Apulaiset hommissa ensimmäisen kerran

Huh, miten aika juoksee! Kulunut viikko on ollut niin kiireinen, ettei koneella ole ehtinyt nököttää edes kommentteihin vastaamisen verran. Käyn kyllä aina välillä kurkkimassa onko niitä tullut ja luen heti innolla, jos on. Mutta julkaisen vasta sitten kun ehdin ajatuksen kanssa vastata. Arvostan teidän kommentoimiseen käyttämää aikaa ja vaivaa ja ajatusten jakamista, että haluan niihin samalla tavalla vastata. Ja teidän kanssa on kiva höpöttää kommenttiboksissa.
Lasi1Kuva löydetty täältä

Mutta oikeasti tulin kirjoittelemaan siitä, että nyt ollaan jännän äärellä. Nyt oon ensimmäisen kerran pyytänyt muita ihmisiä auttamaan jossain häihin liittyvässä. Apuun on siis valjastettu äidin puolen suvun naiset (ja yksi täti isinkin puolelta). Meidän suku on ollut tiiviisti mukana kaikkien serkkujen häiden järkkäämisessä niin tulee olemaan myös meidän häiden kohdalla.

Mua kieltämättä vähän jännitti pyytää apuja jo näin kauan ennen häitä, mutta jännitys osoittautui turhaksi, kun vastaukset olivatkin muotoa: "Vihdoinkin sää pyydät!" ja "Me ollaan jo ihmeteltykin, että milloin päästään hommiin!". Ihania tyyppejä, sanon minä!
Lasi2Kuvat löydetty täältä ja täältä

Aloitus oli kevyt, sillä ensin naiset on valjastettu lasipullojen keräilyyn. Kuten jo aiemmin vihjailinkin, meillekin on tulossa pöytiin kukkamaljakoiksi ja tuikkukipoiksi lasipulloista askarreltuja maljakoita. En vaan ole vielä ihan varma millaisia. Luultavasti niihin tulee pitsiä, puuta ja jonkin sortin narua.. kenties sitä kuuluisaa juuttinarua. Sillä tämä purkkikeräily pitikin näin ajoissa aloittaa, että ehtisi rauhassa testailla erilaisia koristeluita ja sitten syksyllä voidaan ajan kanssa niitä koristella. 

Aion nimittäin hoitaa tulevana syksynä mielellään kaikki tällaiset jutut, mitä ei ole ihan pakko tehdä vasta viimeisinä kuukausina ennen häitä!
Lasi3
Kuvat löydetty täältä ja täältä

Ja toki purkkien koristeluihin vaikuttaa myös vähän se, mitä niihin aikoo tökätä. Heinäkuussa ainakin äiti saa luvan käydä paljon kävelyillä ja pitää silmät auki - tänä kesänä kun voi vähän kartoittaa, että millaisia luonnonkukkia heinäkuussa vanhempien kodin lähistöllä kukkii. Mistä kannattaa lähteä luonnonkukkia hakemaan ja mitä ylipäänsä saattaa heinäkuussa olla tarjolla.

Onko teitä jännittänyt avun pyytäminen? Ja onko siellä muita lasipurkkien keräilijöitä? Tiedän, että on!

10 Kommenttia

 1. Avun pyytäminen kieltämättä on vähän jäänyt. Nyt hääpäivän lähestyessä avun pyytäminen muistuttaa enemmän delegointia kuin pyytämistä :D Mutta se taas kuuluu minun tapaani, niin avustajamme ovat sitä jo osanneet odottaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tästä olikin sun blogissa puhetta! Ja siksi rohkaistuinkin pyytämään apua.. vaikka kuten sanottua, itse on niin paljon helpompi tehdä, kun tietää ainakin, että tulee hyvin tehtyä ;)

   Poista
 2. Yksi 07/2015 häitään viettävä kaveri huuteli facebookissa joidenkin tiettyjen fetapurkkien perään, on kuulemma just eikä melkein sopiva hääkoristeluun (tai vieraslahjaan, en just muista kumpaan oli) :D Mä en ole ehtinyt ajatella niin pitkälle että pitäisikö jotain hamstrata mutta allekirjoitan tuon ajankohtaisten luonnonkukkien tuijottelun, vaikkakin tämän vuoden toukokuu vaikuttaa ainakin sään perusteella TODELLA omituiselta....! Nimim. Eka päivä kesätöissä ja heräsin lumiseen aamuun o_O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hui, tohon mää en kyllä lähtisi, että jotain tiettyä alkaisin keräämään.. (vaikka apujoukot kyllä ilmoitti, että punkku- ja fresitapulloja ois ollut helpompi kerätä kun kirkkaita lasipurkkja :D ).. tossa saattaisi kyllä mennä maku fetaan ennen hääpäivää :D

   Mutta oot kyllä ihan oikeessa, eihän sitä koskaan tiedä mitä ensi vuonna on luvassa! Paikkoja voi ainakin vähän kurkkia, että missä silloin on kukkia.. jos on!

   Poista
 3. Meille tulee noita sylinterin muotoisia lasimaljakoita sekä pikkutuikkuja. Pitäisiköhän meidänkin joihinkin sylinterin muotoisiin maljakkoihin laittaa tuollaisia isoja sylinterin mallisia kynttilöitä..? Vaikka vaaleanpunaisena, -keltaisena ja valkoisena. Saisi sitä väiriteemaa tuotua esille ja tulisi lasin ja risujen lisäksi jotain hempeyttä pöytäasetelmiin. Itse astioita en ole ajatellut koristella. Mun kavereilla on ollut hyvin vähän mielipiteitä koristeluista ja apua en ole kauheasti viitsinyt pyytää. Enemmän tässä vaiheessa kaipaisin mielipiteitä, ehkä sitten loppuvaiheessa myös apukäsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivan kuuloinen ajatus kyllä! Ainoa mikä itseäni mietitytti jo tota kuvaa katsoessa on se kynttilän sulaminen. Jos kaikki nuo pitkät kynttilät jossain vaiheessa valahtavat tonne pohjalle niin voi olla aika karmea homma puhdistaa niitä, jos astiat haluaa jatkokäyttöönkin :)

   Mulla on sama juttu, nyt ei vielä hirveästi ole asioita joihin apua tarvitsisi.. enemmän mielipiteitä, mutta niistä on onneksi hyvä vauhkota blogissa ;)

   Poista
 4. Minä haluan pitää langat tiukasti käsissäni joten kukaan ei ole vielä päässyt avustamaan meitä. Ehkä pyydän apua sitten elokuussa viikkoa ennen häitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkin tykkään pitää langat käsissäni, mutten välttämättä haluaisi niin tehdä.. tällaisilla pienillä jutuilla on hyvä totutella! :D

   Ja joo, haha! Eiköhän sitä apua onneksi sitten löydy jos meinaa viime hetken paniikki iskeä! :)

   Poista
 5. Pyysin vastikään anoppia jemmaamaan lasipurkkeja talteen. Vois kyllä pyytää muitakin tuttuja niin tekemään. Muutoin en ole apua paljon vielä viitsinyt pyydellä... Paitsi äitiltä tietty :) Jotenki tuntuu, ettei ihmiset jaksa vielä miettiä koko häitä... Vaikka luultavasti olen kyllä väärässä ja tuo on vain joku oma järjetön ajatukseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no niin.. samat suunnitelmat meillä siis! :) Musta tuntuu ihan samalle, ja ei varmaan kaikki jaksaiskaan. Siks ihan hirveesti jännitin purkkienkeräilyavun pyytämistä, mutta reaktiot olikin aivan ihania! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!