Nike_1

Moikka myöhäiseen perjantai-iltaan! Olin miettinyt, että pitää pitkästä aikaa postailla blogiin oikein rehtiä shoppailupostausta. Reissussa ei tullut shoppailtua ollenkaan niin paljon kuin ajattelin, mutta vähän kuitenkin. Aloin sitten keräilemään reissun ostoksia kasaan ja kieltämättä vähän nauratti, kun huomasin, että melkein koko pinohan on treenivaatteita!

Meidän reissun viimeinen etappihan oli päätetty siksi, että mentiin sinne osallistumaan hyväntekeväisyysjuoksuun. Sanoin jo hyvän aikaa ennen reissua, että oon vähän tuumaillut sellaista, että ottaisin tavoitteeksi ostaa New Yorkista jonkun kivan treenipaidan, jolla voisin sitten Norjassa juosta. Ja niin kävi. Ja sen lisäksi ostin kivan treenipaidan, jolla Norjassa patikoin. Ja yhden treeniteepparinkin. Niin ja sitten sieltä juoksutapahtumasta vielä yhden.Ei haluttu käyttää New Yorkissa reissustamme turhan paljoa aikaa shoppailuun, joten ei edes harkittu lähtevämme päiväreissulle johonkin lähellä sijaitsevista outleteista. Sen sijaan eräänä päivänä hypättiin metroon ja hurautettiin Queensiin Flushingin asemalle, josta köpöteltiin Skyview Centeriin, josta löytyy Nike Clearance Store. Oltiin suunniteltu hurauttavamme Times Squarelta 7-metrolla suoraan Flushingiin, mutta kuten NYCissä on aika tyypillistä - oli seiskan alkupää metrotöiden vuoksi pois käytöstä. Ystävällinen rouva kuitenkin opasti meitä menemään keltaisella linjalla Roosevelt Avenuelle asti, jossa voitiin vaihtaa sitten seiskan loppupään kyytiin.

Jos Nikestä tai urheiluvaatteista pitää niin tuonne Clearance Storeen kannattaa kyllä ehdottomasti tehdä reissu. Oli nimittäin muuten hyvät alennukset! Kaikissa tuotteissa oli jo valmiiksi aikas reilut ale-hinnat ja jokaisesta tuotteesta sai vielä -30% lapun hinnasta lisää. Minä ostin sieltä kengät, kaksi pitkähihaista treenipaitaa ja yhdet shortsit. Niiden alkuperäiset hintalappuhinnat tekivät yhteensä 315 dollaria ja minä maksoin niistä himpun alle $80.

Nike_3

Toki sinne ei voi mennä hakemaan mitään tiettyä. Yksittäistä tuotetta tai varsinkaan sitä tiettyä juttua tietyssä värissä. Mutta jos on mieli avoin ja toiveena vain löytää pitkähihainen treenipaita, niin varmasti onnistuu. Kauppa oli muuten tupaten täynnä asiakkaita. Siis niin täynnä, että siellä oli yksi työntekijä, jonka tehtävä oli kulkea kassajonon päässä ison kyltin kanssa. Täällä on jonon pää! -kyltti kertoi minne piti suunnata jonottamaan. Ei todellakaan kassojen suuntaan nimittäin. Siitä huolimatta kaupan kokonaiseen kolmeen sovituskoppiin ei ollut yhtään jonoa. Varmaan 40 metrin kassajono ja kolmesta sovituskopista kaksi oli vapaana, joten päästiin heti sovittmaan. Ilmeisesti paikallisilla ei ole tapana sovitella. Tulin, nappasin ja ostin taisi olla yleisin mentaliteetti... se näkyi myös kassajonossa, kun ihmiset nappailivat toppeja ja shortseja viereisistä rekeistä jonossa seistessään.

Nikeltä ulos päästyämme poikettiin nopeasti vielä Adidaksen kaupassa - se ei tosin ollut mikään alekauppa, mutta lähtihän sieltäkin parit paidat mukaan, kun kaksi irtosi 25 dollarilla. Ja pitihän meidän sitten täydentää sekä väri-, että merkkisarja ostamalla mulle sieltä Norjasta sen juoksutapahtuman Puma-merkkinen paita muistoksi. Joni sai sellaisen ja haluttiin sitten, että mullakin on.

Nyt on ainakin hetkeksi treenipaitatilanne hoidossa! Ihan huippua. Suurin osa treenikamppeista on jo päässyt testiin ja vitsi, että tykkään niistä. Mää joudun tunnustamaan, että olen ehdottomasti välineurheilija. Lupasin alkaa hiihtämään, kun äiti tarjoutui ostamaan mulle pinkit sukset. Sain innon oikeasti opetella lumilautailemaan, kun sain oman ihanan laudan. Ja todellakin saan puhtia lähteä salille ja lenkkipolulle, kun mulla on pirteät ja toimivat urheiluvaatteet, hyvät kengät, langattomat kuulokkeet ja kirkkaanpinkki puhelimen pidike käsivarteen sidottavaksi. Välillä poden huonoa omatuntoa välineurheilijan piirteistäni, mutta hei - kaipa sitä voi pennosensa huonomminkin käyttää, kun urheiluvälineisiin ja -varusteisiin, jotka ihan oikeasti saa mut ylös, ulos ja lenkille.

Nike_4

Huomenna ajattelinkin suunnata heti aamusta lenkille. Olin suunnitellut meneväni salille, mutta ah näitä tän viikon kelejä! Täällä Helsingissä on ainakin ollut niin ihanan aurinkoista. Viettelen vapaata viikonloppua ylhäisessä yksinäisyydessäni, joten onhan mulla aikaa tehdä vaikka molemmat. Vaikka itse asiassa (kauhistus tätä materialismia yhdesä postauksessa) pitäisi ehkä pyörähtää vähän kaupungillakin, kun sain taas kehotuksen käydä ostamassa itselleni jotain nättiä. Mua niin naurattaa edelleen joka kerta, kun Joni sanoo mulle noin. Se on niiin klisee, kun olla vaan voi. Mutta minähän tykkään kliseistä. Ja Jonista