Jutta ja huikeat häädieetit

Nyt on kuulkaas tän loppukesän/syksyn morsiamet elämänne tilaisuus tarjolla! Liv -kanavalle kuvataan elo- tai syyskuussa avioituvista pareista Jutta ja huikeat häädieetit -ohjelmaa. Ohjelmaan valittaville pareille vedetään kolmen kuukauden kuntokuuri ennen häitä.

Jutta

Ei olisi ihan meidän juttu (mää oon saanut jo oman osani tositv:stä, heh), mutta eihän sitä koskaan tiedä jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy innokkaita pudottelemaan kiloja telkkarissa ja Jutan valmennuksessa. Että suunta vaan osoitteeseen www.livtv.fi ! Ja jos haette, niin kerrotte sitten kans mulle, että voin sitten kyttäillä teidän edesottamuksia telkkarista, tsihi!

16 Kommenttia

 1. Siis voi ei! Muhun iski samantien ihan järyttävä ärsytys ja kiukutus.

  "Miltä kuulostaisi, jos häitä edeltäisi kolmen kuukauden häädieetti?" No ihan ihmisen kidutukselta. Ihan kuin ennen häitä ei ois tarpeeksi stressin aihetta, sitten pitäisi vielä miettiä laihduttamista.

  "Eikö olisi aika ihanaa astella häävieraiden eteen upeampina kuin koskaan?" Upea: laiha, vimpan päälle treenattu, anteeksi mitä? Ettäkö ihminen ei voisi olla upea vaikka sen kolme kiloa painavampana? Kyllä jokainen morsian ja sulhanen näyttää anyways upeammalta kuin koskaan kun onni paistaa kasvoista. Tuskin paistaa jos on kolme kuukautta kituuttanut miinuskaloreilla.

  Mä en oo missään vaiheessa oikein jaksanut ymmärtää näitä superdieettejä ja challengeja. Miksi pitää antaa ymmärtää että jokaisella voisi olla "parempi" vartalo? Painotetaan tervettä ruokavaliota ja elämäntapoja, treenautetaan ihmisiä useita tunteja viikossa miinuskaloreilla jotta ne näyttäisi lihasta ja luuta olevilta fitnessurheilijoilta. Miksi annetaan ymmärtää, että se on se ainoa oikea elämäntapa? Että jos sä et syö avocadoja, supersmoothieita ja treenaa 6 kertaa viikossa niin sä olet jotenkin epäterve ihminen. Miksei voi olla muka terve ilman? Miksei muka voi näyttää upealta ilman? Mä ymmärrän toki että laihdutetaan kun ollaan ylipainoisia, mutta täysin normaalipainoisten laihduttaminen on musta iso utopia. Ja nämä bikinichallenget ja häälaihdutukset on nimenomaan niiden hoikkien ja normaalipainoisten hifistelyä. Pitää laihduttaa 3 kiloa häitä varten. Miksi? Syy ei voi olla että mahtuisi hääpukuun, koska eihän kukaan osta hääpukua liian pienenä. Ainakaan kukaan fisku. Mä tiedän pari tyyppiä joilla on ilmennyt mitä ihmeellisimpiä oireita näiden superdieettien jälkeen. Yksi syö nyt loppuelämänsä tyroksiinia, koska kilpirauhaset vaan posahti noista dieeteistä, yhden reumaoireet puhkesi uudestaan ja kolmannelle puhkesi ihotauti. Sattumaa(ko)? Tervettä(kö)?

  Olipas kommentti, mutta jostain syystä mulla meinaa karata mopo aina käsistä kun luen näistä aiheista :D Anteeksi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas ihan huikean vilpitön kommentti! Ei kuule Heidi ole mitään syytä pyydellä anteeksi! Ja mää oon sun kanssa niin samaa mieltä. Mua kyllästyttää aivan tolkuttomasti tämä fitness hypetys mitä puskee joka tuutista. Se, että iltalehdessä katsotaan uutiskynnyksen ylittyvän, kun joku julkaisee itsestään instagramissa salikuvan. Se, että kaiken ruuan on oltava raakaa ja superia. Kuten sanottua, eihän siinä ole mitään pahaa, että ihminen haluaa syödä ja elää terveellisesti, päin vastoin. Mutta ei se ole ainoa oikea tapa määritellä terveellisyys tai hyväksyttävä.

   Määkin eilen hekottelin tätä bongaustani miehelle ja se sanoi, ettei kestä enää eikä ymmärrä näitä superhyperdieettejä. Mää sanoin, että niinpä, sillä määkin tässä hekotan, kun en oikein tiedä itkeäkö vai nauraa. Jotenkin nää "huikea superdieetti" nimet tekee siitä vielä jotenkin erityisen koomista. Että laitetaan tv-kameroiden eteen ihminen pudottamaan painoa häidensä alla ja tehdään siitä "huikeaa" viihdettä.

   Mutta sitten on se toinen puoli. On kuitenkin ihmisiä, joita kiinnostaa katsoa. Minä lukeudun niihin myös. Ja on myös niitä ihmisiä, jotka haluaa pudottaa painoa häidensä alla. Ja minä lukeudun myös niihin. Tosin oon sun kanssa niin samaa mieltä siinä, että juuri ennen häitä tehtävä kolmen kuukauden pikarypistys on kaikkea muuta kuin inhimillinen tapa..

   Tekisi hirveästi mieleni vetää tähän loppuun omia ajatuksiani yhteen, mutta se tuntuu jotenkin ihan mahdottomalta tehtävältä. Todettakoon siis vaan, että uunissa paistamani leipä on ihan kohta valmis ja jos se maistuu yhtä hyvälle, kuin tuoksuu, me syödään se takuuvarmasti kokonaan! :)

   Poista
  2. Varmaan se on juurikin se viime tipassa tehtävät laihdutus, mikä aiheuttaa mulle henkilökohtaisesti harmaita hiuksia. Jos laihduttaa, laihduttaa toivottuihin mittoihin ennen puvun mitoitusta, eikä sitten enää sen jälkeen. Se ei ole käytännössä mahdollista, että esimerkiksi tekisin kaikkien saman viikonloppuna juhlivien morsianten puvut valmiiksi viimeisellä viikolla. Tai että kavennettavaa pukua vaan kavennetaan ja kavennetaan ja kavennetaan. Kun silloin teen sen saman työn kaksi-kolme-jopa 4 kertaa, mutta saan maksun vain yhdestä kerrasta.. Ja kyse ei ole mistään parista minuutista, vaan kyllä siihen yhteen kavennukseen menee se tunti vähintään.

   Mä uskon, että mun häädieettivastaisuus kumpuaa syvimmillään sieltä. Koska se viime tipan laihdutus ei ole vain se morsiamen stressi :D

   Poista
  3. Nojoo, tuo on kyllä ihan totta! Mää yritän juurikin välttää tuota tilannetta ja sen takia en olekaan vielä viitsinyt ihan oikeasti tehdä mitään pukuasian eteen. Koska toiveissa olisi ehkä kroppaan saada hieman muutosta ennen hääpäivää, mutta en halua lähteä siihen ruljanssiin, että pienennetään ja pienennetään pukua. Niin kun sanoit - se ei ole hauskaa kellekään!

   Poista
  4. Jossain vaiheessa tulee myös se raja vastaan että onnistuuko se enää :) Mutta hei, kyllä mäkin vähän yritän tässä tsemppailla, vaikka mun rytinällä alkanut herkkulakko epäonnistui (en ole vielä kehdannut myöntää blogissa). Josko pääsisin kuntoon ennen kosintaa, niin ei tarttisi häitä varten laihdutella ;)

   Poista
  5. Mää en ole kehdannut myöntää alun alkaenkaan mitään, ettei tarttisi myöntää että mönkään meni :D mutta ei hääkunto itsessään voi mikään tavoite olla, motivoiva tekijä vain! :)

   Poista
 2. Mulle ei kyllä yksi Jutta ammattitaitoineen tekisi ollenkaan pahaa. Täytyy varmaan vähän vilkaista, että millaista jälkeä saa aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mua ainakin taitaa kiinnosta tätä sarjaa kurkkia.. en sano, että sen pitäisi olla mikään jokaisen morsiamen tavoite, mutta mulla on sellainen tunne, että tossa ohjelmassa otetaan viime hetkillä sisään aika monta hääpukua!

   Poista
 3. Eipäs taitaisi olla minusta tosi-tv ohjelmaan, vaikka tuo voisi olla aika kokemisen arvoinen juttu :) Tuntuu kyllä että ne kolme viimeistä kuukautta juuri ennen häitä on muutenkin niin kiireiset, niin pystyisikö sitten sitoutumaan treenaamiseen niin täysillä kuin noissa Jutan muissa ohjelmissa on ollut tyylinä. Tai voihan olla että tämä morsiandieetti on jotenkin lempeämpi :) Mielenkiinnolla jään kyllä odottelemaan millainen ohjelmasta tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en jotenkin jaksa uskoa, että tää dietti olisi yhtään sen lempeämpi. Tykkään ihan älyttömästi Jutan mediapersoonasta ja sellaisesta inhimillisyydestä, mutta sen verran topakka täti näissä dieettiasioissa tuntuu Jutta olevan, että tuskin armoa annetaan.

   Mutta sanos muuta, tuo kolme kuukautta juuri häiden alla tuntuu kyllä täysin epäotolliselle ajankohdalle superdieettiä ja tv-ohjleman kuvauksia varten!

   Poista
 4. Mä oon noudattanut Jutan ruokavaliota kerran, ja voin kyllä ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että se vaati sitoutumista, aikaa ja energiaa. En vois kuvitellakaan lähteväni mukaan kyseiseen ohjelmaan, ja yhtenä suurimmista syistä on juurikin se, että muistan kuinka paljon aikaa ruokavalion omaksuminen ja treenit multa vei. Lisäksi stressi ja siitä syntyvä kortisoli hidastaa laihtumista, joten tälle häästressierkille kävis varmaan niin, etten tuon rupeaman aikana pienentyis ollenkaan :) Siinäpä oliski viihdettä! Pitäisköhän siltikin laittaa hakemus menemään? :D Tulipa sekava kirjoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo sanos muuta.. ehkäpä tää ohjelma nojaa sille? Tulee kiinnostavampaa ohjelmaa, kun kilot ei meinaakaan pudota ja sitten otetaan vielä kovemmat aseet käyttöön ja sitten kilot karisee. Kuten jo yllä sanoin Jutta vaikuttaa musta ihan huikeelle, enkä halua sitä missään mielessä morkata, mutta tuotantoyhtiöitä kohtaan oon erittäin kyyninen.

   Tällä kaudella pitäs olla kai tän kesän morsmaikku, mutta peukut pystyyn että tulee toinen kausi niin päästään ihasteleen sua :D

   Poista
  2. Nojoo, ehkei kuitenkaan! :) Multa kans peukut Jutalle ja dieettikin toimii, jos siihen jaksaa panostaa!

   Poista
 5. Oon ite nyt 6 viikkoa kestävällä superdieetillä ja en voi muuta kuin kehua. Mulla on n. 20kg ylipainoa, joten aihettakin on täähän:D Mutta siis kokonaisuudessaan ihan huipput 4 viikkoa jo takana ja 2 edessä. Dieettiin lähin mukaan jotta oppisin säännöllisen ruokarytmin (täytyy vielä lisätä että nälkää ei oo tuolla dieetillä kyllä tarvinnut kärsiä!) ja painonpudotus oli tietty kans mielessä, mutten todellakaan odota mitään superpudotusta vaan hiljaa hyvä tulee ;). Joten tyytyväinen oon että otin itseä niskasta kiinni ja osallistuin :D Onneksi meidän häihin on vielä se reilu vuosi niin aikaa on hyvin ;D
  Mutta enpä kyllä itsekkään lähtisi häiden alla tuollaiseen ohjelmaan mukaan, muutenkin tiän jo etukäteen kuinka stressaantunut tulen olemaan ennen häitä, eikä mikään kuvausryhmä kintereillä kyllä helpottaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ompa ihan huippua kuulla, miten hyvällä asenteella oot projektiin lähtenyt, ja miten hyvällä asenteella oot mukana edelleen. En epäile hetkeäkään, ettetkö saisi myös toivomiasi tuloksia aikaan! Ja asia on just niin kuin sanoit - hiljaa hyvä tulee. Ei tuolla superdieetillä kymmeniä kiloja lähde, mutta eipä kuudessa viikossa sellaisia tarvitsekaan lähteä. Just niin kun sanoitkin, tuolla dieetillä saa oppia, että miten syödä ja liikkua järkevästi, jotta osaa sitten jatkaa superdieetin jälkeen itsekin :)

   Mutta oon sun kanssa samaa mieltä. Häiden alusaika tuntuu aika hurjalle ajankohdalle tällaiselle projektille! Kaikki se strerri ja kuvausryhmä jaloissa, huh!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!