Meidän hääkutsut: itse kutsut

IMG_9042

Sitten pääsette kurkkimaan mitä eilen esiteltyjen kuorten sisältä paljastui! Pyrittiin tekemään kutsut, joissa olisi mahdollisimman vähän leikkaa-liimaa -hommaa. Niin luultiin tekevämmekin, mutta jösses mikä homma noissa pitsisiivekkeissä olikin. Kun kutsujen visuaalinen ilme oli päätetty, alettiin etsimään sopivia "kakkupaperi" -tyylisiä askartelupapereita, muttei kelpuutettu mitään näkemäämme. Sitten loppujen lopuksi päädyttiin ostamaan kuviorei'itin. Ainoa vaan, että haluttiin pyöreät siivet ja leimasin oli kolmen pitsikuvioisen kaaren suora kuvio. Joni sitten vietti puolisen tuntia insinöörin hommissa, kulmaviivain, kynä, sakset ja rei'itin sauhuten ja sai luotua kuvion, jossa viidellä tarkkaan asetellulla rei'ityksellä saatiin yksi tollainen siipi aikaiseksi. Jokaiseen kutsuun tuli niitä kaksi ja kutsuja oli himpun alle 50. Tämähän siis tarkoitti noin viittä sataa kuviorei'ittimen tarkkaan aseteltua painallusta! Never again!

IMG_9044 IMG_9050

No, onneksi kaikki muu kutsujen kanssa oli suhteellisen helppoa. Kaikki nämä kortit tehtiin itse tietokoneella ja printattiin kotona omalla printterillä. Toki aika työläste sekin oli, mutta edulliseksi tuli kyllä tämä vaihe ja tällainen pieni koneella näpertäminen on meistä kivaa!

Kutsun "rakenteen" sisään haluttiin kutsuteksti ja infot irrallisille korteille. En tiedä oliko tämä avattaessa mitenkään käytännöllinen juttu, mutta meistä se oli kiva. Mahdollistaa myös sen, että vaikkapa infokortti on kätevä napata häihinkin mukaan ilman, että tarvitsee raahata koko viritystä pitsisiipineen ja juuttinaruineen!

Ensimmäisen kortin etupuolella näkyi vain nimemme ja tämän kortin takapuolella oli se varsinainen kutsuteksti. Tervetuloa häihin terveisin me. Eipä paljon muuta! Toinen kortti oli infokortti, johon koottiin infot osoitteista, siirtymisistä, majoituksista, muistamisista ja ohjelmanumeroista. Korttipohjaan liimattiin kiinni kortti, jossa oli someasiaa ja muuta pientä fiilistelyä. Ei mitään erityisen vakavaa, vaan kevyttä hömppää. Tai riippuu siitä miten somettamiseen suhtautuu, mua naurattaa edelleen se, että yksi mun ystävä loi tosta meidän häähashtagista jo oman verbinkin - jorsata.

IMG_9051 IMG_9052

Ennen viimeistä, kiinni liimattua korttia kutsun välistä löytyi vielä vastauskortti kuorineen. Niitä ajattelin vilauttaa vielä omassa postauksessaan.

Mitä tykkäätte meidän kutsuista? Eikö olekin aika ihanat ja meidän näköiset? Värikkät ja vailla turhaa jäykistelyä. Mitä olette muuten mieltä kutsujen teksteistä? Tykkäättekö enemmän virallisemmasta tyylistä vai sopiiko teidän mielestä kutsuihin vähän rempseämpikin teksti?


Ps. Vielä on aikaa osallistua Lambi -arvontaan!

18 Kommenttia

 1. Tulipa kauniit kutsut! Tiedän tuon tunteen kuviorei-ittimen kanssa, mutta itse tekeminen tuo tunnetta korttiin! Tekstit ovat varmaankin teidän häiden näköiset, mukavat ilman jäykistelyä.

  Kuokkalan kirkko on myös todella kaunis, joko olette valinneet biisin kirkonkellojen soitettavaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin me itsekin ajateltiin, et saatiin kyllä meidän näköiset kutsut aikaan :) huh, olihan siinä hommaa, mutta kerrankos sitä :D

   Ja ei... Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona on Daruden Sandstrom, mutta jotenkin tuntuu, että tää ei oo lopullista ;)

   Poista
 2. Aivan mielettömän upeat kutsut! Kauniit, rennot ja raikkaan kesäiset. Me likey! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milou!! :) kylläpä kehut lämmittää mieltä väkertämisen jälkeen :)

   Poista
 3. Ihanilta näyttää, todella kauniit kutsut olette tehneet! :) Ja minusta tekstit sopi oikein hyvin kutsujen tyyliin, saatte olla tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidänkin mielestä onnistuttiin hyvin tekemään meidän tyyliin sopivat kutsut :)

   Poista
 4. Todella kauniit kutsut! Raikkaan väriset :) Kyllä on ollut hommaa noiden sivu siivekkeiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) kyllä siinä totisesti hommaa oli, mutta kerrankos sitä.. Ei oo tarkoitus toiste tehdä hääkutsuja niin tämän kerran jaksoi väkertää :)

   Poista
 5. Kiitos ihanista kutsuista ja kaikesta vaivannäöstä mitä olette sukulaisten ja ystävien iloksi saaneet aikaiseksi! Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä kestä <3 ihanaa, jos näistä on iloa ollut! Ja toivottavasto itse häistä vielä enemmän! :)

   Poista
 6. Aah! Nämä on superihanat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sari <3 niin lämmittää nämä teidän kommentit! :)

   Poista
 7. Ah niin kauniit! ❤ Tykkään erityisesti tuosta teidän etusivun nimifontista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja voi niin minänkin! Tekisi mieleni kirjoittaa sillä kaikki tekstit.. ainoa vaan, että suuremmissa määrin se ei ole ihan helpoin mahdollinen luettava :D

   Poista
 8. Tosi kauniit kutsut! Millä ohjelmalla teitte kutsut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan vaan ilmaisohjelmia käyttäen, eniten mulla taisi näissä olla käytössä paint.net!

   Poista
 9. Hei aivan ihanat kutsut! Mekin suunnittelimme tekevämme itse :) Minkä paksuista kartonkia käytitte ja mistä sen ostittte? Meillä on ongelmaksi muodostunut, ettei sopivaa kartonkia löydy. Haluaisimme rusehtavaa ekokartonkia, mutta tarjolla on vain 200g, mikä ei mahdu tulostimet ja 90g, mikä on liian ohutta. Ehkä päädymme sitten valkoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni 180g meni meidän tulostimesta läpi, mutta helmiäistä valkoista sekin oli, eikä ruskeaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!