Vihkikeskustelu & kirkkoharjoitus

Hääviikko kokonaisuudessaan oli todella hektinen. Maanantai oli täynnä jotain pientä tekemistä ja säätöä. Joni teki vielä etätyöpäivän. Tiistaina puolestaan Joni suuntasi Helsinkiin ihan lähityöpäivälle (ja sitä mun huulipunaa ja aika montaa muuta juttua hakemaan). Sillä välin minä kävin noutamassa huollossa olleen kilhasormuksen ja korvikset sekä sovittamassa hääpukua, johon kuin ihmeen kaupalla saatii kuin saatiinkin korjaukset tehtyä. Ateljé Iina Jyväskylän Rajakadulla hoiti hommansa todella hyvin kiireiselläkin aikataululla. Illalla suuntasinkin sitten laitattamaan ne viime postauksessa mainitsemani elämän ensimmäiset ripset ja kulmatkin vielä tsekattiin ja värjättiin kuntoon.

Keskiviikkona oli edessä piiitkä ja jännittävä päivä. Aamu alkoi sillä, että suunnattiin Kuokkalan kirkkoon vihkipappimme kanssa keskustelemaan.. tai no, sen papin kanssa, jonka piti meidät vihkiä. Suoraan sanottuna jännitin vihkikeskustelua aika paljon. Jotenkin sitä, että saako annettua itsestään oikeanlaisen kuvan. Loppujen lopuksi kävi niin, että pappi ei hirveän paljoa kysellytkään mitään meistä ja meidän taipaleesta tai ajatuksista avioliitosta ja elämän arvoista. Ihan vähän vain, tosin siinäkin ajassa ehdin tirauttaa yhdet itkut.

Sen sijaan jouduttiin vastaamaan muutamiin todella vaikeisiin kysymyksiin, joita en ollut osannut odottaa. Vihkikaavassahan on muutama kohta, joissa on muutama eri vaihtoehto. Esimerkiksi kaksi eri sanamuotoa, joilla kysytään tahdotko. Päätös oli helppo, kun jostain selkäytimestä me molemmat haluttiin se jälkimmäinen muoto. Se vaan tuntui enemmän oikealle. Mutta sitten pappi sanoi, että perustelkaapas hänelle miksi haluttiin juuri se jälkimmäinen sanamuoto ja miksi juuri ne sanat on paremmat kuin ne ensimmäiset. Kauhean vaikea kysymys sanon minä! Oikea vastaushan oli, että niistä vaan tuli sellainen fiilis, että haluan vastata siihen kysymykseen. Mutta kai me saatiin soperrettua jotain muutakin, oikeasti siihen sanamuotoon liittyvää.

Keskustelussa valittiin myös vihkimisessä luettavat tekstit. Alkuun me valitsimme pätkän laulujen laulusta, Jonin siskon luettavaksi korinttolaiskirje ja vihkivirreksi Suvivirren sävelellä laulettava avioliittovirsi 822 Se tuntee onnen syvän. Me oltiin ehkä ajateltu vähän jotain muuta virttä, mutta pappi ei pitänyt kuin muutamaa virallista avioliittovirttä vaihtoehtona. Ja hyvä tuokin oli, kaikille tuttu sävel ja sanat, jossa oikeasti puhutaan avioliitosta.

Harjoitus

Tämän keskustelun jälkeen suunnattiin kirkon puolelle papin kanssa ja siellä odottelivatkin  isäni ja morsiuslapset äiteineen. Sitten suntion ohjeistuksella harjoiteltiin muutaman kerran kävelyä, polvistumisia, musiikkiesityksen kuuntelemista ja poistumisia. Morsiuslapsilla homma sujui hienosti jo harjoituksissa (ja vielä entistä mallikkaammin hääpäivänä). Minä sen sijaan sain huutia papilta, kun en kuulemma osannut kääntyä oikealla tavalla musiikkiesitystä kuuntelemaan.

Siinäkään vaiheessa alttarilla käsi kädessä seistessä ei vielä alkanut hirveästi jännittämään. Silloin alkoi tuntua todelliselle, että pianhan tässä mennään naimisiin, mutta olo oli jotenkin todella levollinen. Siinä oli hyvä seisoa käsi Jonin kädessä ja tuntui ihanalle päästä pian siihen uudestaan.

Mutta kuten sanottua niin hektinen viikko senkun jatkui harjoituksen jälkeen. Me käytiin vielä nopeasti keskustassa asioilla (Joni noutamassa mun huomenlahjaa, minä ostamassa sen huultenrajauskynän ja iskä viemässä mun tädin puseron pesulaan) ja suunnattiin mun vanhempien luo leipomaan ja askartelemaan. Huh, onneksi meillä oli apujoukkoja, muuten olisi epätoivo iskenyt, sen sanon!

8 Kommenttia

 1. Se olikin tosi pitkä ja raskas päivä. Ennen kuin
  ilta siis yö koitti oltiin kuitenkin saatu paljon aikaiseksi. Itse kävin lopulta niin kierroksilla että yöllä ei sitten uni ensinkään suostunut tulemaan silmiin. Mutta muista tuon päivän puuhista sitten vasta kommentteja, kun kirjoitat niistä! On se vaan kaunis sisältä tuo Kuokkalan uusi ja moderni kirkko. Ja te taas herkkinä ja suloisina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas tuli koko viikolla niin paljon paremmin uni kuin olisin ikinä osannut odottaa.. olis vaan ollut enemmän aikaa nukkua :D

   Poista
 2. Tiiätkö mitä? Tää sun blogi on ihan surkea, sun häistä on kulunut jo yli kuukausi aikaa etkä ole saanut kerrottua niistä mitään. Sormus ja puku oli ainakin suuren suuret salaisuudet, joiden paljastumista on odotettu etkä edes vaivaudu niistä kirjoittamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä hyvä ihminen sitten hukkaa aikaasi ja kiusaa itseäsi roikkumalla täällä, jos tämä ihan surkea on! Netti on pullollaan materiaalia, joten eiköhän sieltä joukosta löydy jotain joka ei ole ihan surkeaa!

   Tosin en tiedä löydätkö montaakaan hääblogia, joissa puku on esitelty ennen hääpäivää, mutta onnea matkaan! Sormuksia ainakin on :)

   Täällä sen sijaan jatketaan samaan, omaan rauhalliseen tahtiini. Postaan silloin kun muilta jutuilta ehin ja jaksan, mutta ajallaan kaikki tulee kyllä käytyä läpi. Ei varmaan kannata jäädä kuitenkaan odottelemaan!

   Poista
  2. Ohhoh, mikä kommentti :O täällä on ainakin yksi lukija joka on varmaan jo vuoden tykännyt lukea tätä blogia. Omat häätkin on jo takana mutta vielä kiinnostaa miten teidänkin häät meni, joten tosi kiva että ylipäätään jaksat vielä kirjoitella tänne! Kiitos siis kivasta blogista :)

   Poista
  3. Kiva kuulla, että tykkäät! Joo todellakin, ehdottomasti aion kaiken vielä käydä läpi täällä blogissakin! :)

   Onnea myös sulle! Toivottavasti teidänkin häät meni hyvin! :)

   Poista
  4. Just joo mikä kommentti :o Ja anonyymina, tottakai. Harva kehtaisi moisia typeryyksiä omalla naamallaan kirjoitellakaan. Ei taida jollain mennä kovin hyvin.

   Mutta anyway, minä olen ainakin tykännyt lukea tätä blogia :) Annoin sinulle Liebster-palkinnon blogissani: Hei, http://heidijajussi.blogspot.fi/2015/09/liebster-awards.html :)

   Poista
  5. Jep, sitä minäkin toivoisin, että omalla nassullaan rohkaistuttaisiin kommentoimaan! :)

   Mutta kiitos paljon Heidi! :) Ja kiitos haasteesta - mielelläni vastailen sun kysymyksiin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!