Siis nyt joku roti ihan oikeasti! Mää syvästi toivoin, että tää olisi ollut täysin väärin ajoitettu aprillipila, mutta ei.. kyllä se näyttää totta olevan. Ootteko jo kuulleet loppiaisena maikkarilla alkavasta uudesta ohjelmasta Ensitreffit alttarilla? Siis kyllä, ohjelmassa idea on se, että asiantuntijat toimivat kupidoina ja parittavat kaksi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä, jotka kohtaavat ensimmäisen kerran, kun heidät vihitään avioliittoon. Sitten ohjelma seuraa viiden viikon ajan heidän häämatkaansa, yhteenmuuttoaan jne jonka jälkeen pari päättää, jatkaako se yhdessä vai eroaako.

ensitreffit-alttarilla

Älkää ymmärtäkö väärin, minä olen oikein tunnettu kura-tv-viihteen ystävä, oonhan suurella innolla seurannut ennesvanhaan mm. Sekaisin Miriamista ja Miljonääri-Jussi -ohjelmia. Mutta (sen enempää blogissa politiikkaan sukeltamatta) tuo tuntuu aivan uskomattoan naurettavan röyhkeälle konseptille varsinkin tällaisena aikana tässä valtiossa, kun taistellaan siitä onko kahdella toisiaan rakastavalla ihmisellä oikeus avioliittoon, jos he sattuvat olemaan samaa sukupuolta.

Jos homoavioliittojen vastustajien yksi agumentti on se, että homoliitot jollain tavalla halveksuvat vanhaa ja kunniakasta avioliittoinstituutiota... niin haluaisin vaan kysyä, että eikö tällainen toiminta halveksu avioliittoa huomattavasti enemmän? Yksi ystäväni oli pukenut tän hyvin sanoiksi ihmetellessään sitä, että homoille ei ole hyväksyttävää mennä naimisiin rakkaudesta, mutta heteroille on ok mennä naimisiin, jos siten pääsee telkkariin.

Minä olen puhunut.

Puhiseminen tosin jatkuu edelleen. Rauhaa, rakkautta ja purkkapallopurkkaa kaikille