IMG_5182

Kööpenhaminan reissu oli ja meni - ja hauskaa kyllä oli! Kierreltiin kaupunkia hyvän paikallisoppaan avustuksella. Syötiin ja juotiin hyvin (myös spritzit, nam!) ja kulutettiin kaloreita polkemalla joka paikkaan. Vähän hurjaahan se välillä oli, mutta paikallisoppaamme testasi meidän pyöräilyvalmiuksia ennen kuin suostui viemään meitä keskustaan asti.

IMG_5173IMG_5152IMG_5137IMG_5160

Käytiin myös kanaaliajelulla nähtävyyksiä ihmettelemässä ja herkkuja mutustamassa. Lisäksi ihmeteltiin vaihtuvaa säätä. Vähän kastuttiinkin, mutta onneksi vain vähän. Onneksi lauantai-iltana ei satanut kun illallisen jälkeen suunnattin tanssimaan ja parhaat bileet löytyivätkin teurastamon nurkalta, ihan vaan kadulta. Jollain oli pyörään viritetty boombox ja mekin tanssittiin ihmisjoukossa tuntikaupalla. Välillä käytiin vessassa ja haettiin juomat viereisistä baareista.

IMG_5141IMG_5150IMG_5171IMG_5168

Lauantaina päiväsaikaan käytiin muuten Christianiassa, joka odotusten mukaisesti oli vähän ahdistava. Tavallaan myös mielenkiiintoinen, mutta ennen kaikkea surullinen paikka. Sieltä ei ole yhtään kuvaa, koska en uskaltanut kuvata missään muuallakaan, vaikka kuvauskielto kai olikin voimassa vain pääkadun nurkilla.

IMG_5202IMG_5211IMG_5212IMG_5215

Pistin merkille, että Kööpenhaminassa ei juuri näkynyt välimuotoa vanhan ja modernin välillä. Joko oltiin säilytetty jotain todella vanhaa tai sitten tehtu ultramodernia. Itse tykkäsin enemmän niistä vanhoista jutuista.

IMG_5193IMG_5176IMG_5192IMG_5137

Oli ihanaa nähdä tyttöjä parin vuoden tauon jälkeen.. tuntui ihan sille kuin ei koskaan oltaisi erossa oltukaan. Juttu luisti ja oli yhtä helppo olla kuin ennenkin. Näiden tyttöjen kanssa ystävyys tulee kyllä vielä kestämään pitkään, siitä oon ihan varma. Seuraavan kerran taidetaan nähdä ensi heinäkuussa, kun tytöt tulevat meidän häihin sinne paljon kiinnostusta herättäneeseen Huvaskulaan.

Mutta hei, vaikka olinkin vähän laiska kuvaaja tällä reissulla, olisi yksi vinkki vielä tulossa muille Köpikseen suuntaaville - stay tuned!

Oletteko olleet koskaan Kööpenhaminassa? Mitä tykkäsitte?