Häiden teemavärien valitsemisen lisäksi väripalettien rakentaminen taitaa olla nykyään yhä yleisempää myös suomalaisten morsianten keskuudessa. Enää ei välttämättä riitä se, että valitaan teemaväriksi pinkki, violetti tai vihreä ja toistetaan sitä kutsuissa, koristeissa, lautasliinoissa ja solmioissa. Voihan se olla, että tämäkin on taas yksi niistä ilmiöistä, jotka korostuvat täällä blogimaailmassa, mutta musta tuntuu, että nykyään yhä useammin morsiamet haluavat koota sen perinteisen teemavärin ympärille kokonaisen väripaletin. Muutaman toisiinsa sointuvan ja toisiaan korostavan värin joukon, joiden pohjalta pyritään kokoamaan mahdollisimman suuri osa häiden yksityiskohdista.

Ja mitä isot edellä, sitä minä perässä, vai miten se meni...

Häävärit

Oikeasti me ollaan kyllä puhuttu meidän häiden väripaletista jo pitkälti ennen mun hääblogimaailmaan uppoamista. Tämä keskustelu taisi lähteä siitä, että allekirjoittanut intoili siitä, miten on ihanaa, kun häihin voi käyttää niin paljon pinkkiä kuin haluaa.. ja ainoa ongelma on päättää haluanko enemmän fuksiaa vai perinteistä vaaleanpunaista. Sulho tähän totesi, että hän kyllä toivoisi, ettei meidän häät olisi mikään ihan täysi pinkfest. Ai. Pinkkiä saa kyllä olla, mutta voisiko sen rinnalle ottaa jotain muutakin, vaikka jotain turkoosia.

Joten ei muuta kuin rakentamaan väripalettia, jossa meidän molempien toiveet täyttyy. Tällä hetkellä mun ykkösväri siinä on fuksia. Se saattoikin käydä ilmi jo mm. kaasojen korupostauksesta. Mutta siis toivoisin sen olevan päävärinä ainakin kaasojen asuissa, kukissa ja koristeissa. Sitä raikastamaan ja korostamaan voi kuitenkin käyttää rinnalla myös vaaleampaa pinkkiä. Tällä hetkellä suosikkisävynä on aavistuksen perinteistä possupinkkiä kylmempi ruusukulta. Okei, eihä tuo sävy taida ihan identtinen oikean ruusukullan kanssa olla, mutta kyllä tuokin väriesimerkki ruusukulta -hakusanan takaa löytyi. Vaahtokarkkiövereitä raikastamaan sopii hyvin sulhasen toivoma vaaleahko turkoosi. Sellainen vihreään taittava minttukin olisi aivan ihana sävy, mutta enpä tiedä.. voi olla, että sekin olisi meille vähän liian tyttömäisen hempeä valinta kahden pinkin rinnalle.

Väripaletin alariviltä löytyy hopea. Sen vuoksi, että jos pitäisi valita kulta tai hopea meille mieleisempi sävy olisi ehdottomasti hopea. Ja lisäksi silksi, että haluaisin välttää mm. painotuotteissa mustan käyttämistä, ja harmaa lienee meidän valinta sen sijaan. Lisäksi toivon, että sulhanen valitsisi itselleen puvunkin tästä sävymaailmasta. Hopeinen kimalteleva puku käy sulle oikein hyvin, kultsi! Beige sen sijaan edustaa tässä paletissa sitä luonnollisempaa puolta.. siis sitä, että hääpaikalla on paljon puuta ja sitä hyödynnetään luultavasti koristelussakin. Voipi olla, että jokunen pätkä vaalean ruskeaa juuttinarua tai -kangastakin nähdään meidän hääjuhlaa somistamassa. Viimeisenä paletissa on mukana vielä valkoinen. Se tuskin sen enempää selittelyjä kaipaa.

Niin ja minkä takia kaikki nämä sävyt ovat glitteriversioita? No, ihan oikeasti vaan sen takia, että mun mielestä kimalletta ei voi koskaan olla liikaa. Ei vaan voi, sanonpahan vaan. Mihinkä sitä cheeppari glittereistään pääsisi... enkä kyllä halua päästäkään!

Miltäpä näyttää teidän silmään? Onko liian värikästä tai ällöhempeää? Vai juuri täydellistä? Millä perustein te olette muuten valinneet häidenne värimaailman? Oletteko ottaneet käyttöön ihan vaan lempivärit, vai onko värivalinnat tehty enemmän järkiperustein tai vaikkapa "olosuhteiden pakosta"?