Häävideo

Me oltiin moneen otteeseen harkittu häiden kuvauttamista videolle ihan älyttömän pitkään. Ihan ykkösjuttu meille oli hyvä valokuvaaja ja sellainen varattiinkin jo hyvissä ajoin. Videokuvaajaa harkittiin huomattavasti pidempään... oikeastaan tasan rahasyistä. Videokuvaajan palkkamista kuitekin puolsi todella vahvasti niin monen muun hääparin kokemukset.

On tullut kuultua ja luettua todella monesta suusta jotain sen suuntaista, että "pappi piti kuulemma todella kauniin puheen, mutten muista yhtään mitä se sanoi". Vaikka kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ei silti valokuviin saa kenenkään sanoja kokonaisuudessaan tallentumaan. Harkittiin myös videokameran lätkäisemistä jonkun tutun käsiin kotivideota varten, mutta äh.. Ei sitten tuntunutkaan hyvälle pistää moista stressiä tai vastuuta kenekään harteille. Ennemmin niin, että vieraat saavat nauttia ja keskittyä juhlimiseen!

Muutamia vaihtoehtoja pyöriteltiin päässä pitkään ja hartaasti, mutta ei vaan osattu päättää, että halutaanko maksaa häävideosta. Sen jahkailun vuoksi asia vähän jäi ja kaipa sitten todettiin, että ilmeissti ei haluta, kun ei olla innostuttu tämän enempää asian vuoksi tekemään. Kunnes sitten Juho Vuolas, Vuolas Media -yrityksen nimissä laitteli minulle viestiä, että hänellä olisi meidän hääpäivämme vapaana ja haluaisimmeko tarjouksen häävideoinnista. Vastasin ensin Juholle, että häävideo on ollut monesti mielessä, mutta aina ollaan tultu tulokseen siitä, että säästetään rahaa siinä kohdin.. vaikka kaikki näkemäni videot ovatkin upeita olleet, niin kuin oli Juhonkin laittama! Vastasin, etten usko hänen voivan tehdä niin hyvää tarjousta, että siihen voidaan tarttua.

No, niin vaan teki! Joten nyt me on sitten maksettu varausmaksu yhdeksän tunnin videokuvauspaketista. Lopputuotteena saadaan noin 45 minuutin häävideo ja lisäksi parin minuutin "musiikkivideo". Ja ollaan kyllä tosi tyytyväisiä päätökseemme. En mitenkään jaksa uskoa, että tultaisiin koskaan myöhemminkään katumaan niitä pennosia, jotka nyt häävideoon menee. En usko, että meitä harmittaa, että panostettiin vähän lisää meidän tärkeän päivän taltioimiseen. Tämäkin on niitä juttuja, joita on ihana katsella sitten myöhemmin, kymmenienkin vuosien päästä. Niin on meidän äitin ja iskän häistä kuvattu kaitafilmikin, ihan mahtava!

Tässäpä vielä teillekin näytille yksi Juhon työnäyte.. ah, minä se olen niin häähullu, että herkisty aina ihan vieraidenkin ihmisten häävideoita katsellessa.. ja yleensä kuviakin! Herkkis mikä herkkis!


Mitäs tykkäätte tästä videosta? Ja onko teille tulossa videokuvaajaa? Pidättekö turhakkeena vai ihan ehdottomana juttuna?

12 Kommenttia

 1. Onneksi otitte häävideon, se on niin totta ettei häistä muista jälkikäteen välttämättä kaikkea mitä haluaisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Just tuota me ajateltiin! Ja vaikka muistaisi niin ei se yhtään sen ikävämpää ole silti omaa hääpäiväänsä videota katsomalla muistella :)

   Poista
 2. Varmasti kannatti! Video on meillä ehdoton, sen kautta pääsee niin ihanasti takaisin häätunnelmiin milloin vain :) Meillä toinen bestman kuvaa koko juhlan, hänellä on monia kameroita ja harrastustaustaa ja se on oikeastaan hänen ainoa tehtävänsä. Innolla jo odotan, että näen tuotoksia ja kaikki pätkään saadaan myös itselle, joten niistä voidaan muokata itsekin mitä halutaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin uskon! Kyllä ton mahtavan päivän tallentaminen on todellakin sen arvoista :)

   Ja voi vitsi, kuulostaapa kivalle! :) Kiva, kun sattuu olemaan teillä lähipiirissä tyyppi, joka videojuttuja on harrastellut. Ihan varmasti saatte ihanan muiston hänen kuvaamanaan! Ja tosiaan omaan käyttöön vielä kaikki loputkin materiaalit :)

   Poista
 3. Videon hauskuus tulee esiin vasta erinäisten vuosien jälkeen, jolloin vaatteet ja kampaukset ja kaikkien nuoruus pääsevät oikeuksiinsa! On ne videot mukavia muistoja, vaikka kuvatkin kertovat paljon - ei kuitenkaan kaikkea. Ja ensimmäiset vuodet voi vaan fiilistellä katsoessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Kaikki pienet jutut joita videolle saattaa tallentua, kuten muuan serkkujen touhut teidän hääkaitaflilmillä on sellaisia juttuja jotka varmasti naurattaa sitten vuosikymmenten päästä! :D

   Poista
 4. Muista kuitenkin ettei me ihan dinosauruksia kuitenkaan olla kun tuo kaitafilmikin on jo saatu dvd:ksi!

  VastaaPoista
 5. Juho tulee kuvaamaan meidänkin häät :) Toivottavasti julkaiset "musiikkivideon" täällä blogissa niin päästään me lukijatkin sitä ihastelemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle! :) ja joo todellakin julkaisen, toivottavasti sinäkin niin pääsee näkemään! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!