Paikkakortit luonnosta

Mun haaveena on hyödyntää meidän häiden jutuissa mahdollisimman paljon luontoa. Sen lisäksi, että täytetään kukkamaljakot luonnonkukilla ja kaikella ihanalla vihreällä, on mulla ajatuksena hyödyntää luonnosta löytyviä juttuja myös muutamissa muissakin pienissä yksityiskohdissa. Yksi niistä on paikkakortit.

Paikkakortit_luonnosta

Kokosin kollaasiin muutaman omaa silmää miellyttävän tavan hydöyntää luonnon antimia paikkakorteissa. Kivet, kävyt ja puukiekot on siitä käteviä, että ne voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen. Kukkien, lehtien tai vaikka yrttien käytössä on se pieni ongelma, ettei niitä voi tehdä kovin hyvissä ajoin etukäteen.. jos siis haluaa niiden olevan vielä virkeässä kunnossa hääpäivänä! Muahan tietysti miellyttää kaikista eniten juuri nuo ylärivin kuvat! 

Meillä on jo mielessä yksi paikkakorttimalli, jota haluttaisiin lähteä toteuttamaan. Sen testiversiot tosin voi tehdä vasta sitten, kun puut on jo lehdessä. Jos olisi järkevä ihminen, niin kannattaisi varmaan valita joku idea, jota voi testata ja valmistaa jo nyt. Mutta jos on tunneihminen, ja haluaa jotain muuta, niin ei varmaan sitten auta muu kuin hyväksyä se, että siitä seuraa lisää tekemistä suosikkiajankohtaani viimetippaan!

Tykkäättekö te luonnollisista yksityiskohdista paikkakorteissa tai muissa koristeissa?

14 Kommenttia

 1. Heips! Nuo on kaikki ihania ja samankaltaiset jutut on käynyt itselläkin mielessä.. :) Tuossa ekassa kuvassa nuo oksat näyttää mun mielestä kovasti rosmariinilta, ja nehän kestää tosi tosi hyvin pakastamista! Kokeilin pakastaa niitä viime syksynä, ja ainakin vielä viime viikolla olivat sulatuksen jälkeen tuoksuvia & vihreitä. Tai jos ei halua pakastaa, niin nehän varmasti kestää ympäri vuoden sisällä ruukussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosmariinia se munkin mielestäni on :) ja hei hyvä vinkki, enpä olisi tuota tiennytkään, että noin hyvin kestää pakkasen! Tosin tässä paikkakorttiasiassa se ei välttämätä hirveästi auta, koska katkaistu oksa ei kuitenkaan huoneen lämmössä kestä kuukausitolkulla hyvänä, joten kyllä ne pitäisi kuitenkin tuohon korttiin pujottaa vasta juhlan alla :)

   Poista
 2. Tykkään, aivan ehdottomasti! Vuodenajat inspiroivat ja luontohan on maailman paras materiaalivarasto. Tämä oli niin kiva postaus, että laitoin sen jakoon Sarandian Facebookissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu, että luonto on maailman paras materiaalivarasto - oot kyllä aivan oikeassa siinä! :) Ja kiva kuulla, että tykkäsit ja jaoit! Kiitos! :)

   Poista
 3. Vautsi, miten ihania kaikki ylläolevat ideat! Siispä rosmariiniostoksille ja sitten pakkaseen ja testaamaan. Mietipä noita käpyjä teidän häitten väreissä! Käpyjä on kerätty mökiltä ennenkin, vaan ei häihin. Tai nuo pikkupölkyt; no, ne tarttisi vähän näpsäkämmät laput, muuten kyllä tyyliin sopivat... Hauskimmat on tietty nuo lehdet, mutta menisi vähän yötyöksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää äiti kirjoitin tossa jo, että meillä on jo eräät luontoa hyödyntävät paikkakorttisuunnitelmat :) Eli tällä kertaa en tartte käpyjä enkä rosmariinia :) Ja joo, mustakin lehdet on hienoimmat, mutta liian työläät kyllä varmaan siihen loppuhetkeen :)

   Poista
  2. :D sehän on sallittua, kunhan se ei aiheuta painajaisia ;)

   Poista
 4. Ihanan näköisiä! Ehdottomasti pidän luontoelementeistä ja omiin häihin kaikenlaista myös suunnitteilla :) Kiva nähdä mitä luonnonkukkia käytätte pöytäkoristeluissa, meillä nimittäin häät kanssa heinäkuussa, mutta 2016 ja ens kesän yks suunnitelma on tsekata saatavissa olevat luonnonkukat + muut rehut mitä vois sit omissa häissä hyödyntää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muilla on vastaavia suunnitelmia :) Ja hei - tosiaan kannattaa vähän käydä eukäteen tutkailemassa! Mun äiti kävi viime kesänä noin vuotta ennen häitä kiertelemässä kaikki lähiseudut ja teki oikein tiedoston, jossa luki, että mistä löytyi mitäkin kukkia. Ja otti myös testikukkia ja katsoi kestävyyttä.. jotkut kukat kun kestävät paremmin vettä kuin toiset, joten voi vähän hyödyntää esim. ajankäytössä niitä, joita voi poimia vähän aiemmin :)

   Poista
 5. Meille tulee varmaan kivet. Voi toki olla, ettei niitä löydy oikeanlaisia omasta metsästä. Litteitä ja mustia, siinähän kaivelen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaapa ihanalle! Ja täytyykin pitää kesällä mökkimaisemissa silmät auki.. tässähän on vielä sen verran hyvin aikaa, että ehdin toimittaa sulle, jos sattuu löytymään :)

   Poista
  2. No olispa superia :D Ikeasta tiedän että on joskus saanut sellaisia, mutta arvaa vaan oliko nyt :D

   Poista
  3. No eipä tietenkään.. mitäänhän ei löydy yleensä silloin kun etsii! :D Ja pidän silmät auki! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!