Viinalasti numero uno

Tänäänpä olisi vuorossa lupaamaani listaa siitä mitä ostettiin nyt ja mitä ostetaan seuraavalla kerralla. Meidän juomamenekki on arvioitu sen mukaan, että kaikki nykyisellä vieraslistalla olevat tulisivat paikalle ja kaikki aikuiset joisivat alkoholia. Totuushan on, että karsintaa vieraslistalle saattaa vielä tapahtua hieman. Ja mieleni tekisi sanoa, että kaikki eivät juo, mutta eipä siellä joukossa taida olla kuin muutama sellainen. Siis oikeasti ehkä kaksi. Mutta näillä laskelmilla paikalla olisi 83 aikuista ja sille porukalle on alkoholijuomia suunniteltu.

IMG_6372

Tällä reissulla ostettiin:

10 lavaa A. Le Coq olutta
6 laatikkoa (eli 24 pulloa) Espiritu de Chile Shiraz Cabernet -punaviiniä
6 laatikkoa (eli 24 pulloa) Espiritu de Chile Chardonnay Gewürtztraminer -valkoviiniä
3 litran pulloa Larsen V.S. -konjakkia
5 puolen litran pulloa Vana Tallinn Cream Chocolate -likööriä (eli yht. 2,5 litraa)
2 x 10 x 0,5 litraa (eli yhteensä 20 litraa) Valge vin -vodkaa
1 laatikko (eli 6 pulloa) J.P. Chenet Ice Edition -kuohuviiniä
4 litran pulloa Jägermeisteria
5 puolen litran pulloa Malibu -rommia (eli yht. 2,5 litraa)
4 puolen litran pulloa Lime Finlandia vodkaa (eli yht. 2 litraa)
2 pulloa karpalolikööriä
2 pulloa ananaslikööriä

Siinä on siis oluet illaksi (A. Le Coq), ruokaviinit (Espiritu de Chile), avecit (Larsen & Vana Tallinn), drinkkibaarin viinat (Jägermeister, Malibu, Finlandia, Valge vin), illaksi kuoharia (J.P. Chenet), ja boolitarpeita (karpalo- & ananasliköörit sekä Valge vin).

Booliahan meillä ei illalla valmisteta, mutta ollaan tultu siihen tulokseen, että halutaan tarjota vieraille jotain juotavaa ja pientä syötävää silloin kun me suuntaamme vihkimisen jälkeen kuvattavaksi, joten boolia tarjotaan siinä välissä. Sitten varsinaisen päivällisen jälkeen tarjolle tulee drinkkibaari, miedot tölkkijuomat ja vähän viiniä & kuoharia halukkaille.

IMG_6378

Seuraavalla reissulla aiomme vielä hankkia:

6 lavaa siideriä (2 lavaa Fizz Dry Apple, 2 lavaa Golden Cap Foxy, 2 lavaa Golden Cap päärynä)
6 lavaa lonkeroa (4 lavaa tavallista, 2 lavaa karpaloa)
6 laatikkoa (eli 24 pulloa) kuohuviiniä alkumaljoiksi ja ylimääräiset illaksi
tonkkaviinejä

Eli tosiaan siiderit ja lonkerot jätimme tällä kertaa kokonaan ostamatta. Seuraavalle reissulle jätettiin myös kuoharit. Koska ruokaviinien määrän arvioiminen tuotti meille hieman päänvaivaa, eikä haluttu myöskään hankkia ihan tolkuttomasti ylimääräistä viiniä (koska sen ylijäämät ei kovin vauhdilla uppoa ainakaan meihin itseemme), tultiin siihen tulokseen, että 24 pulloa kumpaakin riittää lasipulloissa. Lisäksi ostetaan sitten tonkkaviiniä, jota voi ottaa ruuan seuraksi mikäli pulloviinit loppuvat. Nämä loput tonkat laitetaan sitten illaksi baariin tarjolle, että halukkaat voivat juoda viintä myös illan mittaan.

Kaikki juomat hankittiin samasta paikasta SuperAlkosta, koska ei nähty järkeväksi säntäillä sinne sun tänne muutamien eurojen säästön perässä. Koko juomabudjetiksi oltiin suunniteltu noin tonni ja siinä tullaan myös aikas hyvin pysymään! Hyvä niin koska muita heräteostoksia omaan kaappiin tehtiinkin sitten aika hövelisti.. heh, eipähän tule ainakaan houkutuksia korkata hääjuomapinoa!

Miltäs kuulostaa? Minun korvaani tavallaan ihan hurjalle määrälle, mutta tavallaan pelkään silti juomien loppumista kesken. Hoen itselleni jatkuvasti Kumman kaa -ohjelmasta opittua mantraa: "Kyllähän se säilyy, jos ei se sitten meekkään!". Eli mieluummin hamstraan reilusti liikaa.. Juomien loppuminen olisi kyllä yksi mun kauhuista. Mutta tuskinpa niin nyt käy kuitenkaan. Tölkkijuomiakin tällä laskuopilla riittää jokaiselle yli kuusi kappaletta. Plus sitten viinit ja viinakset vielä päälle.

Ja kyllä - meillä tullaan tarjoilemaan myös alkoholitonta juomaa, mutta niitä ei nyt käsitelty tässä postauksessa!

Tästä viinasten hausta voi muuten fiksuimmat jo päätellä, että drinkkibaarin nimikkodrinkkien sisällöt on päätetty.. nimiä kuitenkaan vielä ei ole, joten en malttaisi niitä vielä esitellä. Jokainen voi  sillä välin hiljaa mielessään pohtia miten ihmeessä me aiotaan taikoa kolme hyyyyyvin erilaista nimikkojuomaa vodkasta, limevodkasta, jekusta ja kookosrommista.. hehheh, kas siinäpä vasta pulma!

19 Kommenttia

 1. Hei! Yritin kommentoida jo tuohon edelliseen postaukseen, mutta ilmeisesti viestit ei kuitenkaan tulleet läpi. Tai sitten tämä sama viesti tulee nyt kolmeen kertaan :D Mutta siis, millaiset päiväykset noilla juomilla oli (lähinnä ehkä olut)? Ollaan mietitty kuinka aikaisin uskaltaa käydä juomat hakemassa, ettei ehdi vanhentua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Eivät ole aiemmat yritykset tulleet valitettavasti perille.. kurkkasin roskapostinkin, eikä sielläkään näy! Hyvä, että kuitenkin jaksoit vielä yrittää, koska tuo on tosi hyvä kysymys ja oli tarkoituksenani myös kirjoittaa asiasta postaukseenkin.

   Mehän ylipäänsä haluttiin lähteä näin aikaisin, koska vuoden vaihdeessa Virossa nousee alkoholivero ja sen mukana hinnatkin jonkin verran. Mutta toki pohdittiin sitäkin voiko juomia näin aikaisin ostaa. Tultiin siihen tulokseen, että voi :)

   Lasipulloissa oleville viineille ja kuohareille ei taida tosiaan mitään "parasta ennen" päiväystä olla, mutta niiden säilyvyyteen toki vaikuttaa mm. säilytysolosuhteet. Meillä on onneksi mahdollisuus saada viinit säilytykseen vanhempieni maakellariin viileään, joten vähän halvemmankin viinin luulisi säilyvän :)

   Ostamassamme oluessa päiväys on ensi vuoden lokakuun loppuun saakka. Myös siidereiden päiväykset menivät vuoden päähän valmistamisajasta. Mutta sitähän ei voi täysin tietää ennakkoon milloin valmistetusta erästä pääset ostamaan. Tosin ainakin nyt kun me siellä olimme niin myynnissä olevat siiderit olivat tämän syksyn erää eli päiväykset jossain siellä syys-lokakuu akselilla. Näistä voisi siis päätellä, ettei ainakaan tuolla SuperAlkossa ehdi kovin pitkään tölkkijuomat hyllyssä odottaa noutajaansa ja päiväystä on runsaasti jäljellä myytäessä.

   Ostin itselleni kotiin muutaman Breezerin ja niissä on päiväys ensi vuoden joulukuun loppuun saakka, eli näissäkin lasipullomixerissä näkyy olevan aikas pitkä säilyvyysaika. Kuten myös ihan viinaksissa. Meidän ostoksista tuo Malibu on sellainen, jossa se on lyhyehkö, mutta silti päiväystä riitti syyskuulle saakka. Mutta tokikaan näistä pulloista ei sitten voi mennä maistelemaan ennakkoon, koska avattunahan ne säilyvät lyhyemmän aikaa. Esimerkiksi tuossa Vana Tallinnan kermaliköörissä säilyvyys avattuna on vain kuukauden mittainen. Ja silloinkin milellään viileässä, koska tuote sisältää maitoa.

   Eli kyllä minä uskaltaisin omalla kokemuksellani sanoa, että kyllä näin reippaan puoli vuotta etukäteen uskaltaa hakea! Tosin meille kyllä ilmoittautui runsaasti vapaaehtoisia talkoisiin, mikäli näyttää siltä, että juomat meinaavat vanhentua jo keväällä ;)

   Poista
 2. Mä mietin jo aikasemmin et teil on noita tölkkejä ihan jäätävästi, mutta aattelin asian kuittaantuvan vierasmäärällä. Mutta eihän teillä ookaan kuin 20 aikuista enemmän kuin meillä ja juotavaa tuplasti. :D

  Nojoo toisaalta mä luotan siihen että meillä ei sukulaiset ihan älyttömiä ryyppää.. Ja jos juomat loppuu kesken niin sitten onkin sopiva nukkumaanmenoaika, että sinäänsä en järkyttyisi siitäkään :D Oon kuitenki miettiny jos ostaisikin halvat boolitarvikkeet vielä lisäksi, just in case..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo, meillä on kyllä aika railakas suku myös ainakin mun puolelta! Lisäksi ollaan pyritty reiluun määrään siksi, koska juhlan kesto on aikas pitkä. Vihkiminen on jo yhdeltä ja toivottavasti tanssia kestää aamuun asti (osa jää tosiaan juhlapaikalle yöksi).

   Ehkäpä toikin olisi fiksu ajattelutapa, että jos juomat loppuu niin on juhlittu riittävästi. Mutta toisaalta eihän se katastrofi ole sekään vaikka juomaa jäisi ylikin. Kelpaavat varmasti myös apujoukoille lisäkiitokseksi, jos on niin iso määrä ettei itsellä mene :)

   Poista
 3. Mä olin ihan hysteerisenä meidän kolmekymppisten juomien kanssa, että riittääkö, ja laskin mielestäni ihan järjellisen keskiarvon sille mitä kukin juo. No. Joku joikin varmaan kolminkertaisen määrän siihen laskelmaan nähden, ja sitten oli ne 30% vieraista jotka oli ylläriraskaana (!?) joten... :D Ja kun ei oltu esitetty mitään lahjatoiveita, lopputulos oli noin 10 pulloa viiniä lahjaksi per nenä, ja melkein enemmän takaisin tuotavana juotavaa kuin juhliin vietiin! Mutta ei se vanhaksi mene, onpahan seuraaviinkiin (muutamiinkin...) juhliin viinit ja siiderit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana tuo iso määrä ylläriraskauksia! :D Ja niinpä, sehän se on, että jotkut saattaa juoda tuplatkin tuosta kuudesta tölkistä, mutta jotkut jotka juovat niin juovat sitten vähän vähemmän :)

   Ja ihana, ennemmin noin päin, että tuli sitten ylläripullolahjoja. Onpahan sitten kotona arki-iltaan jotain korkattavaa, jos pientä luksusta kaipaa tai juurikin noin, muutamiin seuraaviinkin juhliin viinit valmiina :) Pilallehan se ei mene!

   Poista
 4. Minustakin kuulostaa ihan hurjalta määrältä! Tai en tiedä, ehkä ajatuksia on erilaisia, mutta itse vierastan ajatusta häistä joissa päätarkoituksena on ryypätä ja rellestää. Varsinkin jos paikalla on myös lapsia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas olen sitä mieltä, että jokaisen parin häät olkoon heidän mieleisensä. Jos joku haluas häät joiden päätarkoitus on rellestys niin mikäs siinä - mutta en kai missään vaiheessa ole sanonut, että meillä niin on? Jos tiivistäisin niin sanoisin meidän häiden olevan törkeän hyvät bileet, joissa juhlitaan meidän rakkautta meidän läheisten kanssa.

   Ja me halutaan tarjota meidän vieraille myös alkoholia. Ja jos niin päättää tehdä niin musta on mukavaa tarjota siinäkin suhteessa valinnanvaraa ja riittäviä määriä - koska omasta mielestäni se kyllä olisi harmillista jos juomat loppuisi hyvin aikaisessa vaiheessa. Ei meidän tavoitteena ole se, että kaikki on juotava viimeistä pisaraa myöten loppuun ja jokaisen örvellettävä. Halutaan vaan tarjota jokaiselle aikuiselle mahdollisuus nauttia jotain mieluisaa juhlajuomaa juhlan aikana. Tunnen läheiseni niin hyvin, että voin luottaa siihen, ettei tästä aiheudu ongelmia.

   Jokainen vanhempi tulee myös varmasti tietämään, että häissämme tarjoillaan alkoholia, ja voi sen tietäen tehdä päätöksensä siitä onko hänen lapsensa paikka meidän häissämme. Kaikki lapset vanhempineen ovat tervetulleita, mutta jokainen perhe päättää itse osallistumisestaan. Oman kokemukseni mukaan lapsien mukanaolo ei ole ongelma. Ja toki lienee selvää ettei kukaan vanhempi jätä lastaan ilman selväpäistä vahtia. Jotkut lapset lähtevät aiemmin pois vaikkapa mummolaan yökylään, jotkut voivat jäädä juhlapaikalle pidempäänkin vahdin kanssa, jotkut vanhemmat eivät halua juoda yhtä kuoharia enempää :)

   Poista
 5. Oikein hyvältä tuo määrä näyttää! Ja niinkuin itse sanoit, parempi enemmän kuin vähemmän :)

  Hassua, että joku ajattelee alkoholin tarkoittavan rellestystä. Ei ihmisten päätarkoitus ole humaltua häissä, vaikka siellä tarjoillaankin alkoholia. Se usein luo kuitenkin rennon tunnelman ja mielestäni on hyvä, että vaihtoehtoja on!
  Eikä kai kenenkään ole pakko ottaa alkoholia, mutta teillä sitä ainakin on ja valinnanvaraa löytyy! :)

  Jatkan seurailua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, olen ihan samaa mieltä kommenttisi kanssa! :) Ei tosiaan kenenkään ole pakko yhtään alkoholia juoda, mutta tiedän kyllä, että monet tykkäävät jokusen lasillisen ottaa juhlan kunniaksi ja miksei muulloinkin :) En todellakaan tarkoita sitä, että mielestäni häissä on pakko olla alkoholia ja mahdollisimman montaa sorttimenttiä, mutta ei se minusta väärinkään ole, että halutaan tarjota meidän vieraille juhlajuomaa ja sellainen valikoima, josta jolaiselle löytyy!

   Kiva kuulla ja kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 6. Hei! Kuinka hyvin ostamanne juomamäärä vastasi vierasmäärää? Jäikö yli? Oliko liian vähän?
  Juomapaniikki alkaa nousemaan tällä morsiamella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mun sähköpostista sait hyvän vastauksen :)

   Poista
 7. Moi! Meillä olisi juurikin sama määrä vieraita ja lauantaina ollaan lähdössä Viroon hakemaan juomia. Minua kiinnostaisi myös oliko sopiva määrä vai jäikö paljonkin yli? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Taitaa olla nyt liian myöhäistä, kun olette varmaan jo reissunne tehneet! Mutta tiivistetysti vielä: mikään ei loppunut kesken, mutta ei mitään kohtuuttomasti ylikään jäänyt :)

   Poista
 8. Hei! Täällä on kesän 2017 morsian, joka on tässä muutaman hiljaisen työpäivän aikana lukenut blogisi lähes kokonaan läpi. :D Kiva, kun olet kirjoittanut niin monesta aiheesta ja niin paljon, olen saanut paljon hyviä ideoita! Aikaa omiin juhliin on vielä lähes vuosi, mutta eihän se koskaan ole liian aikaista alkaa suunnitella :D Minua kiinnostaisi miten järjestitte tuon drinkkibaarin häissänne ja miten se onnistui. Itsekin olen sellaisesta haaveillut ja pohdin sen järjestämistä siten, että laitettaisiin esille tykötarpeet ja ohjeet, joiden mukaan vieraat voisivat sitten itse drinkkinsä sekoitella. Sulhanen tosin tuumasi siinä käyvän siten, että ainakaan miehet eivät jaksa alkaa värkätä reseptien kanssa ja kiskovat sitten vain pelkkää viinaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ihana kuulla, että olet viihtynyt täällä ja löytänyt jotain ideoitakin. Koskaan ei todellakaan ole liian aikaista aloittaa, olen niin monelle kommentoijalle vastannutkin, että antaa palaa vaan - se on jo ohi ennen kuin huomaatkaan ja sitä suunnitteluaikaa ei koskaan saa takaisin!

   Meillö drinkkibaari oli toteutettu juurikin niin, että baarissa oli tarpeet, välineet ja ohjeet ja jokainen sai toteuttaa juomansa itse. Tosin heti drinkkibaarin auettua sulhanen meni tiskin taa ja teki suurimmalle osalle ekan kierroksen, jolloin porukka pääsi näkemään jonkun muun tiskin takana ja jää oli murrettu sen suhteen, että kuka uskaltaa aloittaa. Me tehtiin myös aika helppoja noista meidän nimikkodrinkeistä. Yksi niistä oli myöskin ihan vaan shotti, jonka kaataminen lasiin luonnollisesti onnistuu jokaiselta! :D ja toki jokainen sai vapaasti myös soveltaa. Lun on tarjolla viinaksia ja jotain helppoa lantrinkia niin kyllä jokainen osaa jonkun mielesen variaation tehdä. Meillä ei myöskään tullut mitään ongelmia kenenkään alkoholinkäytön suhteen. Toki niitä shottejakin sai kiskoa, mutta tuskinpa kukaan ihan pelkkiä niitäkään joi, kun vieressä oli myös jääkaappi täynnä olutta, lonkeroa ja siideriä. Niin ja viiniä ja skumppaa.

   Meillä siis toimi tosi hyvin, mutta toisaalta en yhtään muuta epäillytkään meidän vieraat tuntien :)

   Poista
  2. Heh, näyttelen täällä puhelimella niin näköjään oikeinkirjoituksessa olisi vähän parannettavaa.. Mutta kaipa siitä jotain selkoa sait :D

   Poista
 9. Hyvin sain selkoa, kiitos! :) Kiva kuulla, että drinkkibaari onnistui hyvin. Täytyypä laittaa tämä(kin) idea mietintämyssyyn ensi vuotta varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä kiittää! Kannattaa tosiaan laittaa korvan taa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!