Moikka! Tänään kotiruokakeskiviikko tekee paluun ja laitan jakoon maailman helpoimman ja terveellisimmän pastakastikkeen ohje. Bongasin tämän jostain päin internetin ihmeellistä maailmaa ja ihastuin heti kerrasta. Vain muutaman aineen hernepestoa voi toki käyttää vaikka leivälle tai ihan mihin muuhunkin, mutta meidän suosikkitavaksi on tullut tehdä se nimenomaan pastan kaveriksi.

Olin aikonut laittaa kehiin myös näiden hernerouhepyöryköiden reseptin, mutta niistä tuli maailman historian kuivakkaimmat kasvispyörykät. Joku taisi vain mennä pieleen, koska aikaisemmin oon tehnyt hernerouheesta ja punajuuresta aivan ihanan mehevät pihvit. Sillä välin kannattaa testata oikeasti kahdessa minuutissa valmistuva ja terveellinen hernepesto. Se tuo kivaa vaihtelua arkiseen pastanjauhantaan! Resepti seuraavan kuvan alta!

Herne_1
| TARVITSET |

200 G PAKASTEHERNEITÄ SULATETTUNA
1,5 DL AURINGONKUKANSIEMENIÄ
1 LIMEN MEHU
TUORETTA BASILIKAA
RIPAUS SUOLAA
LORAUS OLIIVIÖLJYÄ

+ TUMMAA PASTAA

| TEE NÄIN |

1. Laita pasta kiehumaan. 2. Laita kaikki peston ainekset kulhoon. Aja karkeaksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella. 3. Valuta kypsä pasta, mutta ota noin 1 dl keitinvettä talteen. 4. Sekoita pastan joukkoon keitinliemi ja pesto. NAUTI!

Miltäs kuulostaa? Meneekö testiin?