Kuva: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Meidän hääkukat otettiin Jyväskylässä sijaitsevasta kuukauppa Ruusupuusta (Tapionkatu 15 - siinä risteyksessä Tapionkadun ja Rajakadun risteyksessä AMK:n kohdalla). Se oli muistaakseni kesäkuuta, kun oltiin sovittu menevämme Minnan Ruusupuuhun kukkien suunnittelukäynnille. Hyvin pian kävi selväksi, ettei oltaisi voitu parempaan paikkaan päätyä. Minna oli äärimmäisen mukava ja ammattitaitoinen, että lähdettiin tuosta tapaamisesta todella tyytyväisinä!

Mulla oli aika selvät ajatukset kimpun tyylistä, mutta ei supertarkkoja toivomuksia esimerkiksi siitä mitä kukkia kimpussa tulisi olla. Ainoat toiveet olivat neilikat ja harsokukka. Oli helppoa luottaa siihen, että Minna rakentaa niiden ajatusten pohjalta minulle kimpun niistä kukista, jotka silloin ovat parhaimmillaan. Morsiuskimpun lisäksi Ruusupuusta tilattiin vieheet sulhaselle, bestmanille, molempien isille ja kolmele sulhaspojalle, neilikoita kaasojen hiuksiin, pari punttia harsokukkaa maljakoihin, kimppu morsiusneidolle ja samanlainen heitettäväksi sekä kukkaseppele hunnun tilalle vaihdettavaksi.


Molemmat kuvat: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

En käynyt perjantai-iltana tai muulloinkaan tsekkaamassa kukkia vaan luotin Minnan ammattitaitoon. Ja syystä! Perjantai-iltana Minna soitti mulle varmistaakseen kimpun ympärille sidottavaa nauhaa, kun ei muistanut kumpi turkooseista sen piti olla. Samassa puhelussa Minna sanoi tehneensä mulle maailman kauneimman kimpun ja ei olisi voinut enempää oikeassa olla! Tykkään ihan hulluna noista yllä olevista kuvista, joihin on tallentunut mun täysin aito reaktio siltä hetkeltä, kun näin kimppuni ensimmäisen kerran!

Oikeasti! Voisiko enemmän mun näköistä kimppua olla? Siis ihan kuin kaikki mitä halusin olisi onnistuttu kokoamaan yhteen kukkakimppuun. Ihan kuin kaikki mitä mää olen olisi onnistuttu ilmaisemaan kukkakimpulla. Täydellinen kokonaisuus erilaisia ja erisävyisiä pinkkejä kukkia. Romanttista, herkkää, runsasta, mutta kevyttä. En edes tunnista kaikkia kimpun kukkia, mutta silti se on musta täydellinen. Rakastan tuon harsokukan tuomaa pehmeyttä. Rakastan noita muutamaa "karannutta" vihreää oksaa. Rakastan paljaaksi jätettyjä varsia. Ja turkoosia nauhaa, joka yhdistää kimpun Jonin väreihin. Täydellinen kimppu, täydellinen!


Molemmat kuvat: Jaakko Sorvisto www.jaakkosorvisto.com

Jonin vieheeseen tuli tosiaan neilikkaa (tässä postauksessa olen kirjoittanut miksi). Haalean vaaleanpunainen neilikka, harsokukkaa ja sidontaan sitä samaa turkoosia nauhaa. Niin kaunis, jotenkin sopivan vähäeleinen ja luonnollinen viehe!

Oikeasti, kuka liikuttuu, kun kirjoittaa kukista? No näköjään minä. Ne vaan oli jotenkin niin täydellisen korut meidän hääpäivää viimeistelemään. Niin kauniita ja meidän näköisiä.  Ei muuten ollut mitään valittamista myöskään muissa vieheissä, pikkukimpuissa tai mun seppeleessä. Ne tulee näkymään postauksissa vähän myöhemmin. Varsinkin se mun ihana seppele, joka vaihdettiin päähän, kun huntu otettiin pois.

Niin joo.. piti vielä kirjoittaa muutama sana tämän kukkashoppailun kustannuksista. Ne olivat paljon pienemmän kuin pelättiin. Todella kohtuulliset. Ja vielä paljon enemmän kuin kohtuulliset lopputuloksen upeuteen verrattuna. Ei todellakaan kaduta yksikään euro, joka kukkiin sijoitettiin. Kyllä taitavalle ammattilaiselle maksaa mielellään ladukkaasta työstä ja ihanasta palvelusta. Iso kiitos siis vielä Minnalle!

Ps. Pysykäähän langoilla myös viikonloppuna - piakkoin pääsette lukemaan sulhasen kirjoittamaa tekstiä omasta hääpäivän aamustaan ja sen jälkeen olisi tarkoitus laittaa eetteriin meidän häävideo. Sanalla sanoen JÄNNITTÄVÄÄ!