Glitter_sandwich_1

Moikka ja hyvää maanantaihuomenta kaikille! Ajattelin näin viikon alkuun jakaa yhden kivan kynsienlaittovinkin. Jos nimittäin viimeisen kuukauden aikana mun kynsillä on näkynyt jotain muuta kuin yksivärinen lakkaus, on se ollut takuuvarmasti glittersandwich. Se on jännää miten ainakin itsellä kynsihommissa näkyy erityisen selvästi kausia - milloin lakkaan vain aksenttikynsiä, milloin pelkkää blingiä, milloin erilaisia ranskiksia ja milloin teippi/pilkku/muita lakkakuviointeja. Tän hetken suosikkijuttuna on voileipäkynnet, joissa kahden erilaisen värilakan väliin laitetaan täytteeksi vähän glitteriä.

Tämä tyyli vaatii aika monta eri putelia, mutta itse toteuttaminen on äärimmäisen helppoa - pelkkää normaalia lakkaamista vain. Alus ja päällyslakan lisäksi tarviset jonkun värilakan pohjalle (itse suosin tässä peittäviä creme -lakkoja), glitterlakan väliin (itse suosin mahdollisimman isoja hileitä) sekä jelly-lakan, jota kerrostetaan glitterin päälle. Jellyt on siis sellaisia läpikuultavia lakkoja. Sellaisia, joissa on vähän sävyä (ei kimalletta!), mutta niitä on melkein mahdotonta saada yksinään kokonaan peittäväksi. Aloita lakkaamalla kynnet aluslakalla ja sen kuivuttua valitsemallasi värilakalla (valkoinenkin on aika kiva pohja!). Kun värilakka on kuivunut, levitä kerros glitterlakkaa ja anna kuivua

Glitter_sandwich_2Glitter_sandwich_3Glitter_sandwich_4

Glitterin päälle tulee kerros valitsemaasi jellyä. Sen jälkeen tarvitaan omaa harkintaa - oliko ensimmäinen jelly-kerros riittävän peittävä, vai näyttävätkö kynnet edelleen sille, kuin olisit vain laittanut värilakan päälle kerroksen kimalletta ja that's it. Esimerkiksi tämä mulla käytössä oleva O.P.I:n Don't touch my tutu ei ole kovinkaan peittävä - tuossa ensimmäisessä alla olevassa kuvassa näette, ettei ensimmäisen jellykerroksen jälkeen tulos eroa juurikaan ensimmäisestä vaiheesta. Siispä minun tarvitsi lisätä vielä toinen "leipäviipale" voileipäni kanneksi ja lakkasin vielä toisen tutu-kerroksen.

Glitter_sandwich_5Glitter_sandwich_6

Sen jälkeen tulos oli jo halutun kaltainen - sellainen, että kynsiä katsoessa vähän joutuu ihmettelemään miten ne on tehty. Kimalteet ovat jääneet läpikuultavan kerroksen alle niin, ettei niiden reunat näy enää kovin selkästi, joten pikaisella vilkaisulla ei voi olla ihan varma onko kynsien pilkut tehty lakkapisteillä vai miten ihmeessä? Siksi juuri tästä tyylistä niin tykkääkin. Lopputulos on veikeä ja kiinnostava, mutta jotenkin rauhallisempi kuin pelkkä värilakka ja glitter -yhdistelmä. Lopuksi päälle vielä pikakuivattavaa päällyslakkaa ja kynsinauhojen siistiminen & öljyäminen.. tätä kirjoittaessani hoksasin, että eipä tullut sitä itse tehtyä!

Mutta mitä tykkäätte glittersandwicheistä? Onko idea teille tuttu vai uusi juttu?