Hyvää kotiruokakeskiviikkoa! Kylläpä viikot hujahtelee, hädin tuskin ehdin kotiruokakeskiviikkojen välissä postata normaaleja asioitani. Onko teillä sama tilanne? Jos on niin tämän päivän vegaaninen keitto-ohje sopii sulle just täydellisesti! Keitot on nimittäin helppoa, edullista ja nopeahkoa arkiruokaa. Parasta keitoissa on, että sitä voi helposti pyöräyttää ison kattilallisen ja maku vain paranee, kun soppaa lämmittää pitkin viikkoa.

LEMPEÄN TULINEN MAAPÄHKINÄ-PORKKANAKEITTO (VEGAANINEN)


Tarvitset

4 valkosipulinkynttä
2 chiliä
1 rkl rypsiöljyä
1 kg porkkanaa
reilu litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
½ dl maapähkinävoita
1 tölkillinen kookosmaitoa
tuoretta basilikaa
tuoretta  minttua
mustapippuria

Tee näin
  1. Kuori porkkanat ja pilko parin sentin paloiksi. Viipaloi chilit, kuori ja viipaloi valkosipulit.
  2. Laita kattilaan öljy, valkosipulit ja chilit. Kuullota kevyesti.
  3. Lisää kattilaan porkkanat, vesi ja kasviliemikuutiot. Anna kiehua kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  4. Ota kattila liedeltä ja soseuta sileäksi.
  5. Lisää joukkoon maapähkinävoi ja kookosmaito. Lisää vettä, jos keitto on liian jäykkää!
  6. Silppua kourallinen basilikaa ja kourallinen minttua. Sekoita keittoon yrit ja mustapippuri. Maista suola ja lisää tarvittaessa. 

Ripottele annoksen päälle haluamiasi siemeniä, meillä tässä kurpitsansiemeniä. Sitten nauttimaan! 

Keiton kylkeen sopivat myös mainiosti esim. valkosipuliset ruistikut. Ne voit tehdä paahtamalla kunnolla rapeaksi pari viipaletta haluamaasi ruisleipää. Sivele paahdetun leivän pintaa puoliksi leikatun valkosipulinkynnen leikkuupinnalla. Leikkaa leipäpalat tikuiksi (esim. ruispala kahteen tai kolmeen osaan) ja ripottele päälle pari pisaraa öljyä.

Maapähkinä-porkkanakeitto vegaaninen - Pitsiniekka 2019-01-1

Tämä ruokaidea oli muuten tuon rakkaan mieheni bongaama! Yritän opetella vähentämään touhotusta ja osa sitä on se, että annan Jonin päättää viikon ruuat, tehdä kauppalistat ja käydä kaupassa. Se on tosi harvinaista. Eikä todellakaan siksi, ettei Joni osaisi, haluaisi tai tekisi. Mutta mulla on vaan pakotta tarve touhottaa ja pitää langat käsissäni, joten en ole kovin herkästi antanut.

Idean antnut resepti löytyy muuten täältä, mutta muokattiin reseptiä meidän makuun sopivammaksi. En ole mikään valtaisan suuri maapähkinävoin fani, mutta tässä meidän reseptissä se ei ole liian hallitseva ja peitä kaikkia muita makuja alleen, Suosittelen kokeilemaan! 

Toivottavasti tämä ihana, lämmittävä ja täyteläinen keitto maistuu teillekin!