Tänään polkaisen käyntiin kotiruokakeskiviikko -postaussarjan. Koska kukapa ei kaipaisi helppoja ja herkullisia kotiruokareseptejä? Ja kukapa ei joskus kaipaisi vähän uutta vaihtelua arkiruokiinsa. Voi olla, ettei ihan joka keskiviikolle riitä omaa postaustaan, koska suurimpana osan arkipäivistä mun ruuanlaittotyyli on luokkaa suurtalouskokki... meillä siis syödään tänäänkin surutta samaa ruokaa kolmatta päivää putkeen.

Ja niin tehtiin viime viikollakin, kun olin alkuviikosta tehnyt tätä helppojen arkiruokien aatelia - yhden padan pastaa. Tämän ruokalajin hienous on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että kaikki raaka-aineet laitetaan yhteen kattilaan ja annetaan kiehua herkulliseksi padaksi. Ja joukkoon voi helposti lykätä oikeastaan mitä vaan kaappeihin pyörimään jäänyttä.

1

YHDEN PADAN PASTA

| TARVITSET |

400 g täysjyväpastaa
300 g parsakaalia (tuoreena tai pakasteena)
1 tkl kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
suolaa + muita mausteita oman maun mukaan
(minulla murskattua valkosipulia, chilirouhetta ja peston jämät)

| TEE NÄIN |

1. Lisää kaikki ainekset kattilaan. 2. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. 3. Keitä, kunnes pasta on kypsää. 4. Nauti maailman helpoimmasta kotiruuasta!
Ps. Halutessasi voit lisätä pastan päälle vaikkapa raejuustoa tai raastettua parmesaania.

| MITEN VOI MUKAUTTAA? |

Ihan miten vaan! Ainoa asia, joka kannattaa pitää mielessä on se, ettei laita joukkoon jotain, joka vaatisi pidemmän kypsymisajan kuin pasta. Sen sijaan joukkoon sopivat oikein mainiosti vanhat jauhelihakastikkeen loput, pestopurkinpohjat tai porkkanaraasteen jämät. Meillä on tehty tätä mm. aurinkokuivatun tomaatin sijasta punaista pestoa joukkoon heittäen ja kikherneiden sijasta valmiin padan päälle pannulla paistettuja tofukuutioita lisäten. Aineksia voi varioida ihan oman makunsa mukaan, mutta suosittelen pitämään mukana jotain värikästä vihannesta (parsakaali), jonkun proteiininlähteen (kikherne) ja pastan tietysti täysjyvänä. 

Myöskään tomaattimurskaa ei kannata skipata sillä se on avain tämän nopean pastan herkullisuuteen. Kun pastat kypsyvät tomaattisessa liemessä, ne imevät tomaatin makua itseensä ja lopputulos on ihan oikeasti huomattavasti mehevämpi kuin tavallinen kuivapasta keitettynä ja päälle lätkäisty kastike.

Tämän ruuanhan voi myös valmistella kattilaan vaikka edellisenä iltana, mutta jos teet niin lisää pastat vasta juuri ennen keittämistä. Pastathan pehmeneväst kylmässäkin vedessä, joten ne kannattaa nakata joukkoon vasta samalla, kun laittaa kattilan hellalle lämpenemään.

Joten ei muuta kuin testailemaan, toivottavasti maistuu!