Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Hyvää ystävänpäivää mussukat!

Eikö olekin ihana keksintö, että Suomessa vietetään ystävänpäivää, eikä romanttiselle rakkaudelle varattua Valentine's Dayta? Musta ainakin on, eikä se johdu edes siitä, että suklaarasiat ja kukkakimput ahdistaisi oman murun puutteen vuoksi.

Mulla ei ole paljon hyviä ystäviä, mutta kyllä ystävyydessä laatu korvaa määrän! Laitoin just tänään noiden yllä näkyvien jalkojen omistajille ystävänpäiväkuvan, jossa ihmeteltiin ystävyyttä. Että siinä on kyse siitä, että valitsee jonkun ihmisen, toteaa pitävänsä tästä ja sitten vaan tekee asioita sen tyypin kanssa. Vuosia. Tai noidenkin jalkojen omistajien kanssa vuosikymmeniä!

Outoa, eikö vaan? Outoa, mutta ihanaa.

Ja miten joistain niistä tyypeistä tulee niin tärkeitä, että tuntuvat ihan oikeasti perheelle. Huikeaa! Ja huikeaa on myös se, että mulle on siunautunut niin ihana perhe ja suku, että ne tuntuvat ihan oikeille ystäville. Joiden kanssa viettää aikaa ja seikkailee siksi, että haluaa. Ei siksi, että on pakko, koska ovat serkkuja.

Yksinkin on välillä tosi ihanaa ja tärkeää olla. Mutta kyllä se silti on vielä huikeampaa, kun pääsee jakamaan elämää rakkaiden ihmisten kanssa. Oli ne jutut sitten yliampuvia, kuten NHL pudotuspelin katsominen New Yorkissa tai arkisempia kuten omalle etupihalle tehty viikon telttaretki. Tai vielä sata kertaa arkisempaakin. Ei tollaisille kokemuksille voi laittaa mittaa eikä hintalappua. Ne jaetut kokemukset on kyllä elämän suola - se Cittarin valikoiman laadukkain mahdollinen!

Siinä on jotain tosi liikuttavaa, että tietää tuntevansa ihmisiä, jotka ei ikinä tuomitse sua. Tai no.. vaikka vähän tuomitsisivatkin niin rakastavat silti. Kyllä kunnon ystävä on se, joka aina auttaa sut ylös. Siis heti sen jälkeen, kun on lakannut nauramasta sulle!

Miten sää vietit ystävänpäivää? Ja oothan muistanut sanoa ystäville, että ovat tärkeitä? Onneksi sen voi sanoa vaikka joka päivä!

Ps. Toissapäiväisessä postauksessa mainitut Alligaattori-shortsit olisi livenä mun Insta Srotyssa NYT. Eli jos et vielä seuraa mua siellä, käyhän etsimässä @haapamakirsi ja käy kurkkaamassa meikäläisen yläaste-eleganssia! Story on näkyvillä vielä torstaihin noin klo 15 asti!