Voihan iiks, kääks ja kasa muita jännityksensekaisia riemunkiljahduksia! Viikon päästä tähän aikaan me ollaan matkalla Roomaan. Ihan hassu fiilis, koska en millään meinaa malttaa odottaa, mutta toisaalta en meinaa edes ymmärtää, että sinne ollaan lähdössä, koska matka varattiin vain kaksi viikkoa sitten ja hyvin lyhyen harkinnan seurauksena.

Jos siellä ruudun toisella puolella on mukana uusia tyyppejä niin minähän olen asunut Roomassa puolen vuoden ajan vuonna 2012. Lähdin sinne silloin yliopistovaihtoon ja jätin kyllä palan sydäntäni. Tai Rooma jätti palan minun sydämeeni. Tuon jälkeen olen käynyt Roomassa vain kerran ja sekin oli heti seuraavana vuonna. Kolme vuotta on jo ehtinyt vierähtämään siitä, että olen päässyt käymään tuossa kaupungissa, joka Jyväskylän jälkeen tuntuu eniten mun toiselle kodille. En malta odottaa.

On muuten aivan ihanaa lähteä reissuun ilman pienintäkään painetta käyttää huolella mahdollisimman paljon aikaa turistin velvollisuuksien suorittamiseen. Koska Jonikin kävi mun luona Roomassa kylässä kahteen otteeseen, ei meillä enää ole tarvetta juosta kuuluisalta nähtävyydeltä toiselle. Been there, seen that!

Joten tällä kertaa meitä odottaa vain se oleellisin - dolce far niente. Ihana joutenolo. Tyhjät aikataulut, tyhjät suunnitelmat. Rauhalliset kävelyt. Yhteistä aikaa ilman puhelimia, telkkareita ja tietokoneita. Viinilasilliset tai spritzit, kun sille tuntuu. Gelatoa monta kertaa päivässä, pizza al taglioa kun yhtään nälkä kurnii. Ja illalliselle joko johonkin vanhaan suosikkiravintolaan tai sitten vaan kadulta uuteen ihanaan poiketen.

Sanoinko jo, etten malta odottaa?

Eikä ollenkaan tee pahaa myöskään nuo Rooman sääennusteet. 27 astetta sopii oikein hyvin, kiitos kysymästä. Nyt täytyy todella alkaa miettimään sitä pakkaamista!

Rooma2Rooma3Rooma4