnitelmissa oli vielä puvun teetättäminen niin harmittelin itsekin vähän tuota samaa.. että mää en ikinä pääse sinne sovittelemaan peilin eteen ja kaverit istuu sohvalla ja juo skumppaa.. noh, ei ollut skumppaa ja kaverit seisoivat portaissa, että mun tapauksessa totuus ei tosiaan ollut ihan sitä mistä haaveilin :P

   Poista
 6. Kiitos tästä postauksesta! Ensi viikolla on tarkoitus suunnata helsinkiin hääpukukaupoille ja olen kuumeisesti miettinyt minne varaisin toisen sovitusajan, ensimmäinen on Zazabellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oli hyötyä :) Melkeinpä suosittelisin Stilissimaa tai Niinatarta - niissä on molemmissa isot valikoimat! Kannattaa katsella vielä sitäkin, että onko jommalla kummalla myynnissä jotain merkkiä, jonka puvuista tykkäät kovasti ja suuntaa sitten sinne :) Ja tosiaan jos siellä nurkilla on niin kannattaa käväistä myös Lovebirdissä - sinnehän ei tarvitse varata aikaa vaan voi vaan mennä sisään katsomaan onko mitään mieleistä tarjolla!

   Poista
  2. Laitoinkin eilen viestiä Stilissimaan ja Lovebirdissä ajattelin poiketa, toivottavasti SE oikea löytyisi :)

   Poista
  3. Toivotaan!! :) Ihanaa sovittelua, nautiskele!

   Poista
 7. Täällä http://tahtovatkovasti.blogspot.fi/2014/10/pukujen-sovitusta-osa-2-mies-pysy.html kirjoittelin viime vuoden puolella kokemuksistani Seremoniassa sekä Stilissimassa; mutta summa summarum molemmissa oli kiva asioida. Sain asiantuntevaa ja iloista palvelua eikä tullut hoputettu olo ollenkaan! Seremoniassa sai pölähtää paikalle ilman ajanvarausta ja keskellä arkipäivää olin ainoa asiakas. Jos sovittelemassa olisi ollut useampi samaan aikaan, olisi tila kyllä käynyt ahtaaksi. Stilissimassa meitä oli kaksi yhtä aikaa ja mahduimme mainiosti saman peilin eteen ihailemaan toisiamme :)

  Liike josta kuitenkin sain ylivoimaisesti osaavinta palvelua on Leimuline Hyvinkäällä, sieltä pukuni ostinkin. Heillä on aina vain yksi morsian kerrallaan, jotta häneen voidaan keskittyä täysin eikä ole ruuhkaa peilillä. Pidin kyllä siitä todella, saimme äitini kanssa tutkailla peilikuvaani ja pukua oikein antaumuksella :D Leimun Pirjo on myös rautainen ammattilainen mitä tulee muutoksiin ja korjauksiin puvuissa ja kaikki se sisältyy puvun hintaan. Monessa liikkeessä joka neulanpistosta saa maksaa erikseen eikä hinnat ole pieniä... Suosittelen lämpimästi tulemaan kauempaakin kotikaupunkiini, etenkin jos Maggie Sotteron puvut kiinnostaa ;)

  Varsinainen mainospuhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, se oli kuule oikein hyvä mainospuhe! Ihana vaan, että jaat oman kokemuksesi ja hyvän vinkin muillekin, jotka vielä miettivät minne suuntaisivat. Itse ainakin oon kooovasti ihastunut Sotteron pukuihin, joten vinkki olisi voinut upota ainakin just mulle! :) Toivotaan, että joku muukin morsian bongaa vinkkisi ja jaksaa hurauttaa Hyvinkäälle! :)

   Tosi hyvä pointti tuo korjausten hinta. Ne on kyllä hurjan kalliita joissain paikoissa.. vaikka toisaalta ymmärrän senkin. Kyllähän muhkean tyllihelman lyhentämisessä on ihan hirveästi työtä.. jos laskee kuinka monta metriä sitä helmaa joutuu kääntämään :D joissain paikoissa kun esim. nuo helman lyhennykset laskutetaan juuri metrien mukaan, joissain helman lyhennyksellä on taas kiinteä hinta! :)

   Poista
  2. Osittain minäkin sen hinnan ymmärrän ja sitten toisaalta en. Puvuissa on ihan hurjat katteet ja isonkaan helman lyhentäminen tai muokkaaminen ei ole mikään valtava työ. Toki yrittäjät ottavat rahat sieltä, mistä voivat ja minkä saavat hurahtaneet asiakkaansa maksamaan ;)

   Sotteron puvuista pitäville asiointipaikat Suomessa ovat Hyvinkää, Turku sekä Helsingissä Seremonia niitä myy. Sovituskappaleiden valikoima Seremoniassa oli kyllä suppeampi kuin Hyvinkäällä, siksi kuulemma moni helsinkiläinen morsio Hyvinkäälle matkustaa :) Leimulinessa on myös se ihastuttava puoli, että lainaavat huntuja -huom LAINAAVAT eivät vuokraa-, toki huntuja löytyy ostettavaksikin asti ja valikoima oli varsin hyvä :) Alushameetkin ovat lainattavissa. Vink vink vaan ne, jotka vielä pukuaan etsivät :)

   Poista
  3. Samoilla linjoilla kuin sinäkin. Tavallaan ymmärrän ja tavallaan en. Tietysti asiakkaana arvostan sitä, ettei kalliista ostoksesta tule enää valtavasti ylimääräisiä kuluja. Mutta sitten toisaalta sen verran olen itsekin ommellut, että tiedän sen, että ison, monikerroksisen tyllihelman lyhentäminen voi olla ihan valtava työ. Jos vaikka päällimmäisessä kerroksessa on vielä jotkut siirtoa kaipaavat pitsiaplikaatiot niin huh huh sitä työtuntien määrää! Ja kontrasti on hurja jos vertaa vaikka pukuun, jossa on yksi tafti- tai satiinikerros. En osaa yhtään arvella paljonko katetta esimerkiksi Sotteron puvusta myyjälle jää, mutta toki ei niitä sieltä valmistajaltakaan ilmaiseksi saa :)

   Mutta mun täytyy sanoa, että tuo huntujen lainaaminen on aivan ihanaa palvelua. Kommentoitkin siihen huntupostaukseenkin, ja oikein ilahduin jo silloin, koska en todellakaan ole tiennyt, että noin ihanan ystävällistä ja avokätistä palvelua on jossain pukuliikkeessä saatavilla :) Mun mielestä ihan ehdoton plussa tälle Leimulinelle! :)

   Poista
  4. Ah, anteeksi tuplahehkutus siis! :) Tässä kuumepäissään näköjään muista mitä on kirjoittanut ja mihin...

   Poista
  5. Voi tuplahehkutusta ei tarvitse pyytää anteeksi! :D Itsekin olen ihan innoissani kyseisestä palvelusta, vaikken sitä pääse edes hyödyntämään :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!