Joko olette kuulleet viimeisimmästä ruokahitistä, Liemessä-blogin uunifetapastasta? Valtavan moni on tainnut kyseistä reseptiä jo testatakin. Minä olen vain kuola suupielestä valuen kironnut vegaanista ruokavaliotani. Ja sitä, ettei Violifen fetankorvike ole yhtään minun makuuni.

Mutta nyt loppui surkuttelu! Pitäähän sitä vegaaninkin herkullisen näköistä uunifetapastaa saada!

Onneksi olen mestariluokan googlaaja (ihan oikeasti, löydän faktat, julkkisjuorut, paikat ja kavereita kiinnostavien miesten nimet alta aikayksikön). Ei kyllä vaatinut kovinkaan montaa hakua löytää Viimeistä murua myöten-blogin mantelifeta. Täydellistä - se paistetaan uunissa joka tapauksessa!

Joten tänään laitettiin heti testiin vegaanin uunifetapasta ja se oli niin hyvää! Mantelifetan tekeminen vaatii vähän enemmän aikaa ja vaivaa kuin normifetan hakeminen kaupasta ja paketista kuoriminen. Mutta lopputulos on kyllä vaivan arvoinen! Uskokaa, kun sanon. Ja testatkaa itse, hyvät toverit.

Resepti kuvan jälkeen.

Liemessä uunifetapasta - vegaaninen - Pitsiniekka-2

VEGAANINEN UUNIFETAPASTA MANTELIFETASTA

Kahdelle

Mitä tarvitset?
Mantelifetaan
  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 1,75 dl vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
Uunifetapastaan
  • Annos mantelifetaa
  • Spagettia tai muuta mieleistä pastaa kahdelle
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Mustapippuria
  • Tuoretta basilikaa
Päälle
  • Pähkinäparmesaania tai pari reilua ripausta ravintohiivahiutaleita

Tee näin:
  1. Laita kuoritut mantelit veteen likoamaan yön yli
  2. Kaada vesi pois ja laita kaikki mantelifetan ainekset tehosekoittimeen
  3. Surauta ainekset mahdollisimman sileäksi massaksi
  4. Laita lavuaarin päälle siivilä tai lävikkö ja siivilään puhdas keittiöpyyhe
  5. Kaada mantelifetamassa liinan sisään. Kokoa reunat nyytiksi ja väännä massasta liinan läpi niin paljon nestettä kuin suinkin saat. Kun olet saanut fetamassan puristettua palloksi, jätä pallo vielä hetkeksi liinan sisään siivilään valumaan.

  6. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  7. Kun uuni on kuuma, laita uunivuuan pohjalle hieman oliiviöljyä. Laita fetapallo öljytilkan päälle. Voit halutessasi painella fetapalloa hieman litteämmäksi kiekoksi.
  8. Viipaloi chili. Kuori ja litistä veitsellä murskaksi valkosipulinkynnet. Ripottele chilit fetakiekon päälle ja lisää valkosipulit uunivuokaan.
  9. Lisää uunivuokaan kirsikkatomaatit ja öljy. Pyörittele tomaatteja öljyssä ja rouhi päälle mustapippuria.

  10. Nosta vuoka uuniin noin 30 minuutiksi. Laita viimeisen 5 minuutin ajaksi päälle grillivastus.
  11. Keitä puolituntisen loppupuolella spagetti kypsäksi. Valuta pasta!
  12. Nosta puolen tunnin paistumisen jälkeen vuoka pois uunista. Poista tomaattien oksat ja kannat, jos olet käyttänyt terttutomaatteja. Murskaa fetakiekkoa hieman ja painele tomaatteja kevyesti.
  13. Sekoita pasta ja koko uunivuuan sisältö sekä iso kasa tuoretta basilikaa keskenään.
  14. Ripottele päälle pähkinäparmesaania tai lisää pastan joukkoon pari reilua ripausta ravintohiivahiutaleita ja sekoita hiutaleet pastan joukkoon.

Nauti! Ja muista santsata. Ja nauti taas!

Miltäs tämä pasta kuulostaa sun mielestä? Aiotko testata vai oletko jo ehtinyt ennen mua? Herkullista viikonloppua just sulle 

Liemessä uunifetapasta - vegaaninen - Pitsiniekka-3