Huh huh, viiden viikon päästä tästä hetkestä on jo jouluaaton aatto! Tuntuu kyllä, että eikös nyt ole vähän liian aikaista miettiä joululahjatoiveita, mutta kalenteri sanoo, että ei muuten ole. Pakko kuitenkin aloittaa tämä teksti muutamalla disclaimerilla. Ensinnäkin, olisin täysin tyytyväinen jouluun ilman yhtäkään lahjaa. Lahjojen saaminen on kyllä ihanaa, mutta vielä ihanampaa on antaminen. Ja vielä sitäkin ihanampaa on aika rakkaiden ihmisten kanssa. Toisekseen, en todellakaan odota saavani kaikkia tähän listaamiani toiveita. En oikeastaan odota saavani välttämättä mitään näistä. Haaveiluahan tämä vain on. Kolmanneksi, mää olen maailman helpoin ihminen, lahjomisen kohteena. Ihan oikeasti, tän on ensimmäisen kerran sanonut ääneen yksi mun parhaista ystävistä, ja oikeassa oli.. mää hullaannun vaikka tikkarista! Ja olen monesti hullaantunutkin. Ja neljänneksi, kaikki linkit ovat ihan vain tavallisia linkkejä, eivät mainoslinkkejä.

Sitten hypätään itse asiaan ja aloitetaan heti kaikista kovimmista paketeista...

| 1 | 2 | 3 |

Kirjat on lukutoukalle aina mieleisiä lahjoja. Luettavien toiveiden kärkisijaa pitävät tänä vuonna J. K. Rowlingin salanimellä Robert Galbraith kirjoittamat dekkarit. Ykkösosa (Käen kutsu) tuli pukin kontista muutama vuosi takaperin ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä kirjan päähenkilöön Cormoran Strikeen. Sarja on sittemmin jatkunut kakkososalla (Silkkiäistoukka) ja kolmaskin kirja (Pahan polku) on jo sekä ilmestynyt, että suomennettu.

Ruokapuolelta toiveissa olisi Chocochili -blogiakin pyörittävän Elina Innasen kirja Vegaanin keittiössä - Parempaa arkiruokaa kasviksista. Innaselta löytyy muitakin kokkikirjoja, mutta selailin tätä kerran syksyllä Jyväskylän Suomalaisessa kirjakaupassa, ja pikaisella silmäisyllä moni juuri tämän kirjan resepteistä tuntui huutavan mun nimeäni.

3
| 1 | 2 | 3 | 4 |

Korupuolella ihan oikeasti tarvetta olisi yhdelle asialle. Nimittäin lukkopaloille mun Pandora -rannekoruun. Joni on luvannut ne mulle jossain vaiheessa ostaa, ja minä olen luvannut jossain vaiheessa vinkata millaisista tykkäisin. Eniten houkuttaisivat nuo kirkkailla kivillä varustetut palat tai sitten ihan sileät pallot. Pinkki on aina hyvä idea, mutta ehkäpä neutraalimmat vievät lukkopaloissa voiton. Ja kimalle tietysti myös.. Näiden hankintaa maltan kyllä vielä odottaa hyvillä mielin myöhempäänkin ajankohtaan. Kahdelle haaveilemalleni lukkopalalle, kun tulee hintaa melkein 80 euroa. Enkä todellakaan ole niin kalliita joululahjoja vailla.

4
| 1 | 2 | 3 |

Kosmetiikkapuolikin tietysti houkuttaa aina. Ja erityisesti kynsilakat! Tällä hetkellä mun suurin kiinostus kohdistuu myrkyttömään ja eläinkokeettomaan PicturePolish -merkkiin, jota Suomessa myy CesarsShop. Houkuttavia sävjä mun silmään tällä hetkellä ovat mm. Ariel's Tale, Electric Blue, Minty, Unicorn ja Vampire.

Myös vanha tuttu Lumene on aika varma kosmetiikkamerkki mulle. Hyaluronitiiviste on ollut pitkään haaveissa väsynyttä ja vanhentuvaa ihoa heleyttämään. Invisible Illumination -valopisarat puolestaan ovat alkaneet houkuttelemaat armottoman blogimainonnan seurauksena. Vaikka vähän ärsyttääkin, että jokainen bloggaaja tuntuu näitä yhteistyössä Lumenen kanssa esittelevän, niin pakko on myöntää, että aikas kivalle näyttää myös näiden heleyttävä jälki.

1
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Sitten siirrytäänkin sille totaaliselle saahan sitä haaveilla -osastolle. Nämä eivät  ole mitään oikeita toiveita, ihan vain leikittelevää haaveilua. Furlan Metropolis Mini -laukku on ollut jo useamman vuoden haaveilun kohteena. Joo tiedän, tuo suloinen pikkuinen laukku tuntuu olevan tällä hetkellä jokaisen vastaantulijan olalla, mutta se ei ole yhtään vähentänyt mun rakastuneita katseita sen suuntaan. Jokaisella vastaantulijalla tai bloggaajalla se nimittäin näyttää edelleen yhtä hyvältä.

Huomasin muuten, että Zalandolla tämä laukku näyttää olevan vähän edullisempi kuin Furlan nettisivuilla (tosin Helsingin liikkeessä en ole käynyt kurkkaamassa). Mun suosikkisävyjä on tietenkin pinkit, Haalea vaaleanpunainen Magnolia (4) on aivan syötävän suloinen sekin, mutta kyllä tässä ihastumiskamppailussa voiton vie kuitenkin tummempi Lampone (5). Suloinen on muuten myös tuo Pinky (3). Ainoa vaan, että se on noita kahta edeltävää muutaman sentin pienempi kooltaan. Vähän liiankin pieni, luulen.

Minna Parikalta puolestaan iskee pupunkorvat ja kimalle - mikä shokkiyllätys! Muillekin pupukenkien ihastelijoille muuten muistutuksena - Parikan koot ovat ainakin ennen olleet pienehköjä ja yhtä suuremman koon valitseminen voi olla tarpeen. Matalat Bunny Loafer -kengät ovat aivan ihanat sekä hopeisina että kultaisina ja korolliset Jackie -kengät toimivat sekä kultakimalteisina, että hehkuvan pinkkeinä.

Sen sijaan edelleenkään ei iske se fakta, että Parikan kenkämallisto on tällä hetkellä tulvillaan kanin turkista. Mulla on olemassa kahdet merkin kengät, molemmat jo vuosia sitten hankittuja ja nyt joudun kyllä tunnustamaan, että brändin hohto kokonaisuudessaan on mun silmissä vähän hiipunut, koska turkiksen hohtoa en vaan kertakaikkiaan näe. Käyn tällä hetkellä sisäistä kamppailua sen suhteen, kuinka paljon tuo turkiksen käyttö mua häiritsee.. turkiksellisia tuotteita, kuten puputennareita en ostaisi missään tapauksessa, mutta entäs nämä turkiksettomat? Onko ne ihan ok kuitenkin?

Mutta millaisia joululahjatoiveita teiltä löytyy tänä vuonna? Onko yhtään samoja suuntia kuin mulla tässä? Vai vietättekö lahjtonta joulua kokonaan? Jos joku muukin on postaillut lahjatoiveista, niin vinkatkaa ihmeessä kommenteissa - olisi kiva käydä kurkkimassa teidänkin lahjatoivepostauksia!