Sitten pääsette kurkkimaan mitä eilen esiteltyjen kuorten sisältä paljastui! Pyrittiin tekemään kutsut, joissa olisi mahdollisimman vähän leikkaa-liimaa -hommaa. Niin luultiin tekevämmekin, mutta jösses mikä homma noissa pitsisiivekkeissä olikin. Kun kutsujen visuaalinen ilme oli päätetty, alettiin etsimään sopivia "kakkupaperi" -tyylisiä askartelupapereita, muttei kelpuutettu mitään näkemäämme. Sitten loppujen lopuksi päädyttiin ostamaan kuviorei'itin. Ainoa vaan, että haluttiin pyöreät siivet ja leimasin oli kolmen pitsikuvioisen kaaren suora kuvio. Joni sitten vietti puolisen tuntia insinöörin hommissa, kulmaviivain, kynä, sakset ja rei'itin sauhuten ja sai luotua kuvion, jossa viidellä tarkkaan asetellulla rei'ityksellä saatiin yksi tollainen siipi aikaiseksi. Jokaiseen kutsuun tuli niitä kaksi ja kutsuja oli himpun alle 50. Tämähän siis tarkoitti noin viittä sataa kuviorei'ittimen tarkkaan aseteltua painallusta! Never again!

IMG_9044 IMG_9050

No, onneksi kaikki muu kutsujen kanssa oli suhteellisen helppoa. Kaikki nämä kortit tehtiin itse tietokoneella ja printattiin kotona omalla printterillä. Toki aika työläste sekin oli, mutta edulliseksi tuli kyllä tämä vaihe ja tällainen pieni koneella näpertäminen on meistä kivaa!

Kutsun "rakenteen" sisään haluttiin kutsuteksti ja infot irrallisille korteille. En tiedä oliko tämä avattaessa mitenkään käytännöllinen juttu, mutta meistä se oli kiva. Mahdollistaa myös sen, että vaikkapa infokortti on kätevä napata häihinkin mukaan ilman, että tarvitsee raahata koko viritystä pitsisiipineen ja juuttinaruineen!

Ensimmäisen kortin etupuolella näkyi vain nimemme ja tämän kortin takapuolella oli se varsinainen kutsuteksti. Tervetuloa häihin terveisin me. Eipä paljon muuta! Toinen kortti oli infokortti, johon koottiin infot osoitteista, siirtymisistä, majoituksista, muistamisista ja ohjelmanumeroista. Korttipohjaan liimattiin kiinni kortti, jossa oli someasiaa ja muuta pientä fiilistelyä. Ei mitään erityisen vakavaa, vaan kevyttä hömppää. Tai riippuu siitä miten somettamiseen suhtautuu, mua naurattaa edelleen se, että yksi mun ystävä loi tosta meidän häähashtagista jo oman verbinkin - jorsata.

IMG_9051 IMG_9052

Ennen viimeistä, kiinni liimattua korttia kutsun välistä löytyi vielä vastauskortti kuorineen. Niitä ajattelin vilauttaa vielä omassa postauksessaan.

Mitä tykkäätte meidän kutsuista? Eikö olekin aika ihanat ja meidän näköiset? Värikkät ja vailla turhaa jäykistelyä. Mitä olette muuten mieltä kutsujen teksteistä? Tykkäättekö enemmän virallisemmasta tyylistä vai sopiiko teidän mielestä kutsuihin vähän rempseämpikin teksti?


Ps. Vielä on aikaa osallistua Lambi -arvontaan!