Kynnet_1

Jokainen mut tunteva tietää varmasti myös, että minä tykkään kynsien laittamisesta. Suorastaan rakastan kynsien laittamista. Ja siitä syystä en kyllä kovin herkästi suostuisi laitattamaan hääkynsiäni jollain muulla. Hääkynnet ei myöskän todellakaan ole mielestäni ihan sama. Kädet on yllättävän suuressa roolissa päivänä, jolloin ihmiset varmasti ihastelevat sormusta ja tulevat zoomailemaan silmänsä ja tarttumaan kätensä morsiamen (ja sulhasenkin) tassuihin.

Joten ajattelin koota muutamia ideoita hääkynsiin. Näiden otsakkeiden alla on mahdollista varioida todella paljon ja monenlaisia kynsiä. Mutta toivottavasti näistä ideoista löytyisi teille vinkkejä ja ahaa -elämyksiä. Ja saisitte vähän osviittaa siitä, mikä voisi olla teidän kynsillenne oikea suunta. Vaihtoehtoja kun on niin paljon, ettei kaikkea meinaa hoksatakaan. No, asiaan. Ensimmäinen oleellinen kysymys kuuluu:

Lakkaa koko kynsille vai kärkiin?

Tätä kannattaa pohtia ihan ajan kanssa. Koska postauksessa esittelemiäni ideoita voidaan soveltaa sekä kärkilakkauksiin, että koko kynnen juttuihin. Itse sanoisin, että kärkilakkaukset ovat klassisempia hääkynsiä, mutta omasta mielestäni koko kynnen lakkaukset ovat vähän kiinnostavampia. Jokaisen pitää vaan miettiä, mikä on just sun juttu tän pohjan suhteen. Mun juttu tulee olemaan koko kynnen lakkaus. Mutta keväällä laitan yhdelle morsiamelle ranskalaisen lakkauksen (pienelä twistillä toki) ja uskon, että niistäkin tulee aivan upeat hääkynnet! Aletaanko sitten käymään muutamia vaihtoehtoja läpi? Aletaan toki!

Kynnet_2

Klassinen ranskalainen manikyyri

Ranskalainen manikyyri on takuuvarmasti hääkynsien klassikko. Uskaltaisin melkein laittaa pääni pantiksi väittäessäni, että ranskalainen on suositumpi hääkynsillä kuin mikään muu tyyli. Ja miksipä ei olisi. Ranskalainen manikyyri on klassinen, kaunis ja jotenkin puhdas. Valkoiset kärjet sointuvat hyvin hääpukuun.

Ranskiksenkaan ei kuitenkaan tarvitse olla tylsä vaihtoehto, koska valkoisia kärkiä voi piristää esimerkiksi hennolla kimalluksella, timanteilla tai vaikka pienillä kukkakoristeilla kaikissa tai muutamissa kynsissä Myös ohut glitterviiva rajalla näyttää mun silmään tosi kivalle.

Kynnet_Ranskalainen

Ei-niin-klassinen kärkilakkaus

Kärkilakkauksen voi toteuttaa muutenkin,  kuin tasaisella valkoisella kärjellä. Itse tykkään kovasti liukuvärjätyistä kärjistä. Niissä säilyy ranskalaisen manikyyrin keveys, kun osa kynnestä on lakkaamatta, mutta ilme on vähän erikoisempi ja modernimpi kuin perinteisessä ranskiksessa. Kärkilakkauksen raja kun voi olla vino, epäsymmetrinen tai vaikka jo mainitsemani liukuva.

Kynnet_Kärkilakkaukset

Vähäeleinen nude

Nudekynnet tuntuu olevan yhä suositumpia valintoja. Nudekynnet eivät toimi häätyylin katseenvangitsijoina, mutta takaavat sen, että huomiota saavissa käsissä kynnet ovat vähäeleisen tyylikkäät ja sirot. Jos itse päätyisin nudekynsiin niin piristäisin manikyyriäni laittamalla vaalean tai nuden glitterliu'un joko kynnen tyveen tai kärkeen.

Kynnet_Nude

Rohkea värilakkaus

Jos haaveilet koko kynnen lakkaamisesta, mutta nude tuntuu liian vaatimattomalta, voi kynnet toki lakata räiskyvämmälläkin värillä. Kirkkaan väriset kynnet itsessään ovat jo aika näyttävät, mutta hääeleganssissa saa toki näyttävyyttä ollakin. Siksi jotain pientä kivaa olisi mukava värilakkaukseenkin lisätä. Omia suosikkijuttujani värilakkauksen piristämisessä on ehdottomasti kimallus. Kynsille voi laittaa glitterlakkaa joko kynsien kärkeen tai juureen liukumaan. Omaa silmää miellyttävät myös lakkaukset, joissa värilakkausta piristämään on laitettu muutamia timantteja tai timanttirykelmiä. Ne tuovat simppeliin lakkaukseen heti pientä erityisyyttä, olematta liian överit kuitenkaan.

Kynnet_väri

Jotain sinistä

Mielestäni hyvä paikka perinteikkäälle "jollekin siniselle" on kynsissä. Tämä vaihtoehto on hyvä ottaa lukuun, ennen kynsienlaittajalle suuntaamista. Pieni sininen pilkahdus kynsissä on mielestäni jotenkin piristävä yksityiskohta. Ja tämäkin teema jättää tilaa tosi monille toteutustyyleille. Jotain sinistä voi olla koko kynsillä pohjasävynä, koristeena ranskalaisen manikyyrin päällä, tai ranskalaisten kärkien sävyissä, timantteina tai vaikka seuraavassa kohdassa enemmän esittelyä saavana aksenttikyntenä!

Kynnet_sinistä

Aksenttikynsi

Aksenttikynnet on mun omia suosikkijuttujani. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että yksi kynsi on erilainen kuin muut. Aina, kun teen aksenttikynsiä se erilainen kynsi on ollut mulla juurikin nimetön - ja mikäpä sen osvampaa hääkynsiin kuin nimettömän korostaminen? Aksenttikynsiä voi toteuttaa sekä ranskalaisiin, että koko kynnen manikyyreihin. Ranskalaisissa nimettömään voi laittaa koristeen, jos muut kynnet ovat vain perinteiset valkoiset kärjet. Tai nimettömän voi vaikka lakata kokonaan! 

Mikäli haluaa jotain sinistä aksentikseen, nimettömän kärjen voi lakata siniseksi, tai korvata hopeisen glitterviivan (tai muun koristuksen) nimettömässä sinisellä vastaavalla. Tai koko kynnen lakkauksissa vaikkapa hopeisten kynsien joukossa siinen nimetön voisi olla upea. Jos unohdetaan sininen, niin koko kynnen lakkauksissa nimetön voisi olla kokonaan vaikka glitterkuorrutteen peitossa. Tätä tyyliä toteutan itse aika usein omille kynsilleni Mutta ihan oikeasti tässä hommassa on vain taivas rajana.

Kynnet_Aksenttikynnet

Teemavärit kynsissä

Yksi harkinnan alle otettava asia on se, haluatko toistaa häidenne teemavärejä myös kynsissäsi. Hyvin moneen kärkilakkaukseen on mahdollista lisätä joku kiva väripilkku! Luonnollisesti homma onnistuu myös koko kynnelle. Näillä näkymin mun kynsillä tullaan näkemään meidän teemavärejä, mutta se ei varsinaisesti johdu teemaväreistä, vaan siitä millainen mun huulimeikki tulee olemaan ja että haluan kynsien sointuvan huuliin. Toki koko kynnen värilakkaus voi olla jotain muutakin kuin häiden teemavärejä, mutta teemavärilakkaus on yksi vaihtoehto, joka kannattaa ilman muuta pitää mielessä.

Kynnet_teemaväri

Jos haluaa viedä teemavärit kynsillä vielä astetta pidemmälle, vähän hulluttelevampaan suuntaan, on yksi vaihtoehto myös ihan suoraan teema kynsillä. Jos tykkää pienestä leikkisyydestä, niin miksei merihenkiset häät järjestänyt morsian voisi laittaa ihan ronskisti merihenkisyyttä myös kynsiinsä? Tai matkailuteemaisiin häihin lentokonetta lentelemään kynsille (Robin -teemaisiin häihin tuo alla oleva paperilennokki sopii sellaisenaankin, eheh) ja niin edespäin. Kaikista klassisimpaan tyyliin tämä ei ehkä sovi, mutta jos pitää pienestä leikkisyydestä, niin miksipä ei?

Kynnet_teema

Kynsihulluttelua

Jos mottosi on sama kuin mulla, eli parempi överit kuin vajarit on tämä viimeinen otsikko juuri sua varten. Kukapa sanoi, ettei hääkynnet saisi olla aivan hulvattoman hauskat tai muuten vaan jotain ihan muuta kuin klassisen kauniit ja elegantit? No en minä ainakaan! Jos yhtään sille tuntuu, niin anna palaa vaan! Senkun lakkaat kynsiisi hääparin (kokeilin tätä kerran ja on muuten helpot toteuttaa myös itse) tai kuorrutat kyntesi timanteilla. Tai lakkaat vaikka jokaisen kynnen eri värillä! Jos se on sun juttu ja sopii just sulle, niin miksi ei? Mää en ainakaan keksi yhtään syytä!

Kynnet_överit

Siinäpä olisi muutamia mun ajatuksia hääkynsien suhteen. Miltäs kuulosti? Onko teillä omien kynsienne suhteen suunnitelmat selvillä vai ettekö ole vielä ehtineet ajatellakaan? Oliko näissä vahtoehdoissa jotain mikä voisi toimia teille? Arvaako joku muuten tarkemmin, mitä mun kynsillä on luvassa? Mulla on tietysti suunnitelmat jo aika selvillä tänkin suhteen!

Ps. tunnen suurta tunnontuskaa toisten ihmisten kynsikuvien julkaisemisesta näin luvatta.. kolme ensimmäistä ovat omia kynsiäni ja kaikki muut oman tietokoneen kätköistä inspiraatiokansioihin tallennettuina... en tykkää toimia näin, mutta näköjään enemmän halusin ihanista ideoista postata, kuin pysyä periaatteideni takana.. hyi minua!