IMG_1353

Häiden ja niitä edeltäneiden hetkien läpikäynnissä jäätiin viimeksi hääviikon keskiviikon iltapäivään. Vihkikeskustelun ja kirkkoharjoituksen jälkeen suunnattiin tosiaan vanhempieni luo ja sinne kurvasi myös serkkuni Liisa apujoukkoihin. Ylimääräistä käsiparia tarvittiin, kun vuorossa oli nimittäin meidän "hääkarkkien" tekeminen.

Mehän päätettiin jättää perinteiset hääkarkit pois (vaikka niistäkin rakkausaforismeineen tykkään!) ja tehdä tilalle hääkeksit. Tällaiset pikkiriikkiset vieraslahjat. Jokaiselle vieraalle annettiin siis lahjaksi pieni teehetki - hääparipikkuleivät ja teetä.

IMG_1357

Äiti oli tehnyt keksipohjat jo ennakkoon ja keskiviikkoiltapäivänä ne piti "vain" koristella. Meillä oli aikamoinen liukuhihnameininki, kun minä tein sulhaskekseille sokerimassasta paidat ja takit, Liisa morsiamille sokerimassamekot, äiti sulhasten kukat ja mirrit sekä kaikki pikeerikoristelut. Hyvin voidellun koneiston osana oli myös tätini Raili, joka kantoi keksejä pikeerikoristelupöydälle ja siivosi meidän sotkuja minkä ehti. Ja jottei aika kävisi pitkäksi, kävi kaikki minua lukuunottamatta myös välillä osallistumassa paviljongin kasausharjoituksiin takapihalla.

Suoraan sanottuna keksien koristeleminen oli aika valtava urakka! Mutta suoraan sanottuna oli se myös sen arvoista. Onhan nuo ihan älyttömän suloisia!

IMG_1358 IMG_1359

Teepussien printin tein itse ja tulostin ihan tavalliselle kopiopaperille kotona. Halusin keksiä niihin jonkun suloisen "nimen" ja päädyin loppujen lopuksi enemmän tai vähemmän nokkelaan Teet minut onnelliseksi -tekstiin. Keskelle tietysti monogrammi ja taakse läppään hääpäivä ja tieto siitä mitä teetä pussi pitää sisällään.

Olin ehtinyt kasata ja täyttää osan kotona, mutta kyllähän hommia riitti myös talkooporukalle, kun keskiviikkoiltana vanhempieni luo kaffeille tulivat Joninkin vanhemmat ja sisko lapsineen. Aika iso homma oli edessä vielä torstaina, kun keksit olivat kuivia ja ne piti pakata noihin pieniin muovirasioihin. Jokaiseen rasiaan taiteltiin sellofaanisuikaleet pitämään sisukset paikallaan, aseteltiin yksi kumpaakin keksiä ja sujautetiin (toisiinsa pienellä teipinpalalla kiinnitetyt) teepussit toiselle puolelle. Sitten vielä narut päälle ja paikkakortteina toimineet nimilaput. Huh!

Itse olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen ja itse tehty ja persoonallinen pieni muistaminen oli minusta vaivan arvoista. Toivottavasti vieraatkin tykkäsivät!

Mitäs te tykkäätte tällaisesta hääkarkin modernimmasta versiosta?