Fonttipaketti

Fontti

Että tällainen homma olisi meillä lähiaikoina luvassa. Me ollaan molemmat sitä mieltä, että olisi kiva valinta kolmen (tai neljän) fontin paketti, joita käytettäisiin kaikissa meidän häihin liittyvissä jutuissa, joissa on tekstiä. Save the date -korteissa, kutsuissa, hääinfoissa, menu-kyleissä, ohjelmavihkosissa, mahdollisissa paikkamerkeissä jne.. 

Sen verran on tiedossa, että yksi näistä fonteista tulee varmaan olemaan joku "kaunomainen".. siis joku vähän koristeellinen. Sellainen, jolla ei oikeasti viitsi kirjoittaa paljoa muuta kuin otsikoita. Sitten tarvittaisiin ainakin joku helposti luettava fontti, jolla pidemmät tekstit voitaisiin kirjoittaa. Ehkä niitä piristämään joku kiva rennompi fontti.. esimerkiksi konekirjoitusta tai käsinkirjoitusta muistuttava.. Ja sitten ehkä vielä yksi, mutten vielä tiedä ihan tarkalleen mihin tarkoitukseen.

Kun nämä saisi valittua voisi alkaa tehdä alustavia suunnitelmia ja pohjia esimerkiksi ohjelmalipareita varten. Tiedän, häihin on vielä yli vuosi aikaa. Mutta määhän sanoin, että ennen tavoitteena olisi saada tän vuoden puolella valmiiksi mahdollisimman paljon! Ei tästä nyt ainakaan haittaakaan ole.. eikä niihin Save the date -kortteihin oo enää niin kauan aikaa...

10 Kommenttia

 1. Näitä jonkin verran työksenikin vääntävänä, suosittelen kolmea fonttia. Yksi isoihin linjoihin, esim. otsikot ja nimet. Toinen leipäteksteihin ja kolmas sitten reserviin (väliotsikot, korostukset jne.). Enemmän kuin kolme menee herkästi sekasorroksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä varmasti oikeassa! Jos niitä valitsee neljä, niin sitten se on jo niin epämääräinen setti, että olisi ihan sama vaikkei mitään tiettyjä valitsiti :)

   Poista
 2. Me käytiin läpi meidän nimet ja kutsun lauseita läpi googlen fontsien avulla eli täältä: https://www.google.com/fonts. Sai hyvän kuvan miltä näyttää kun tekstin pienentää jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimet on mullakin ensimmäinen testi! Mää oon lataillut aika paljon fontteja koneelleni, mutta tuo Google fonts onkin kätevänoloinen apuväline tähän tutkailuun! :) Kiitos!

   Poista
  2. Hei tuohan on tosi näppärä vehje, kiitos A hyvästä vinkistä! :) Meille tuli tässä talvella yksi hääkutsu joka oli kauttaaltaan kirjoitettu kaunofontilla, sinänsä kauniin näköinen mutta ihan hemmetin vaikea lukea! :D Sain traumoja ja meidän painotuotteisiin tuleekin sitten jotain vähän simppelimpää systeemiä vaan... ;) Otsikoissa (ja esim. nimissä) kaunot toimivat varmasti silti oikein nätisti! Ja onhan niitäkin monenlaisia, selvempiä ja epäselvempiä...

   Poista
  3. Joo toi luettavuus on kyllä iso kriteeri! Kyllä yksi fontti täytyy olla sellainen, jolla kirjoitettua tekstiä pystyy lukemaan ilman sen suurempaa vaivaa ja pähkäilyä :D

   Poista
 3. Ihan hyvä noita on miettiä ajoissa. Me ei tultu ajattelleeksi asiaa ajoissa, ja nyt Save the Date- korteissa ja kutsuissa on eri fontit. Aikeena on kuitenkin kaikkiin juhlissa näkyviin paperituotteisiin laittaa yhteneväiset fontit ja se meidän monogrammi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ja sitten tuokin vielä, että olisi kiva ettei ne fontit ja monogrammi riitele keskenään, kun varmaan samoissa jutuissa tulevat näkymään! :D

   Poista
 4. Keep it simple!:) Meillä oli sama fontti kaikissa paperituotteissa, jota en enään muista mutta pointti on se että se oli tarpeeksi selkeä pienellä ja isommalla fonttikoolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on muuten tärkeä pointti valinnassa, että näyttää kivalle isona ja pienenä! :) Kiitti tästä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!