Maalaistunnelmaa

En ole mikään maalaistalon tyttö, mutta pidän iseäni aika maalaisena silti. Isi on kyllä kasvanut maatilalla, mutta minä ihan vaan normaalissa omakotitalossa pienessä taajamassa. Keskellä sopivan pientä ihmismäärää ja riittävän lähellä luontoa. Vaikka olen nyt asunut useamman vuoden kaupungissa, on tulevaisuuden haaveissa se oma punainen tupa ja perunamaa, jostain hieman kauempaa. Maalla vaan viihdyn parhaiten.

WP_20130807_017

Meidän molempien mielestä paras mahdollinen juhlatila häitä varten olisi vanha maatila. En oikeastaan koskaan ollut ajatellutkaan mitään muuta. Ajattelin, että sellaisia juhlapaikkojahan on pilvin pimein, mutta ei niitä nyt niin paljon ollutkaan. Onneksi kuitenkin yksi täydellinen löytyi. Ja sopivan lyhyen matkan päässä Jyväskylästä.

WP_20130807_18_01_20_Panorama WP_20130807_18_16_19_Panorama

Ruokkeella sijaitseva Juhlatalo Majakoski on vanhasta maatalosta juhlataloksi laajennettu ihana puna-valkoinen rakennus, jonka pihapiiristä löytyy vaikka mitä muutakin ihanaa. Hämyisä vanha hirsistä rakennettu riihi, nykyään nukkuma-aittanakin toimiva tuulimylly sekä "yökerhomaiseksi" tanssitilaksi kunnostettu vanha navetta. Ja kaikki tämä omassa rauhallisessa pihapiirissä - sellaisessa, jossa kasvaa pihajia (vai pihlajoita? miten ihmeessä se taipuu?), vanhoihin maitotonkkiin voi tökätä tuoreita koivunoksia ja juhlaväki voi nauttia myös raittiista ulkoilmasta.

Ja voin jo kuvitella, miten ihania kuvia tuolla polun varrella kasvavassa koivumetsässä saisi!

WP_20130807_015 WP_20130807_030
WP_20130807_031

Toki modernimmatkin juhlatilat ovat kauniita - ravintolat tai (ainakin ulkomailla suositut) hotellien juhlasalit ovat arvokkaan ja juhlavan oloisia. Kauniisti koristeltuna varmasti suorastaan upeita, mutta ne ei ole meitä varten. Mieleen tulee esimerkiksi Aalto-sali Jyväskylän keskustassa - upea tila, jossa voi järjestää arvokkaita ja ihania juhlia, mutta minä haluaisin hääpäivänäni happihyppelylle mieluummin valtavaan puutarhakeinuun, kuin Väinönkadulle...

Koska tykätään normaalissakin elämässä olla luontoa lähellä, niin miksei sitten yhtenä elämänsä tärkeimmistä päivistä? Kumpi olisi teille mieluisampi vaihtoehto? Maatila navettoineen vai juhlasali kaupungin sydämessä?

Minä olen ihan super iloinen siitä, että löysin sellaisen juhlatilan, josta olen aina haaveillutkin. Ja vielä miehen, jonka mieleen perinteinen juhlatila oli myös. Tässä asiassa ei joutunut kumpikaan tekemään kompromissiä toiveistaan. Sellaisiakin asioita vielä varmaan tulee, mutta toistaiseksi ollaan kyllä oltu ehdottoman samanmielisiä.

Olen tässä seuraavaksi postaukseksi luonnostellut vähän syvällisempää tekstiä aiheesta miksi me mennään naimisiin. Aika henkilökohtaista ja syvällistäkin tekstiä tulossa, mutta minusta on mukavaa kirjoitella vähän ympäripyöreitä ajatuksia häistä ja rakkaudesta... nyt kun niitä tosi konkreettisia hääjuttuja ei vielä ihan hirveästi ole.

Palaillaan!

14 Kommenttia

 1. Kiva päästä lukemaan muita blogeja, joilla suunnitelmissa häät v. 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kivaa tosiaan! Liityn lukemaan sunkin blogia :)

   Poista
 2. Majakoski on kaunis paikka ja lisäksi sen isäntä vaikutti erittäin ystävällisestä. :)
  Me harkittiin juurikin tätä paikkaa meidän juhlapaikaksi, mutta vierasmäärä oli meillä niin suuri, että osa vieraista olisi pitänut sijoittaa parvelle ja meille taas oli tärkeää saada kaikki vieraat samaan tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mukava isäntä on kyllä myös plussaa!

   Meidän vierasmäärä tulee olemaan siinä kintaalla, mutta ymmärrän kyllä ton teidän ajatuksen ja toivon, että itsekin saadaan pidettyä siinä alakerrassa kaikki. Saako muuten vielä udella mihin päädyitte?

   Poista
 3. Me ollaan kanssa mietitty, että Majakoski olis tosi kiva paikka. Tosin ei olla käyty siellä vielä eikä tarkka vierasmäärä ole vielä tiedossa, joten saa nähdä. Ja A-sali olis kyllä kanssa kiva ja meidän häiden teemaan sopivampi, mutta se sijainti! Se on liian keskustassa! -p-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majakoskella kannattaa käydä katselemassa ja kyselemässä tarjouksia! Se oli tosi mukava se isäntä, eikä ollenkaan ahdistava, joten siellä voi varmasti käydä vaan fiilistelemässäkin :) Aaltosali on kyllä upea tila, mutta ei meille sopiva juurikin tuon keskustasijainnin, ja sen vuoksi ettei siellä voi olla yötä. Mutta upean juhlava tila se on :)

   Poista
 4. Majakoski oli meilläkin ykkösvalintana. Oltiin vain liian myöhää liikenteessä asian kanssa. Pelkkä riihi olisi ollut vapaana, ja ajatus siitä että samassa piha piirissä on kahdet häät samaan aikana ei napannut..
  Majakoskella on kiva myös se kun sieltä löytyy paljut, iltajuhlia voi halutessaan mennä sinne jatkamaan :)
  Mukava lukea jonkun toisenkin keskisuomalaisen hääjärjestelyitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sillä mekin varattiin molemmat tilat, vaikkei oikeasti niin paljon tilaa tarvittaisi. Mutta ennemmin maksetaan vähän enemmän siitä, ettei samassa pihapiirissä oo toisia juhlia! :)

   Kiva, kun löysit tänne! Toivottavasti osaan olla hyödyksi. On kiva jakaa ideoita ja ajatuksia juuri samalla alueella häitä suunnittelevien kanssa :)

   Poista
 5. Hei, eksyin sinun blogia lueskelemaan. Itsellänikin on häät 2015 heinäkuussa Majakoskelle suunnitteilla:) Oli mukava nähdä vähä muitakin kuvia paikasta kun nettisivuilta, itse en ole vielä paikan päälle päässyt paikkaa katselemaan kun ulkomailla asutaan, mutta vaikuttaa kyllä aivan ihanalle paikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiva kuulla, että te olette myös Majakoskeen tykästyneet! Täytyy sanoa, että paikan päällä Majakoski on vielä paaaaljon ihanampi, kuin nettisivujen perusteella. Siellä on ihanan rauhaisa maalaistunnelma, ja varsinkin pihapiiri on tosi kaunis! Saako udella milloin teidän hääpäivä on? Oletteko siis jo varanneet juhlapaikan?

   Poista
  2. Saa udella :) Joo, piti varata paikka ja kirkko, että saadaan meidän sveitsin vieralle ajoissa tietoon millon varata lomaa;) taitaa olla juuri viikko ennen teidän häitä, jos nyt oikein teidän hääpäivän muistan.. Eli meillä on varattu 11.7, kaupungin kirkkoon ja sitten majakosken riiheen. Jännää vähä, miten onnistuu kaksikielisten häiden järjestelyt..

   Poista
  3. Juu sitten se on juurikin viikkoa ennen meitä! :) Se riihi on kyllä ihanan tunnelmallinen, oih!

   Itse olen ollut kerran kaksikielisissä häissä vieraana ja niissä kaksikielisyys ei ollut mikään ongelma. Ne häät olivat kyllä aika pienet, mutta tulkkailu ja kahdella kielellä puhuminen ei ainakaan siellä häirinnyt.

   Itsekin olen kyllä pohtinut tätä kieliasiaa aika paljon, kun meidän häihin kutsutaan muutamia henkilöitä, jotka eivät puhu suomea. En vielä ole varma moniko pääsee paikalle, mutta toivoisin tietysti, että mahdollisimman moni noin 5-10 suomea puhumattomasta kutsuttavasta. Toki kaikki kirjallinen on helppoa järjestää myös englanniksi, mutta kaikki puheet tms. menevät heiltä sitten ohi, joten tylsistyminen huolettaa. Ja mietin myös vähän sitä, onko kaasoille/bestmanille ahdistavaa puhua kaikki "info" suomeksi ja englanniksi, jos eivät kovin innokkaita vieraalla kielellä julkisesti puhujia ole..

   Poista
 6. Totta, meillä tulee varmaan lopulta kolmikieliset häät :D Englantia kun ymmärtää lähes kaikki vieraat, kihlattuni kanssa puhutaan saksaa ja sitten tietysti pitäähän jotain suomeksikin suomessa järjestettävissä häissä olla.. Mulla onneksi kaasoilta luistaa englanti ja vähän kyllä saksaakin irtoaa. Ja en kyllä lopulta usko että vieraita häiritsee, jos eivät ymmärrä ihan kaikkea jos yleinen tunnelma täsmää :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyvä, että apujoukoista löytyy tollaisia tyyppejä :) Eikä varmasti haittaan, jos kaikkea ei ymmärrä. varsinkin kun tilanne on kaikille tasapuolisesti sama :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!