Herrainpukimo_1

Moikkamoi! Oletteko jo odotelleet sitä mun lupailemaa postausta sulhasen pukuun liittyen? Uskon! Täällä on vaan ollut hirveä jahkaaminen kirjoittamisen suhteen, koska a) sulhanen on koittanut miettiä kuinka paljon pukua saa blogissa paljastaa ja b) pukuhommissa tuli pieni mutka matkaan enkä tiennyt mitä aiheesta kirjoittaisin, ennen kuin tietäisin miten hommat selviää.

Päädyttiin siis hankkimaan Jonille puku Herrainpukimosta täältä Turusta. Silloin kun oltiin menossa vähän kaupoille katselemaan mitä vaihtoehtoja esim. Stockalla olisi, päätettiin poiketa pikaisesti Herrainpukimon kautta. Teerenpelin kantisuutiskirjeen mukana kun oli tullut myös tarjousta Herrainpukimoon. Ja sille tiellemme jäätiin. Poikettiin pikaisesti sisään kello 17, ja poistuttiin ulos lasku kourassa kllo 18.30. Sulhaselle tilattiin siis kolmiosainen puku (eli siis takki, housut ja liivi) mittojen mukaan tehty valkoinen kauluspaita ja vielä kengätkin.

Herrainpukimo_6
Herrainpukimo_5

Kokemus oli ihan mielettömän mukava. Herrainpukimon liiketila osoitteessa Kauppiaskatu 3 oli ihan hirmu tunnelmallinen. Nahkanojatuolit odottelua varten, tyylikkäästi esiin laitellut puvut ja hyllyihin esille asetellut asusteet ja parranajovälineet. Ah, ihanaa vähän vanhahtavaa tunnelmaa! Ja pukuun sai tosiaan valita kaiken itse. Vuorikankaista, nappeihin ja taskujen suuntiin. Me oltiin Jonin kanssa kaikista päätöksistä hyvin samaa mieltä, vaikka mun mielipiteellä ei väliä olisi ollutkaan. Ja eihän me osattu kaikista asioista olla mitään mieltä - esimerkiksi siitä monenko millin päähän reunasta kauluksen tikki laitetaan. Silloin me saatiin asiantuntevaa ohjausta ja joku meitä fiksumpi teki ne päätökset meidän puolesta. Mutta silloinkaan ei tullut yhtään sellainen olo, että meitä pidettäisiin jotenkin tyhminä. Vaan meitä autettiin oikein ystävällisesti.

Joni valkkaili pukuunsa myös muutamia ihan supersöpöjä yksityiskohtia. Pinkkihän on mun lempiväri, joten Joni otti takin kauluksen alla olevan huovan (oikeasti, tiesittekö muut, että siellä edes on sellainen?!) pinkkinä. Ja samalla sävyllä kirjailtiin takin vuorikankaaseen meidän hääpäivä. Valkoiseen kauluspaitaan kirjailtiin valkoisella Jonin nimikirjaimet. Ihan hullun siistiä, vai mitä? Että noita vaatteita voi käyttää vaikka koko loppu ikänsä, mutta silti niissä on aina mukana pieni henkilökohtainen muisto siitä, mitä varten ne on hankittu.

Herrainpukimo_8 Herrainpukimo_9 Herrainpukimo_2 Herrainpukimo_3

No sitten siihen pieneen mutkaan matkassa. Joni sai viestin, että puku on sovitettavissa, ja suunnattiin sitä testaamaan. Mutta liiviä ei ollutkaan mailla halmeilla eikä kukaan ennen Jonia ollut hoksannut, että se puuttuu. Liiviasiaa selvitettäessä meiltä kysyttiin, että olikos se tulossa eri kankaasta kuin puku. No ei ollut vaan ihan samasta. Tuolta sovituksesta lähtiessämme ei tiedetty liivin suhteen muuta kuin, että asiaa selvitetään. Ja vähän harmillista oli myös se, että jouduttiin itse soittelemaan perään, että onko se tilanne jo selvinnyt. Ensin ei meinattu edes saada ketään puhelimella kiinni, mutta kun saatiin, Jonille kerrottiin, että liivi oli vain jäänyt tehtaalla valmistamatta ja on nyt laitettu pikatilaukseen. Hyvä homma, ja pääasiahan on, että liivi sieltä vielä saapuu. Eihän meillä hoppu ole. Mutta vähän harmi oli se, ettei se saapunut ja ettei meitä infottu sieltä suunnasta, kun liivin kohtalo heille selvisi.

Kaiken kaikkiaan kokemus on kyllä kuitenkin ollut selvästi positiivisen puolella. Ensimmäisen käynnin ja puvun tilaamisen jälkeen oltiin ihan supertyytyväisiä. Ja oikeastaan tosi tyytyväisiä ollaan vieläkin, koska puku näytti ihan älyttömän hyvälle! Sehän se on kuitenkin kaikista tärkeintä. Eikä tästä nyt mitään kammoa jäänyt, etteikö heiltä mentäisi uudestaankin tilaamaan. Pieni harmitus vain. Mutta sekin pieni harmi on kyllä hyvin pientä verrattuna siihen iloon, joka tuli kun näin Jonin puku päällä. Ihan mielettömän hyvälle näytti. Kangasvalinta meni kyllä ihan nappiin! Ja jestas miten hyvälle näytti oikeasti istuva kauluspaita. Todella hyvälle - jos ei vielä tullut selväksi.

Herrainpukimo_4 Herrainpukimo_7

Huh, tulipa tästä pitkä postaus! Mutta sellainen on meidän sulhasen pukukuvio. Tehtiin jo valmiiksi myös yksi mahdollinen häämirri, mutta Joni tekee päätöksen sitten, kun pääsee kokeilemaan mirriä puvun kanssa. Yksinään nimittäin ainakin tosi hyvän näköinen, mutta jos eivät passaa yhteen niin sitten etsitään vielä jotain muuta kangasta. Ja solmiminenkin onnistuu jo hyvin! Jee! Hommat etenee kyllä täällä niin kovaa vauhtia, että eihän tässä meinaa joutaa edes blogia päivittää... mutta tärkeintä on tietysti se, että etenee! :)