Hääkeksit

4

Mun on tullut jo joskus aikaa sitten vihjaistua, että mulla on suunnitlmissa eräs kiva idea hääkarkkien korvaajaksi. Nyt on tehty ensimmäiset testit sen idean suhteen - nimittäin ensimmäinen satsi hääkeksejä. Siis kyllä, sulhas- ja morsiankeksejä. Se, mitä tällä testillä eritysesti ajettiin takaa on näiden keksien säilyvyyden testaaminen. Toisin sanoen se, kuinka aikaisessa vaiheessa nämä voi tehdä valmiiksi. Jos säilyvyys nimittäin olisi luokkaa alle viikko, olisi tämä idea varmasti heitetty mäkeen. Lienee nimittäin aika selvää, että hääviikolla en todellakaan ollut tekemässä satoja näin paljon tarkkuutta vaativia pikkuleipiä!

2 3

Näitä testailtiin äitin kanssa ja kolmen tunnin rytistyksen aikana saatiin aikaan 60 pikkuleipää. Eli kyllä me melkoisen tehokkaita oltiin. Todettiin, että yhden viikonlopun saa kyllä varata niiden varsinaisten tekemiseen! 

Näitä olisi sitten tarkoitus antaa jokaiselle häävieraalle yhden hääparin verran. Ei tosin vain ihan sellaisenaan, vaan himan laajempikin "herkkuhetki" -teema on mulla kehitteillä näiden vierasmuistiaisten varalle. Mutta siitä enemmän jälleen kerran sitten, kun on vähän enemmän testailtu.

1

Mitäs tykkäätte? Silkkaa hienoutta vai hullun hommaa? Itse oon sitä mieltä, että ehkäpä vähän molempia!

22 Kommenttia

 1. Noi on ihania! :) Harmi ettei mulla tai äidilläni oikein ole mitään leipomustaipumuksia, muuten voisi jotain tuollaista tehdä, varsinkin jos ne pysyy hyvänä hieman pidemmän aikaa eli olisi hyvin aikaa tehdä sellaisia itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, väkisin en minäkään lähtisi kyllä vääntämään. Mutta me nyt tykätään leipoa ja askarrella ja pipertää muutenkin niin meille sopii siksi hyvin :)

   Poista
 2. Kiva idea ja hienon näkösiä! Ite metsästän ideoita vieraslahjaa varten, jotain mikä ois meidän näköstä ja itsetehtyä, varmaan päädyn myös johonkin syötävään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syötävä on siitä hyvää, että sen saa jokainen tuhottua helposti :D Itse en ainakaan haluaisi antaa jotain sellaista, joka jää vuosikausiksi pyörimään nurkkiin vailla käyttötarkoitusta :)

   Poista
 3. Hui, valtava projekti, mutta hauska idea ja hyvältä näyttää! Toivottavasti säilyvät niin että saatte hyvissä ajoin tehtailtua nämä valmiiksi, hääviikolle ei varmastikaan kannata jättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä, onhan noissa nypertämistä! :D Mutta tosiaan jos aikaisemmin voi tehdä niin ei ihan mahdoton urakka kuitenkaan. Itse pikkuleivät valmistuivat niin helposti, että koristeluun se kaikki aika turhautui :)

   Poista
 4. Aivan ihania hääkeksuleita! Peukku täältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Noi on kyllä jotenkin suloisia! :)

   Poista
 5. Mäkin joskus jossain tommosia ihastelin ja mietin kuka hullu oikeesti noita jaksaa tehä! :D Eli maailman isoimman hatun nosto mikäli pipariprojekti saa tuulta alleen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämäpä hullu tietenkin :D Kyllä se kävi itselläkin mielessä, että on tuo vähän hullun hommaa, mutta hei, kerrankos sitä :P

   Poista
 6. Ihan huiseja! Yleensä häissä olevat sydänpiparit saa aikaan oksennusreaktion, lähinnä vaaleanpunaisen kuorrutteen takia, mutta nämä ovat mahtavia! Toivottavasti säilyvät, että vieraanne pääsevät nauttimaan tälläisistä hienouksista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle saattaisi kyllä toimia ne ällösöpöt pinkitkin, mutta itse ainakin tykkään tällaisesta vähän hauskemmastakin :) Toivotaan tosiaan niin, kiitos! :)

   Poista
 7. Ihanan söpöjä keksejä! :) just kivoja!

  VastaaPoista
 8. Olen ihastellut näitä Pinterestissä jo pitkään ja pakko sanoa, että loistotyötä! Maistuis varmaan mullekin. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiitos! :D Vähän on vielä parantamisen varaa, mutta siksi pitääkin treenailla näin etukäteen :)

   Poista
 9. Todella ihania! Itse haaveilen vieraslahjaksi pikeerillä koristeltuja lumihiutalepikkuleipiä. Olen huomannut, että meillä on aika samanlainen maku häiden suhteen :) -p-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumihiutalepikkuleivät kuulostaa ihanille talvisille lahjuksille! :) Hih, kiva kuulla, että maku käy meillä yksiin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!