En ole mikään maalaistalon tyttö, mutta pidän iseäni aika maalaisena silti. Isi on kyllä kasvanut maatilalla, mutta minä ihan vaan normaalissa omakotitalossa pienessä taajamassa. Keskellä sopivan pientä ihmismäärää ja riittävän lähellä luontoa. Vaikka olen nyt asunut useamman vuoden kaupungissa, on tulevaisuuden haaveissa se oma punainen tupa ja perunamaa, jostain hieman kauempaa. Maalla vaan viihdyn parhaiten.

 Meidän molempien mielestä paras mahdollinen juhlatila häitä varten olisi vanha maatila. En oikeastaan koskaan ollut ajatellutkaan mitään muuta. Ajattelin, että sellaisia juhlapaikkojahan on pilvin pimein, mutta ei niitä nyt niin paljon ollutkaan. Onneksi kuitenkin yksi täydellinen löytyi. Ja sopivan lyhyen matkan päässä Jyväskylästä.
 WP_20130807_18_16_19_Panorama

Ruokkeella sijaitseva Juhlatalo Majakoski on vanhasta maatalosta juhlataloksi laajennettu ihana puna-valkoinen rakennus, jonka pihapiiristä löytyy vaikka mitä muutakin ihanaa. Hämyisä vanha hirsistä rakennettu riihi, nykyään nukkuma-aittanakin toimiva tuulimylly sekä "yökerhomaiseksi" tanssitilaksi kunnostettu vanha navetta. Ja kaikki tämä omassa rauhallisessa pihapiirissä - sellaisessa, jossa kasvaa pihajia (vai pihlajoita? miten ihmeessä se taipuu?), vanhoihin maitotonkkiin voi tökätä tuoreita koivunoksia ja juhlaväki voi nauttia myös raittiista ulkoilmasta.

Ja voin jo kuvitella, miten ihania kuvia tuolla polun varrella kasvavassa koivumetsässä saisi!

WP_20130807_015 WP_20130807_030
WP_20130807_031

Toki modernimmatkin juhlatilat ovat kauniita - ravintolat tai (ainakin ulkomailla suositut) hotellien juhlasalit ovat arvokkaan ja juhlavan oloisia. Kauniisti koristeltuna varmasti suorastaan upeita, mutta ne ei ole meitä varten. Mieleen tulee esimerkiksi Aalto-sali Jyväskylän keskustassa - upea tila, jossa voi järjestää arvokkaita ja ihania juhlia, mutta minä haluaisin hääpäivänäni happihyppelylle mieluummin valtavaan puutarhakeinuun, kuin Väinönkadulle...

Koska tykätään normaalissakin elämässä olla luontoa lähellä, niin miksei sitten yhtenä elämänsä tärkeimmistä päivistä? Kumpi olisi teille mieluisampi vaihtoehto? Maatila navettoineen vai juhlasali kaupungin sydämessä?

Minä olen ihan super iloinen siitä, että löysin sellaisen juhlatilan, josta olen aina haaveillutkin. Ja vielä miehen, jonka mieleen perinteinen juhlatila oli myös. Tässä asiassa ei joutunut kumpikaan tekemään kompromissiä toiveistaan. Sellaisiakin asioita vielä varmaan tulee, mutta toistaiseksi ollaan kyllä oltu ehdottoman samanmielisiä.

Olen tässä seuraavaksi postaukseksi luonnostellut vähän syvällisempää tekstiä aiheesta miksi me mennään naimisiin. Aika henkilökohtaista ja syvällistäkin tekstiä tulossa, mutta minusta on mukavaa kirjoitella vähän ympäripyöreitä ajatuksia häistä ja rakkaudesta... nyt kun niitä tosi konkreettisia hääjuttuja ei vielä ihan hirveästi ole.

Palaillaan!