Blogeissa pyöri keväämmällä haastepostauksia, joissa jaettiin seitsämän syntiä eri otsikoiden alta. Ideaa vähän muokaten, tässäpä tulisi oma, hyvin rehellinen synnintunnustukseni ihmissuhteiden, elämäntapojen ja muiden tottumusten maailmasta.

 1. Voisin syödä sipsejä ja ranskalaisia loputtomiin
  Siinä on mun ihan ehdotton herkuttelusynti numero yksi. Leffaillan (tai ihan perus tiistainkin) herkku numero yksi on aina sipsit! Lisäksi mulla meni varmaan vuosia, että ravintolassa tilasin annoksen sen perusteella, että lisukkeena on ranskikset. Njams!


 2. En melkein ikinä soita ystäville
  Asun kaukana monista ystävistäni, mutta silti en melkein koskaan soita niille. Se ei johdu siitä, ettenkö välittäisi, kaipaisi tai olisi kiinnostunut kuulumisista. Mää en vaan tykkää hirveästi puhua puhelimessa, joten en saa soitettua ja ennemmin laitan viestiä. Mielelläni kyllä vastaan ja rupattelen, kun mulle soitetaan. Mutta jos en ole puhelimen ääressä sen soidessa, oon ihan äärimmäisen huono soittamaan edes takaisin.


 3. Syytän välillä puolisoa omista valinnoistani
  Jos Jonilla sattuu olla menoja tai vaikka työreissupäivä, haluan yleensä itse sillä aikaa tehdä kotona suursiivouksen, käydä kaupassa ja valmistella viikon tai viikonlopun ruuat. Ja sitten kun toinen tulee kotiin, saatan syyttää sitä siitä, että oon joutunut yksin raatamaan koko päivän ja illan. Siis siitä huolimatta, että oon itse päättänyt tehdä sen kaiken, vaikka Joni on yleensä jopa ehdottanut yhdessä siivoamista.


 4. En voi pitää sormiani erossa finneistä ja mustapäistä
  Monta kertaa on tullut tehtyä pyhä päätös, että en saa näpertää kasvojeni ihoa, mutta ei se koskaan pidä. En vaan kertakaikkiaan pysty antamaan näpyn parantua itsestään, vaan sormet hakeutuu aina näpertämään ja sitten saakin parannella tulehtunutta ihoa.


 5. Yksin kotona ollessani valvon yömyöhään, vaikka seuraavana päivänä olisi töitä
  Mulle on tosi vaikeaa käydä nukkumaan, jos oon yksin kotona. Siksi on tullut annettua itselleni lupa kukkua silloin  yömyöhään, vaikka seuraavana päivänä olisikin töitä. Yleensä otan sänkyyn joko läppärin tv-sarjojen katselemiseen tai kirjan luettavaksi. Ei missään nimessä fiksua, vaikka kyllä sen seuraavan päivän aina hyvin jaksaa vähemmilläkin unilla, jos on muuten lähiaikoina nukkunut hyvin.


 6. Pahimpaan banaanikärpäsaikaan en kierrätä biojätettä
  Tälle ei ole mitään oikeutettavaa puolustusta ja tämä tapa pitäisi ihan ehdottomasti parantaa! On vaan niin hermostuttavaa, kun loppukesän pahimaan banaanikärpäsaikaan niitä kuhisee ihan tolkuttomasti. Siksi kerätään ennemmin kaikki taloyhtiön roskikseen menevä samaan pieneen roskapussiin, jonka voi viedä päivittäin töihin lähtiessä.. Biojätettä siis keräämme pestävään astiaan ja sen kanssa päivittäinen tuusaaminen tuntuu liian työläälle. Kamalaa, mutta oli vielä tänäkin kesänä totta.


 7. Yksin kotona ollessa annan kodin sotkeentua ja siivoan vasta just ennen puolison paluuta
  En todellakaan tiedä miksi, mutta jos oon vaikka pari päivää yksin kotona, jää koko sen ajan tiskit pöydille, kauppakassit lattialle, pyykkiin menevät vaatteet sohville ja niin edes päin. Annan kaiken sotkun kasaantua yksin ollessani ja raivaan kämpän taas miellyttävämpään kuntoon vasta sitten, kun puoliso on palaamassa kotiin. Viihdyn siis itsekin ennemmin siistissä kämpässä, mutta kun olen yksin, en tee edes normaaleita asioita, kuten laita tiskejä koneeseen!

Huh, sellaisia tunnustuksia oikeasta elämästä. Tuli ihan sellainen olo tekstiä lukiessa, että en taida kuulostaa kovin miellyttävälle tyypille tämän listan perusteella, apua. Pakko koittaa ajatella asiaa positiivisen kautta - asioita voi muuttaa vasta sen jälkeen, kun niistä tulee tietoiseksi! Mutta jos teen parannuksen tärkeimpien asioiden suhteen eli alan soittaa ystäville, kierrättää biojätettä myös ne pari banaanikärpäsviikkoa ja syytän vain itseäni huonoista valinnoistani, niin saanhan edelleen herkutella sipseillä ja valvoa välillä liian myöhään? Saanhan?

Millaisia huonoja tapoja sulla on? Ja löytyykö jotain samoja kuin mun listalla on?