Tänäänpä olisi vuorossa lupaamaani listaa siitä mitä ostettiin nyt ja mitä ostetaan seuraavalla kerralla. Meidän juomamenekki on arvioitu sen mukaan, että kaikki nykyisellä vieraslistalla olevat tulisivat paikalle ja kaikki aikuiset joisivat alkoholia. Totuushan on, että karsintaa vieraslistalle saattaa vielä tapahtua hieman. Ja mieleni tekisi sanoa, että kaikki eivät juo, mutta eipä siellä joukossa taida olla kuin muutama sellainen. Siis oikeasti ehkä kaksi. Mutta näillä laskelmilla paikalla olisi 83 aikuista ja sille porukalle on alkoholijuomia suunniteltu.

IMG_6372

Tällä reissulla ostettiin:

10 lavaa A. Le Coq olutta
6 laatikkoa (eli 24 pulloa) Espiritu de Chile Shiraz Cabernet -punaviiniä
6 laatikkoa (eli 24 pulloa) Espiritu de Chile Chardonnay Gewürtztraminer -valkoviiniä
3 litran pulloa Larsen V.S. -konjakkia
5 puolen litran pulloa Vana Tallinn Cream Chocolate -likööriä (eli yht. 2,5 litraa)
2 x 10 x 0,5 litraa (eli yhteensä 20 litraa) Valge vin -vodkaa
1 laatikko (eli 6 pulloa) J.P. Chenet Ice Edition -kuohuviiniä
4 litran pulloa Jägermeisteria
5 puolen litran pulloa Malibu -rommia (eli yht. 2,5 litraa)
4 puolen litran pulloa Lime Finlandia vodkaa (eli yht. 2 litraa)
2 pulloa karpalolikööriä
2 pulloa ananaslikööriä

Siinä on siis oluet illaksi (A. Le Coq), ruokaviinit (Espiritu de Chile), avecit (Larsen & Vana Tallinn), drinkkibaarin viinat (Jägermeister, Malibu, Finlandia, Valge vin), illaksi kuoharia (J.P. Chenet), ja boolitarpeita (karpalo- & ananasliköörit sekä Valge vin).

Booliahan meillä ei illalla valmisteta, mutta ollaan tultu siihen tulokseen, että halutaan tarjota vieraille jotain juotavaa ja pientä syötävää silloin kun me suuntaamme vihkimisen jälkeen kuvattavaksi, joten boolia tarjotaan siinä välissä. Sitten varsinaisen päivällisen jälkeen tarjolle tulee drinkkibaari, miedot tölkkijuomat ja vähän viiniä & kuoharia halukkaille.

IMG_6378

Seuraavalla reissulla aiomme vielä hankkia:

6 lavaa siideriä (2 lavaa Fizz Dry Apple, 2 lavaa Golden Cap Foxy, 2 lavaa Golden Cap päärynä)
6 lavaa lonkeroa (4 lavaa tavallista, 2 lavaa karpaloa)
6 laatikkoa (eli 24 pulloa) kuohuviiniä alkumaljoiksi ja ylimääräiset illaksi
tonkkaviinejä

Eli tosiaan siiderit ja lonkerot jätimme tällä kertaa kokonaan ostamatta. Seuraavalle reissulle jätettiin myös kuoharit. Koska ruokaviinien määrän arvioiminen tuotti meille hieman päänvaivaa, eikä haluttu myöskään hankkia ihan tolkuttomasti ylimääräistä viiniä (koska sen ylijäämät ei kovin vauhdilla uppoa ainakaan meihin itseemme), tultiin siihen tulokseen, että 24 pulloa kumpaakin riittää lasipulloissa. Lisäksi ostetaan sitten tonkkaviiniä, jota voi ottaa ruuan seuraksi mikäli pulloviinit loppuvat. Nämä loput tonkat laitetaan sitten illaksi baariin tarjolle, että halukkaat voivat juoda viintä myös illan mittaan.

Kaikki juomat hankittiin samasta paikasta SuperAlkosta, koska ei nähty järkeväksi säntäillä sinne sun tänne muutamien eurojen säästön perässä. Koko juomabudjetiksi oltiin suunniteltu noin tonni ja siinä tullaan myös aikas hyvin pysymään! Hyvä niin koska muita heräteostoksia omaan kaappiin tehtiinkin sitten aika hövelisti.. heh, eipähän tule ainakaan houkutuksia korkata hääjuomapinoa!

Miltäs kuulostaa? Minun korvaani tavallaan ihan hurjalle määrälle, mutta tavallaan pelkään silti juomien loppumista kesken. Hoen itselleni jatkuvasti Kumman kaa -ohjelmasta opittua mantraa: "Kyllähän se säilyy, jos ei se sitten meekkään!". Eli mieluummin hamstraan reilusti liikaa.. Juomien loppuminen olisi kyllä yksi mun kauhuista. Mutta tuskinpa niin nyt käy kuitenkaan. Tölkkijuomiakin tällä laskuopilla riittää jokaiselle yli kuusi kappaletta. Plus sitten viinit ja viinakset vielä päälle.

Ja kyllä - meillä tullaan tarjoilemaan myös alkoholitonta juomaa, mutta niitä ei nyt käsitelty tässä postauksessa!

Tästä viinasten hausta voi muuten fiksuimmat jo päätellä, että drinkkibaarin nimikkodrinkkien sisällöt on päätetty.. nimiä kuitenkaan vielä ei ole, joten en malttaisi niitä vielä esitellä. Jokainen voi  sillä välin hiljaa mielessään pohtia miten ihmeessä me aiotaan taikoa kolme hyyyyyvin erilaista nimikkojuomaa vodkasta, limevodkasta, jekusta ja kookosrommista.. hehheh, kas siinäpä vasta pulma!