Meidän väripaletti

Häiden teemavärien valitsemisen lisäksi väripalettien rakentaminen taitaa olla nykyään yhä yleisempää myös suomalaisten morsianten keskuudessa. Enää ei välttämättä riitä se, että valitaan teemaväriksi pinkki, violetti tai vihreä ja toistetaan sitä kutsuissa, koristeissa, lautasliinoissa ja solmioissa. Voihan se olla, että tämäkin on taas yksi niistä ilmiöistä, jotka korostuvat täällä blogimaailmassa, mutta musta tuntuu, että nykyään yhä useammin morsiamet haluavat koota sen perinteisen teemavärin ympärille kokonaisen väripaletin. Muutaman toisiinsa sointuvan ja toisiaan korostavan värin joukon, joiden pohjalta pyritään kokoamaan mahdollisimman suuri osa häiden yksityiskohdista.

Ja mitä isot edellä, sitä minä perässä, vai miten se meni...

Häävärit

Oikeasti me ollaan kyllä puhuttu meidän häiden väripaletista jo pitkälti ennen mun hääblogimaailmaan uppoamista. Tämä keskustelu taisi lähteä siitä, että allekirjoittanut intoili siitä, miten on ihanaa, kun häihin voi käyttää niin paljon pinkkiä kuin haluaa.. ja ainoa ongelma on päättää haluanko enemmän fuksiaa vai perinteistä vaaleanpunaista. Sulho tähän totesi, että hän kyllä toivoisi, ettei meidän häät olisi mikään ihan täysi pinkfest. Ai. Pinkkiä saa kyllä olla, mutta voisiko sen rinnalle ottaa jotain muutakin, vaikka jotain turkoosia.

Joten ei muuta kuin rakentamaan väripalettia, jossa meidän molempien toiveet täyttyy. Tällä hetkellä mun ykkösväri siinä on fuksia. Se saattoikin käydä ilmi jo mm. kaasojen korupostauksesta. Mutta siis toivoisin sen olevan päävärinä ainakin kaasojen asuissa, kukissa ja koristeissa. Sitä raikastamaan ja korostamaan voi kuitenkin käyttää rinnalla myös vaaleampaa pinkkiä. Tällä hetkellä suosikkisävynä on aavistuksen perinteistä possupinkkiä kylmempi ruusukulta. Okei, eihä tuo sävy taida ihan identtinen oikean ruusukullan kanssa olla, mutta kyllä tuokin väriesimerkki ruusukulta -hakusanan takaa löytyi. Vaahtokarkkiövereitä raikastamaan sopii hyvin sulhasen toivoma vaaleahko turkoosi. Sellainen vihreään taittava minttukin olisi aivan ihana sävy, mutta enpä tiedä.. voi olla, että sekin olisi meille vähän liian tyttömäisen hempeä valinta kahden pinkin rinnalle.

Väripaletin alariviltä löytyy hopea. Sen vuoksi, että jos pitäisi valita kulta tai hopea meille mieleisempi sävy olisi ehdottomasti hopea. Ja lisäksi silksi, että haluaisin välttää mm. painotuotteissa mustan käyttämistä, ja harmaa lienee meidän valinta sen sijaan. Lisäksi toivon, että sulhanen valitsisi itselleen puvunkin tästä sävymaailmasta. Hopeinen kimalteleva puku käy sulle oikein hyvin, kultsi! Beige sen sijaan edustaa tässä paletissa sitä luonnollisempaa puolta.. siis sitä, että hääpaikalla on paljon puuta ja sitä hyödynnetään luultavasti koristelussakin. Voipi olla, että jokunen pätkä vaalean ruskeaa juuttinarua tai -kangastakin nähdään meidän hääjuhlaa somistamassa. Viimeisenä paletissa on mukana vielä valkoinen. Se tuskin sen enempää selittelyjä kaipaa.

Niin ja minkä takia kaikki nämä sävyt ovat glitteriversioita? No, ihan oikeasti vaan sen takia, että mun mielestä kimalletta ei voi koskaan olla liikaa. Ei vaan voi, sanonpahan vaan. Mihinkä sitä cheeppari glittereistään pääsisi... enkä kyllä halua päästäkään!

Miltäpä näyttää teidän silmään? Onko liian värikästä tai ällöhempeää? Vai juuri täydellistä? Millä perustein te olette muuten valinneet häidenne värimaailman? Oletteko ottaneet käyttöön ihan vaan lempivärit, vai onko värivalinnat tehty enemmän järkiperustein tai vaikkapa "olosuhteiden pakosta"?

18 Kommenttia

 1. Meille tulee melko varmasti teemaväreiksi mun lempivärit violetti, sininen ja musta. Koska a.) Mun tyyliin ei sovi muut värit b.)Mun väreihin ei sovi muut värit c.) miestä tuskin kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvät perustelut! Ei noi kaipaa enää mitään lisättävää! :)

   Poista
 2. Oon tähän asti vilkuillut näitä hääblogien väripaletti-postauksia o________O -ilmeellä mut hei glitteriä glitterin perään - pakko kiinnostua ;) Ja mua alkaa pelottaa tämä meijän mieltymysten yhteneväisyys, varsinkin tuo ylärivin väliloisto on IHANA! :D

  Mulla on muuten täsmälleen tuon sun paletin ruusukullan värinen glitterkynsilakka (Mavalan Quartz Rock tms.), ja se on ihan huikee livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinhän se on, että glitter tekee kaikesta vähän parempaa ja mielenkiintosempaa! :D

   Tiiätkö, luin tän kommentin kännykällä Prisman kassajonossa, niin oli vielä pakko poiketa jonosta Mavalan standille kattomaan olisko tota hyllyssä, mutta ei ollut, byhyy! :(

   Poista
 3. Kiva väripaletti, jännä miten hyvin äkkiseltään toisistaan kaukaisilta kuulostavat värit lopulta näyttävätkään yhdessä! :) Ja tuosta glitteristä oon muuten ihan samaa mieltä, koskaan ei voi olla liikaa... ;) T: Toinen cheeppari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Pyöriteltiin joitain muitakin, mutta ne ei näyttäneet yhdessä ollenkaan kivalle. Tossahan sen vasta näkee, kun ne vierekkäin laittaa :)

   Ja hihii, ihanaa! Tää taitaa olla meidän "ammattitauti"! :D

   Poista
 4. Mäkin tahtoisin pinkkiä häihin, pirun mies vaan meni kieltämään sen jo (mitä kosi pinkkiä ja kirkkaita värejä rakastavaa naista :D) eikä muutenkaan saa olla kuulemma liian tyttömäistä, pöh. Tällä hetkellä lila-hopea-valkoinen tai turkoosi-hopea-valkoinen yhdistelmiä ei ole tyrmätty, vaikka turkoosiinkin suhtautuu varauksella. Miehet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän miehen on ehdottomasti suostuttava pinkkiin, kerta on tiennyt mihin kosissaan ryhtyi :D Niin se ainakin meillä on, että ei se voi multa pinkkiä kieltää, kun on kyllä tiennyt mun pinkkihaaveista ja silti päättänyt kosia.


   Mutta oooh, turkoosi-hopea-valkoinen kuulostaa aivan ihanalle! :)

   Poista
 5. Alunperin ajattelin meidän häihin hyvin hempeitä ja maanläheisiä sävyjä. Mieli kuitenkin on ehtinyt muuttua matkan varrella, ja tällä hetkellä teemaväreinä tulevat näkymään harmaa ja oranssi. Oranssi sen vuoksi, että se on miehen lempiväri. (todellinen syy on se, että löysin oransseista liljoista tehdyn kimpun ja rakastuin täysin :D)

  Halutaan muutenkin meidän häihin todella rento meininki ja mun mielestä kirkkaat värit jotenkin luo sellaista rentoa tunnelmaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, oranssi liljakimppu kuulostaa aivan ihanalle! Ja heh, sehän on kätevää, että värivalinnan voi vaan sälyttää miehen lempivärin syyksi ;)

   Mää oon kyllä samaa mieltä. Pelkkä hempeä pastellimaailma tuntuu vaativan jotenkin enemmän hempeää teemaa ja tunnelmaa ympärilleen. Mutta räiskyvämpiin väreihin sopii hyvin räiskyvä tunnelma :)

   Poista
 6. Tasapainoisesti toteutettuna nämä värit luovat varmasti oikein tunnelmallisen ja pirteän hempeän kombon. Itse olen vahvasti lämmennyt kullan eri sävyille ja aivan erityisesti punakullalle. Se toimii yllättävän hyvin monen värin kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot samaa mieltä! Mää tykkään kullasta oikeastaan vain kultaglitterinä. Mutta hopean sävyistä vielä enemmän :) Punakulta on kyllä kaunis sävy! Tämä on onneksi ihan positiivinen ongelma, että on niin paljon ihania sävyjä! Löytyypähän jokaiselle jotakin tästä maailmasta :)

   Poista
 7. Meidän häihin tulee mustaa, valkoista, vaaleanpunaista, mintunvihreää ja ehkä vaaleankeltaista! :> Sen oon jo päättänyt! ;)

  Milla / millamainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo kuulostaa ihanalle! Ja hei tuli ihan mielen ne sun Nappula kynttilänjalat ja niistä inspiroituneena tuli mieleen miten ihana toi väripaletti olisi niin, että tuo keltainen olisikin kultainen, ooh! :)

   Poista
 8. Minä <3 glitter too ;) Harakka mikä harakka, kraak kraak :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen, myönnetään! Se on vaan parasta!

   Poista
 9. Luulenpa että suku tulee yllättymään, kun kaikki ei olekaan possunpinkkiä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!