#HääHäshTäg

Nyt kun edellisessä postaukessa on sopivasti otettu kantaa siihen mikä on tarpeen ja mikä ei, niin ei kai tässä auta kuin rohkeasti myöntää seuraava juttu joka ei todellakaan ole tarpeellinen mutkumäähaluun. Nimittäin oman häähäshtägin (aivan huikea sana!).

Häshtäg

Tänä kesänä Instagramini feedissa on näkynyt paaaljon kuvia häistä, joissa ystäviäni on ollut vieraana. Lähes kaikkiin kuviin on ollut liitettynä kyseisen hääparin oma tägi. Olen klikkaillut auki muutamia kuvasarjoja kyseisillä risuaitamerkinnöillä, ja niiden kautta on löytynyt mm. hääparin jakamia kuvia, joissa vieraita pyydetään liittämään häissä otettuihin kuviin heidän häshtäginsä.

Ihan älyttömän kiva idea! Tägin kautta niin hääparin kuin kaikkien muidenkin kyseistä sovellusta käyttävien vieraiden on mahdollista jälkikäteenkin selailla muidenkin ottamia kuvia. Ei tarvitse käydä läpi kaikkia tuttuja häävieraita etsien jonkun tietyn kuvan ottajaa.

Joten nyt on meidänkin saatava oma HääHäshTägi.. sen muoto vaatii vähän pohdintoja. Sen pitää olla jotain riittävän kuvaavaa, aiemmin käyttämätöntä ja riittävän helppoa...

Mites te? Oletteko pyytäneet käyttämään tiettyä tägiä tai oletteko itse julkaisseet kuvia häistä, joissa on? Entäpä haluaisitteko? Sana on vapaa.. onko tämä mielestänne #turhintaikinä vai #musthave?

20 Kommenttia

 1. Meille kaverit teki oman hästägin :D Ihan mahtavaa! Onhan se nyt kiva katsoa omia häitään vieraiden näkökulmasta. Ensin torppasin täysin koko idean, mutta jos kaverimme haluavat yhteisellä hästägillä kuvia ottaa, niin mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa oma-aloitteisuutta kavereilta! :) Niinpä, jos ei pistä pahakseen sitä, että Instagramissa jaetaan joitain hetkiä hääjuhlasta, niin sittenhän tämä on melko kannattavaa juurikin siksi, että pääsee kurkkimaan häitään vieraiden vinkkelistä! :)

   Poista
 2. Meille tulee ohjeistus vieraille että kuvia juhlasta saa jakaa sosiaaliseen mediaan, kunhan käyttää meidän häähäshtagia. Ei kyllä vielä olla keksitty mikä se olis :) Helpompi sitten juhlien jälkeen instagramistaki löytää kaikkien näppäämät otokset samasta paikkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo käytännöllisyys kuvien etsimisen suhteen on se mikä muakin tässä kiehtoo! :) Joku tollainen ohjeistus on kyllä just hyvä laittaa mukaan.. tietävätpähän vieraat myös sen, että kuvien tms. laittaminen on sallittua. Kaikki parit kun eivät välttämättä halua mitään sosiaaliseen mediaan häistään jakaa! :)

   Poista
 3. Mun mielestä tämä on hyvä idea! Vaikka eihän se mikään pakollinen tosiaan ole, mutta kun sen ilmaiseksi saa ja pienellä vaivalla, niin miksikäs ei? :) Mielestäni hyötysuhde on todella hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pieni vaiva, mutta iso hyöty! :) Hieman ajatustyötä vain vaatii..

   Poista
 4. Oi vitsi, ihan huippu idea! Ehdoton musthave!
  Tosin kaikki tutut varmaan suu auki kysyy, mikä ig ja häshtäg?? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sitäkin voi kyllä tapahtua! :D Meillä on kyllä aikas moni kavereista ja sukulaisistakin sukeltanut instagramin ihmeelliseen maailmaan..

   Poista
 5. Mä oon myös miettiny tätä jo useamman kerran. Siis, haluan ehdottomasti, mutta just että MIKÄ hashtag. Kaikki #tämänjatämänhäät -tyyliset ei tunnu sopivalta, varsinkin kun meidän nimissä on niin paljon m-kirjainta :D Mietin myös sukunimiväännöstä, mutta toisaalta en kyllä halua sukunimeäni julkiseksi instagramiin koska olen siellä jo etunimilläni. Vahvin ehdokas tällä hetkellä meijän yhteinen geokätköily-nimimerkki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on juurikin se ongelma! Määkään en haluaisi "tylsää" MunJaTonHäät" -tyyppistä ratkaisua. Mutta arastelen myös vähän sukunimijuttua.. Joku yhteinen juttu tai nimitys voisi olla kiva.. mutta haluaisin, että se olisi myös helposti muistettava, ettei kenenkään tarvitsi tarkistella jatkuvasti lappusista, että mikäs se tägi olikaan.. meilläkun ei ole oikein mitään yhteistä juttua, joka jo olisi muiden tiedossa tai käytössä.

   Joten saattaapi olla, että me mennään loppupeleissä tylsemmällä linjalla. Mutta toi sun idea kuulostaa kivalle! Sopis hyvin, kun se on teidän yhteinen juttu muutenkin! :)

   Poista
 6. Tää kysymys on ohi aiheen, mutta miten ja millä ohjelmalla suunnittelitte teiän logon?

  Pakko sanoo myös, että aivan ihana blogi sulla! Kun aloin omista häistä haaveilemaan tämä blogi oli juurikin se ensimmäinen johon eksyin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän monogrammin tein kokonaan ilmaisella paint.net ohjelmalla, mutta koneelta löytyy myös Gimps ja PhotoScape kuvankäsittelyyn! :)

   Ja kiitos paljon, onpa kiva kuulla, että oot tykännyt ja toivottavasti pysyt mukana jatkossakin! :)

   Poista
 7. Kannatan! Meillähän oli ihan tylsä #nimijanimi ;) Kannattaa kuitenkin mielestäni valita joku tarpeeksi helppo ja hyvin mieleen jäävä, niin todennäköisesti vieraatkin sen nappaavat käyttöönsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä! Tällä hetkellä nimi ja nimi -vaihtoehdot kuulostaa parhaimmille juurikin siksi, että ne olisi varmaan helpoimmat vieraille muistaa oikein! :)

   Poista
 8. Idea on tosi hauska, mutta se tarkoittaa sitä, että minunkin pitäisi siirtyä nykyaikaan ja hankkia älypuhelin...
  Eipäs tarvikkaan, näänhän mä ne koneelta!
  Voin kuvitella, kun selitän tätä miehelle, niin se ilme... se pitäisi ikuistaa sinne instaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Ei onneksi ole pakko siirtyä älypuhelinaikaan! Ja jos et Instaamaan ryhdy, niin ainahan voi laittaa kuvatodisteita sulhon ilmeistä blogiin :D

   Poista
 9. Meillä oli häissämme hashtag ja se toimi erittäin hyvin! Vieraat näppäili muutenkin paljon kuvia puhelimillaan ja nyt he intoutuivat jakamaan ne kaikkien nähtäviksi. Suosittelen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot kokenut sen noin mukavaksi! Sepä juuri itseäkin houkuttaa, että saa sitten kurkkia niitä kuvia, joita kuitenkin ihmiset räpsivät! :)

   Poista
 10. Toi on kyllä #musthave :) Oon aatellu meidän häihin jotain omaa hashtagia ja vieläpä bloggaamista ja häävalmisteluja varten omaa hashtagia. Olin itseasiassa tänä kesänä häissä, joissa ei ollut hashtagia ja osa vieraista meinasi jopa luoda parille oman hashtagin, että olisi saatu kaikki vieraiden ottamat kuvat samaan paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou! Tää kyllä vaan vahvistaa päätöstä siitä, että kyllä se tägi on oltava, ettei vieraiden tarvitse sillä vaivata päätään!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!