Meikäläisen blogi tuppaa helposti painottumaan minuun itseeni - mitä minä haluan, mitä minä ajattelen, mistä minä huolehdin ja miten minä valmistaudun häihin. Sinäänsä hyvin luonnollista, koska juuri minä tätä blogia kirjoitan. Yhtä tärkeä osa häitä on kuitenkin sulhanen. Ilman sitä voisi olla alttarilla vähän yksinäistä. Joten kirjoitellaan vähän miestenkin juttuja - tällä kertaa pukeutumisasioista.

Pähkinänkuoressa - sulhanen tulee pukeutumaan tummaan pukuun. Ei frakkiin, smokkiin, sakettiin tai bojour -pukuun. Musta tuntuu, että tyylikkäät, vähän slimmimmät tummat puvut on viime vuonna lisänneet suosiotaan ja niin on meilläkin. Rehellisesti sanottuna uskon, että just sellaisessa Joni tulee olemaan komeimmillaan. Tuo pitkä ja sporttinen mies saattaisi vähän hukkua johonkin perinteisempään pitkätakkiseen juhlapukuun. 

Toinen päätökseen vaikuttanut tekijä on ollut se, millä saa parhaiten rahoilleen vastinetta. Morsiamen hääpuvun hinta per käyttö jää aika järkyttäviin lukemiin, mutta sulholla on mahdollisuus toiseen ääripäähän. Häät on oikein hyvä syy ostaa itselleen hyvä, istuva, tyylikäs ja laadukas puku, joka palvelee vielä vuosia ja vuosia häiden jälkeenkin. 

Perinteinen musta puku odottelee jo kaapissa, mutta häätyyliin olisi suunnitteilla vähän jotain muuta. Näillä näkymin harmaata. Joten ei muuta kuin etsinnät käyntiin! Tarkoitus olisi suunnata tällä viikolla pyörähtämään muutamassa liikkeessä pukuja katsomassa. Katsotaan ensin löytyykö sopiva puku täältä Turusta vai lähdetäänkö pyörähtämään Helsingissä.

Puku_1 Puku_2

Meidän häissä molemmat saavat päättää oman pukeutumisensa ihan itse. Olisin tyytynyt siihen, jos Joni olisi halunnut valita puvun multa salassa ja näyttää sen mulle ekan kerran vasta alttarilla. Sulhanen kuitenkin toivotti mut tervetulleeksi pukukaupoille kanssaan ja kiva niin! Lähden oikein mielelläni makutuomariksi. Pitää vaan pitää mielessä, että minä en tee mitään päätöksiä vaan mies saa ottaa ihan sen puvun, jonka itse haluaa.

Jos minä olisin valinnut sokkona Jonille asun olisin varmaan pukenut sen vaalean harmaaseen pukuun (selliseen, jonka kankaassa on vähän tekstuuria), valkoiseen paitaan, mustiin kenkiin, henkseleihin ja siniseen mirriin. Luulen, että oikeasti hääpäivänä jätetään henkselit nurkkaan ja takin alle puetaan liivi. Sekin käy oikein hyvin. Sitten päivän edetessä mies voi luopua takistaan ja näyttää superhyvälle liivin sekä käärittyjen hihojen kanssa. Koska takki niskassahan ei kukaan jaksa tanssilattialla jorata kuitenkaan!

Puku_3

Ja lisäksi voin sitten suostutella sen pukeutumaan henkseleihin, jos nappastaan myöhemmin muutamat trash the dress -kuvat! 

Miltäs kuulostaa? Mun mielestä toosi hyvälle. Sulhanen tulee varmasti olemaan superkomea hääpäivänäkin. Niin kuin se on aina muulloinkin! Toinen kiva sävyvaihtoehto puvulle olisi voinut olla tummansininen, mutta luulenpa harmaan olevan kuitenkin tälle sulhaselle sopivampi. Saas nähdä tekeekö meidän suunnitelmat U-käännöksen jahka päästään kaupoille... tuntuu nimittäin kuuluvan tapoihimme!