Paljastinkin jo kirkosta poistumisesta kirjoitellessani kääntäneeni takkini riisin heiton suhteen. Olin ihan ehdottomasti halunnut sen tapahtuvan kirkon portailla, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että olen enemmän kuin tyytyväinen tähän portailla tapahtuneen kunniakujan ja hääpaikalle saapuessa tapahtuneen riisinheiton yhdistelmään!

Riisisade on ollut mun haaveissa lapsuudesta asti ja sen saaminen niskaan hääpäivänä oli kyllä juuri niin hauskaa kun olin kahden vuosikymmenen ajan itselleni uskotellutkin. Meidän juhlapaikalla kulki suoraan käytävä parkkipaikalta kohti Majakosken päärakennuksen ovea ja sitä pitkin me sitten marssittiin riisisateen valuessa niskaan (ja mäjähdellessä naamaan).

Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Olin valmistellut riisipussit vieraille jaettavaksi. Olin ostanut kirkkaan pinkkejä ja turkooseja organzapusseja, joihin kuhunkin laitoin ruokalusikallisen riisiä. Se näytti ja tuntui olevan ihan sopiva määrä vaikka alkuun kuulostikin jotenkin vähälle. Jos jotakuta kiinnostaa niin heittoriisinä käytin puuroriisiä, ihan vaan siitä syystä, että se on jotenkin paljon valkoisempaa kuin tavallinen pitkäjyväinen riisi.. ja ehkäpä ajattelin, että se saattaisi tuntuakin mukavammalle, vähän pyöreämpää kun on.

Voi vitsi, ihan tunteet nousee pintaa, kun tuota hetkeä ajattelen. Riisisateessa vaan on sitä jotain, jotain ihan erityistä juhlan tuntua... Tuosta hetkestä otetut valokuvat on kyllä yksiä mun suosikkeja koko päivältä. Heitetty riisi valkoisena sateena ja me ilman pienintäkään yitystä poseerata. Ihan vaan sellaisena kun oltiin. Just naimisiin menneenä! Parasta!

Tiedän, että moni ei halua saada riisiä niskaansa ja nyppiä sitä sitten pois kampauksestaan pitkin päivää. En minäkään halunnut nyppiä, joten olin nyppimättä. Mun mielestä sekin kuuluu asiaan. Riisi hiuksissa hääpäivänä. Ja voin muuten kertoa, että varmaan kolme kourallista riisiä löytyi myös puvun sisältä, illalla kun hääpukua otettiin pois ja nyörit löysättiin kuului kyllä sellainen lorahdus kun varmaan kaksi desiä riisiä valahti hotellihuoneen lattialle... hupsista!