Parkatakki_1

Moikka vaan! Poikkean nyt vähän periaatteestani, etten postaisi kaksia oman naaman kuvia peräjälkeen, mutta mitäs pienistä kun ei pienetkään meistä, vai mitä? En millään malttaisi olla postaamattakaan näitä kuvia, niin innoissani näissä näkyvästä uudesta takista olen. 

Tosiaan - mulla on uusi toppatakki. Tummansininen parkatakki karvareunuksella. Muistatteko millainen edellinen oli? No tietysti tummansininen parkatakki karvareunuksella. Olin ostanut sen aikas monta vuotta takaperin jonain keväänä Vilasta muistaakseni -60% alennuksesta. Se oli tosi hyvä ja lämmin (paitsi siinä oli ihan käsittämättömän avoin kaula-aukko talvitakiksi). Siihen vaan alkoi tulla pieniä vaurioita.. vuori repesi sieltä ja nappi irtosi täältä. Vanukin oli vähän epätasainen vuosien käytön jälkeen.

Ei kuitenkaan mitään niin vakavaa, ettenkö olisi saanut korjattua tai kestänyt sellaisenaan. Mutta sitten vetoketju alkoi temputella. Siis tietysti niin, että olin vetänyt vetskarin ylös ja jossain vaiheessa huomasin, että vetoketju on repsahtanut auki. Ja tietysti vetskarin vedin siellä ihan ylhäällä, eikä liiku mihinkään. Ainoa onni onnettomuudessa oli sen takin avoin kaula-aukko, että pään sai sujautettua sieltä pois vaikkei vetskari liikkunutkaan.  Kokeilin muutamia korjaustoimenpiteitä ja vetska tuntui taas pelittävän.. kunnes sama kävi taas!

Joten alkoi jo riittää. Harkitsin vetskarin vaihtamista, mutta hitsi vie se on hankala homma takkiin. Äitillekin mainitsin asiasta ja äiti (taitava ompelija myös) totesi heti, että osta ennemmin uusi takki. Kuitenkin kiristelin hampaita, kun en olisi vielä malttanut vanhasta luopua ja uusi takkikin on kuitenkin kallis. Paitsi jos sen löytää -50% alennuksesta senkin!

Parkatakki_2Parkatakki_3Parkatakki_4

Sovittelin tätä takkia viime viikolla Helsingissä Carlingsin liikkeessä.. jäin vielä miettimään, kun olisin tykännyt myös viininpunaisesta. Kokoja vaan ei ollut. Joten tulin kotiin tyhjin käsin ja kävin Skanssissa koittamassa onneani. Eipä sielläkään ollut kokoja viininpunaisesta. Soitin sitten vielä Hansan Carlingsiin ja kysyin takin tilannetta siellä.. ei ollut enää kokoja sielläkään. Joten otin sitten tummansinisen. Tosi samanlainenhan tämä on kuin edellinenkin, mutta mitäs siitä kun oon jo vuosia tykännyt edellisestäkin tummansinisestä!

Ja niin tykkään tästäkin. Niin mukava, lämmin ja muuten vaan mahtava takki. Näissä kuvissa se ei tule esiin, mutta takki on peffapuolelta pidempi kuin edestä, joten voi ihan rauhassa kyykkiä ja kumarrella ilman, että jenkkakahvat paleltuu. Ja hupssa on ihanan muhkea karvareunus (tekokarvaa tietty, aitoahan en käytä.. enkä untuvaakaan, joten polyestervanua sisällä!).. tuli muuten tarpeeseen eilisillan lumimyräkässä tarpoessa.

Ihanaa kun on pakkasta ja tulee lunta. Nautin ihan täysillä. Koskaan ei ole liian huono keli, on vain liian huonot varusteet. Tosin ei vaan mulla enää!