Meidän häät: Kukat Minnan Ruusupuusta

Kukat_1
Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Meidän hääkukat otettiin Jyväskylässä sijaitsevasta kuukauppa Ruusupuusta (Tapionkatu 15 - siinä risteyksessä Tapionkadun ja Rajakadun risteyksessä AMK:n kohdalla). Se oli muistaakseni kesäkuuta, kun oltiin sovittu menevämme Minnan Ruusupuuhun kukkien suunnittelukäynnille. Hyvin pian kävi selväksi, ettei oltaisi voitu parempaan paikkaan päätyä. Minna oli äärimmäisen mukava ja ammattitaitoinen, että lähdettiin tuosta tapaamisesta todella tyytyväisinä!

Mulla oli aika selvät ajatukset kimpun tyylistä, mutta ei supertarkkoja toivomuksia esimerkiksi siitä mitä kukkia kimpussa tulisi olla. Ainoat toiveet olivat neilikat ja harsokukka. Oli helppoa luottaa siihen, että Minna rakentaa niiden ajatusten pohjalta minulle kimpun niistä kukista, jotka silloin ovat parhaimmillaan. Morsiuskimpun lisäksi Ruusupuusta tilattiin vieheet sulhaselle, bestmanille, molempien isille ja kolmele sulhaspojalle, neilikoita kaasojen hiuksiin, pari punttia harsokukkaa maljakoihin, kimppu morsiusneidolle ja samanlainen heitettäväksi sekä kukkaseppele hunnun tilalle vaihdettavaksi.


Molemmat kuvat: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

En käynyt perjantai-iltana tai muulloinkaan tsekkaamassa kukkia vaan luotin Minnan ammattitaitoon. Ja syystä! Perjantai-iltana Minna soitti mulle varmistaakseen kimpun ympärille sidottavaa nauhaa, kun ei muistanut kumpi turkooseista sen piti olla. Samassa puhelussa Minna sanoi tehneensä mulle maailman kauneimman kimpun ja ei olisi voinut enempää oikeassa olla! Tykkään ihan hulluna noista yllä olevista kuvista, joihin on tallentunut mun täysin aito reaktio siltä hetkeltä, kun näin kimppuni ensimmäisen kerran!

Oikeasti! Voisiko enemmän mun näköistä kimppua olla? Siis ihan kuin kaikki mitä halusin olisi onnistuttu kokoamaan yhteen kukkakimppuun. Ihan kuin kaikki mitä mää olen olisi onnistuttu ilmaisemaan kukkakimpulla. Täydellinen kokonaisuus erilaisia ja erisävyisiä pinkkejä kukkia. Romanttista, herkkää, runsasta, mutta kevyttä. En edes tunnista kaikkia kimpun kukkia, mutta silti se on musta täydellinen. Rakastan tuon harsokukan tuomaa pehmeyttä. Rakastan noita muutamaa "karannutta" vihreää oksaa. Rakastan paljaaksi jätettyjä varsia. Ja turkoosia nauhaa, joka yhdistää kimpun Jonin väreihin. Täydellinen kimppu, täydellinen!


Molemmat kuvat: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Jonin vieheeseen tuli tosiaan neilikkaa (tässä postauksessa olen kirjoittanut miksi). Haalean vaaleanpunainen neilikka, harsokukkaa ja sidontaan sitä samaa turkoosia nauhaa. Niin kaunis, jotenkin sopivan vähäeleinen ja luonnollinen viehe!

Oikeasti, kuka liikuttuu, kun kirjoittaa kukista? No näköjään minä. Ne vaan oli jotenkin niin täydellisen korut meidän hääpäivää viimeistelemään. Niin kauniita ja meidän näköisiä.  Ei muuten ollut mitään valittamista myöskään muissa vieheissä, pikkukimpuissa tai mun seppeleessä. Ne tulee näkymään postauksissa vähän myöhemmin. Varsinkin se mun ihana seppele, joka vaihdettiin päähän, kun huntu otettiin pois.

Niin joo.. piti vielä kirjoittaa muutama sana tämän kukkashoppailun kustannuksista. Ne olivat paljon pienemmän kuin pelättiin. Todella kohtuulliset. Ja vielä paljon enemmän kuin kohtuulliset lopputuloksen upeuteen verrattuna. Ei todellakaan kaduta yksikään euro, joka kukkiin sijoitettiin. Kyllä taitavalle ammattilaiselle maksaa mielellään ladukkaasta työstä ja ihanasta palvelusta. Iso kiitos siis vielä Minnalle!

Ps. Pysykäähän langoilla myös viikonloppuna - piakkoin pääsette lukemaan sulhasen kirjoittamaa tekstiä omasta hääpäivän aamustaan ja sen jälkeen olisi tarkoitus laittaa eetteriin meidän häävideo. Sanalla sanoen JÄNNITTÄVÄÄ!

16 Kommenttia

 1. Oikeesti, kuka liikuttuu, kun kuljettaa hääkukkia? No, näköjään minä! Minä, joka lupauduin hakemaan kaiken hässäkän keskellä kukat kaupungista ja ajelin lopulta kaikessa rauhassa kukat peräkontissa liikenneympyröissä ajatellen, että ei voi kaahata ja kurvata, ettei kääkukat lentele ympäriinsä....HÄÄKUKAT! Ja silloin tuli ensimmäinen vesiputous; hyvä kun näin ajaa kotiin vielä 15 km.

  Kimppusi oli aivan ihan, ja kuten sanoit, juuri sinun näköinen. Erittäin onnistunut!

  En tiedä, oliko yhtä onnistunut tuo puserovalintani...eihän minulla itselläni ollutkaan yllätyksekseni kampaukseni jälkeen yhtään napitettavaa paitaa, joten isältäsi lainassa! Kuin myös tädilläsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, sitä on näköjään sitten liikkeella! :D Onneksi pääsit turvallisesti kukkien kanssa perille saakka! Ja kiitos kun ne hait kaiken hässäkän keskellä <3

   Ja kauniita tosiaan olivat. Kaikki muutkin kuin vaan mun kimppu! Just eilen katsottiin kuvia niin piti vielä ihasella ääneen sitä miten kaunis oli mm. morsiusneidonkin kimppu, harmi ettei se selvinnyt illan loppuun asti :D

   Poista
  2. Ihana morsiusneitokin taisi juhlia täysillä!

   Poista
  3. Joo, oli kyllä kaunis kimppu ja mieluusti sen olisi kuivattanut muistoksi, mutta tanssimuuvit taisi lopulta koitua sen kohtaloksi. Onneksi on kuitenkin kuvia muistona.

   Poista
  4. Mutta se on ihan oikein just noin! :) Parempi oli antaa palaa vaan :)

   Poista
 2. Kattelin jo huntu-postauksen kuvasta, että toudella kaunis kimppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! En olisi voinut kyllä parempaa toivoa :)

   Poista
 3. Kimppu on todella upea! Olisin heti pinnannut kuvan, jos olisin voinut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei! :D Mää olen vähän tiukentanut yksityisyysasetuksia, kun omia hääkuvia aloin laittelemaan.. mutta nappaa ihmeessä Print Screen -kuva omaan kansioon talteen, jos sille tuntuu! :)

   Poista
 4. On kyllä kauniit ja kimpun väriharmonia on ihana. Varsien nauha ei voisi olla onnistuneempi. Aika usein kun valitaan jokin vaalea sävy tai kimpun kukkiin sopiva nauha, niin tuo on hauska yksityiskohta joka kuitenkin yhdistyy Jonin väreihin. :) kimpussasi on pionia, neilikkaa, ruusua, harsokukkaa ja freesiaa. Nuo "karanneet" oksat on freesian nuppuja. :)

  -Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Kehuista ja tiedoista. Tuo freesia nuppuineen multa olisi jäänyt tunnistamatta! :) ja hei, pakko muuten tunnustaa, että vähän toivoinkin, että käyt kommentoimassa tyhmälle vähän kokeneemman näkemystä (kun silloin aikaisemmin kerroit sitoneesi kukkia).

   Ja tiedätkö, mää oon niin samaa mieltä tuosta nauhasta! Kun se ajatus siitä tuli niin tajusin, että niin paljon parempi kuin joku haalea pinkki jota ehkä olin ajatellut :)

   Poista
 5. Kirsi sä oot vaan niin ihana etten kestä. Ootko huomannut että mä en aika usein kestä sua ja sun juttuja? Mä oon viime aikoina vähä liikaa kestäny kaikkea et voisko nähä pian, että voisin taas olla kestämättä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut ja musta se on uhat parasta! <3 ite oot niin ihana, että meidän todellakin pitäis nähdä taas pian ja olla kestämättä! Ja antaa muulle maailmalle aihetta olla kestämättä meitä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!