LEVI

Levi_1 Levi_2 Levi_3 Levi_4 Levi_5 Levi_6 Levi_7 Levi_8 Levi_9 Levi_10

Kolme päivää kotona ja jo voisi lähteä takaisin Leville. Viikon loma piti mun osalta sisällään viisi rinnepäivää, kaksi hiihtolenkkiä, kaksi juoksulenkkiä, kolmet pitkät venyttelyt, päivittäisen saunomisen ja kerrat aamujoogaa, pulkkamäkeä ja keilailua. Uskotteko, jos sanon, ettei unta tarvinnut iltaisin kauaa odotella?

Hitto vieköön muuten sitä lumilautailua taas. Onko siellä ruudun takana ketään, joka lautailee tai on moista lystiä koittanut. Sanokaa mun sanoneen: lumilaudalla laskeminen ei ole niin kuin pyörällä ajaminen. Ainakaan mulle se ei koskaan tule varmasti ja luonnostaan, kun pitkän tauon jälkeen laudalle hyppään. Ja kun ensimmäisenä laskupäivänä homma alkaa taas sujua niin seuraavana olen taas ihan yhtä kauhuissani ja epävarma. Oikeastaan jokaisen hissimatkankin jälkeen tuntuu sille, etten kertakaikkiaan saa sitä vehjettä kääntymään etukantille. Mutta hauskaa oli silti laskeminen taas. On se niin siisti fiilis, kun saa lumella viilettää.

Tosi vahvasti reissusta jäi mieleen se, että kyllä tämä meidän Suomi vaan on tajuttoman kaunis maa. Ei ollut kerta eikä kaksikaan, kun joutui ihan pysähtymään, jotta ehtisi sisäistää kaiken silmiensä edessä aukeavan. Metsien ja lunten maalaamat maisemat ja kaikki ne sinisen sävyt. Niin kaunista. Me ollaan hulluja, jos ei pidetä tästä meidän luonnosta hyvää huolta.

Eikö olekin komeat maisemat olleet Levillä? Oletteko käyneet tänä talvena Lapissa? Tai etelämmässä laskemassa? Ja hei kerro ihmeessä, jos sinäkin lasket laudalla tai yrität edes!


8 Kommenttia

 1. Ihania kuvia ja ihania maisemia! Mahtavan aktiivinien loma teillä ollut.. Selvästi on Lapista otettu kaikki irti. Good girl! :)

  Noihin maisemiin ehkä tänä lauantaina :P Mutta varmaan suksilla. Omistan vain sukset, mutta muuan vuosi sitten lautailin joku 5 vuotta. Toisaalta haluttas taas kokeilla sitä laudalla laskua, kun sukset on vähän tylsät, mutta taas kun muistan kuinka paljon tuli kaajuttua ja kuinka kipiää se tekee niin edelleen suksien päällä mennään. Nössö. On siinä laudalla laskemisessa myös se kun hissille meno ja nousu on jotenki niin paljon hankalampaa ko suksilla.. Tai sitten oon vaan liikaa laskenu suksilla ja ajatusten kääntäminen toiselle sivulle on liian vaikeaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä koitettiin ottaa joka hetkestä kaikki irti :D Ja silti ei riittänyt aika kaikkeen, mitä olisi halunnut tehdä!

   Oon kuules niin sun kanssa samaa mieltä noista lautailujutuista :D hissillä meneminen ON ihan hirveää laudalla. Mun onnena on kaksi asiaa: ensinnäkin Levin etelärinteelle rakennettu tuolihissi, jolla pääsen vaivatta menemään yksin ja toisekseen suksilla laskeva mies, johon voi ankkurihississä ripustautua :D Menin tällä reissulla kai tasan kaksi matkaa yksin ankkurihississä ja se oli ihan kamalaa, joka hetki! Yhtään tuulisemmilla tai ruuhkaisemmilla hisseillä en olisi päässyt niitä kahtakaan, kun hissiurat oli monessa paikkaa niin kuluneet tai paakkuiset, että en todellakaan olisi pysynyt pystyssä laudalla vai yksi jalka kiinni...

   Hehe, muistan niin elävästi munkin kaatuiluvaiheen. Kaaduin yksinkertaisesti koko ajan! Kunnes yhtäkkiä vaan se iski, että miten sillä laudalla lasketaan. Muistan tismalleen sen hetken ja paikan missä sen valaistumisen koin :) eipä sillä, kyllä sitä tulee vieläkin kaatuiltua, mutta ei enää kovin kivuliaasti. Nyt kun osaan jo paremmin kaatuakin :D Mustelmia kyllä tulee silti ainakin hissistä.. mun mustelmaherkkä ihoni ei nimittäin siedä toiseen reiteen painavaa ankkurihissiä yhtään :D

   Mutta nautihan munkin puolesta, jos laskemaan viikonloppuna suuntaat! :)

   Poista
 2. Aah miten upeita kuvia ja maisemia! Ihan mielettömän kaunista! Minä en ole koskaan lasketellut enkä ollut Lapissa, minkä joka kerta tunnistan kauheaksi erehdykseksi kun tällaisia kuvia näen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on! Välillä pitää ihan oikeasti käskeä itseään pysähtymään sisäistämään sitä kaikkea. Niin helposti vain katsoo eikä oikeasti näe. Mutta sitten kun näkee niin se näky kyllä ravistelee ihan kokonaan :)

   Joku kerta kannattaa kyllä suunnata Lappiin :) Siellä on onneksi paljon muutakin tekemistä kuin laskemista, jos ei se innosta. Tuonnekin Levin huipulle voi huristella vaikka moottorikelkalla maisemia katsomaan!

   Poista
 3. Ihanat kuvat! Olen samaa mieltä että Suomi on kaunis maa. Ja talvella on aivan mielettömän kauniin näköistä kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja hanget hohtaa valkoisina. Sää oli yhtä upea meidänkin pohjoisen lomalla, vaikkei ihan samalle korkeudelle päästy.

  Päästiin kuitenkin sinne minne haluttiin eli hiihtämään. Syötteet ei ihan Levin ja Ylläksen korkeuksiin yllä, mutta huipulla majoittuessa maisemia kyllä piisasi! Syötteelläkin hanget hohti huimassa auringonpaisteessa; onneksi käytän silmälaseja töissä niin nuo aurinkolasien tekemät rusketusrajat poskilla edes hieman häivyttyy! Lunta oli noin 70 senttiä joten talvi oli ihan oikea! Loma oli muutenkin rentouttava vaikkei hangissa kieriskeltykään Minttujen kanssa. Syötiin hyvin, nukuttiin hyvin, hiihdettiin paljon, saunottiin päivittäin jne. Nyt loma on mukava muisto, onneksi on kuvia kauniista maisemista jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Talvinen auringonpaiste on kyllä ihan mahtava :)

   Hyvä että uudessa paikassa oli hyvä loma teilläkin :) Kiva myös kun ei ole niin pitkä matka ajella. Kaikki muu kuulostaa mahtavalle paitsi se hiihto ;)

   Lumessa kieriskelystä pakko sanoa, että kyllä muuten nauratti, kun Joni oli käyttänyt veljenpoikiaan saunasta ulkona lumihangessa ja olivat tehneet naapurin penkkaan pakaranjäljet riviin. No, seuraavana päivänä kummipoikamme 4v kertoi polleana, kuinka teki naapurin penkkaan "kakaranjäljet" :D

   Poista
  2. Jep, niin me todettiin kans :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!