Me oltiin moneen otteeseen harkittu häiden kuvauttamista videolle ihan älyttömän pitkään. Ihan ykkösjuttu meille oli hyvä valokuvaaja ja sellainen varattiinkin jo hyvissä ajoin. Videokuvaajaa harkittiin huomattavasti pidempään... oikeastaan tasan rahasyistä. Videokuvaajan palkkamista kuitekin puolsi todella vahvasti niin monen muun hääparin kokemukset.

On tullut kuultua ja luettua todella monesta suusta jotain sen suuntaista, että "pappi piti kuulemma todella kauniin puheen, mutten muista yhtään mitä se sanoi". Vaikka kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ei silti valokuviin saa kenenkään sanoja kokonaisuudessaan tallentumaan. Harkittiin myös videokameran lätkäisemistä jonkun tutun käsiin kotivideota varten, mutta äh.. Ei sitten tuntunutkaan hyvälle pistää moista stressiä tai vastuuta kenekään harteille. Ennemmin niin, että vieraat saavat nauttia ja keskittyä juhlimiseen!

Muutamia vaihtoehtoja pyöriteltiin päässä pitkään ja hartaasti, mutta ei vaan osattu päättää, että halutaanko maksaa häävideosta. Sen jahkailun vuoksi asia vähän jäi ja kaipa sitten todettiin, että ilmeissti ei haluta, kun ei olla innostuttu tämän enempää asian vuoksi tekemään. Kunnes sitten Juho Vuolas, Vuolas Media -yrityksen nimissä laitteli minulle viestiä, että hänellä olisi meidän hääpäivämme vapaana ja haluaisimmeko tarjouksen häävideoinnista. Vastasin ensin Juholle, että häävideo on ollut monesti mielessä, mutta aina ollaan tultu tulokseen siitä, että säästetään rahaa siinä kohdin.. vaikka kaikki näkemäni videot ovatkin upeita olleet, niin kuin oli Juhonkin laittama! Vastasin, etten usko hänen voivan tehdä niin hyvää tarjousta, että siihen voidaan tarttua.

No, niin vaan teki! Joten nyt me on sitten maksettu varausmaksu yhdeksän tunnin videokuvauspaketista. Lopputuotteena saadaan noin 45 minuutin häävideo ja lisäksi parin minuutin "musiikkivideo". Ja ollaan kyllä tosi tyytyväisiä päätökseemme. En mitenkään jaksa uskoa, että tultaisiin koskaan myöhemminkään katumaan niitä pennosia, jotka nyt häävideoon menee. En usko, että meitä harmittaa, että panostettiin vähän lisää meidän tärkeän päivän taltioimiseen. Tämäkin on niitä juttuja, joita on ihana katsella sitten myöhemmin, kymmenienkin vuosien päästä. Niin on meidän äitin ja iskän häistä kuvattu kaitafilmikin, ihan mahtava!

Tässäpä vielä teillekin näytille yksi Juhon työnäyte.. ah, minä se olen niin häähullu, että herkisty aina ihan vieraidenkin ihmisten häävideoita katsellessa.. ja yleensä kuviakin! Herkkis mikä herkkis!


Mitäs tykkäätte tästä videosta? Ja onko teille tulossa videokuvaajaa? Pidättekö turhakkeena vai ihan ehdottomana juttuna?