Antakaa mun kaikki kestää!

Siis nyt joku roti ihan oikeasti! Mää syvästi toivoin, että tää olisi ollut täysin väärin ajoitettu aprillipila, mutta ei.. kyllä se näyttää totta olevan. Ootteko jo kuulleet loppiaisena maikkarilla alkavasta uudesta ohjelmasta Ensitreffit alttarilla? Siis kyllä, ohjelmassa idea on se, että asiantuntijat toimivat kupidoina ja parittavat kaksi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä, jotka kohtaavat ensimmäisen kerran, kun heidät vihitään avioliittoon. Sitten ohjelma seuraa viiden viikon ajan heidän häämatkaansa, yhteenmuuttoaan jne jonka jälkeen pari päättää, jatkaako se yhdessä vai eroaako.

ensitreffit-alttarilla

Älkää ymmärtäkö väärin, minä olen oikein tunnettu kura-tv-viihteen ystävä, oonhan suurella innolla seurannut ennesvanhaan mm. Sekaisin Miriamista ja Miljonääri-Jussi -ohjelmia. Mutta (sen enempää blogissa politiikkaan sukeltamatta) tuo tuntuu aivan uskomattoan naurettavan röyhkeälle konseptille varsinkin tällaisena aikana tässä valtiossa, kun taistellaan siitä onko kahdella toisiaan rakastavalla ihmisellä oikeus avioliittoon, jos he sattuvat olemaan samaa sukupuolta.

Jos homoavioliittojen vastustajien yksi agumentti on se, että homoliitot jollain tavalla halveksuvat vanhaa ja kunniakasta avioliittoinstituutiota... niin haluaisin vaan kysyä, että eikö tällainen toiminta halveksu avioliittoa huomattavasti enemmän? Yksi ystäväni oli pukenut tän hyvin sanoiksi ihmetellessään sitä, että homoille ei ole hyväksyttävää mennä naimisiin rakkaudesta, mutta heteroille on ok mennä naimisiin, jos siten pääsee telkkariin.

Minä olen puhunut.

Puhiseminen tosin jatkuu edelleen. Rauhaa, rakkautta ja purkkapallopurkkaa kaikille 

10 Kommenttia

 1. Tää oli mustakin ihan käsittämätön juttu. Ihan niinkuin suoraan osoiteltas ja naurettas. Luulen että tämä ohjelma aiheuttaa sellaisen p**kamyrskyn, että se todennäköisesti avaa osan ihmisten silmiä, ja tasa-arvoinen aviolittolaki saa taakseen vähän lisää kansaa. Toivotaan, katsotaan, ja toivotaan että ne päättäjätkin tajuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syvästi toivon niin! Itse aion kyllä ainakin myös tämän ohjelman kohdalla "äänestää jaloillani" eli varon etten vahingossakaan vaihda kanavalle, kun tämä ohjelma tulee. Pelkään nimittäin sitä, että tämä järkyttää ihmisiä ja siksi kaikkien on pakko katsoa, ja siksi ohjlemaa päätetään tehdä seuraavakin kausi, kun se veti niin paljon katsojia.

   Oon sun kommentin kanssa kyllä tismalleen samaa mieltä!

   Poista
 2. Juu, kyllä piti täälläkin hieraista silmiään kun aiemmin viikolla asiasta luin. Tuosta homoliittoasian näkökulmasta olen lukenut jo niin monta hyvää tyhjentävää kommenttia, että siihen en sano muuta kuin että ihan oikeesti. Heterot saavat halventaa avioliittolupausta minkä kerkeävät, mutta kahdella toisiaan oikeasti rakastavalla ei ole oikeutta sanoa noita sanoja laillisesti sukupuolensa takia?!

  Toinen hämmentävä asia liittyy tähän koko ideaan. Avioliittolupaus ei tosissaan ole mikään läppä! Kun asiaa pohdin tarkemmin, tulin kuitenkin siihen tulokseen, ettei tämä ole mikään uusi juttu. Ei tarvitse mennä kuin pari sataa vuotta ajassa taaksepäin (tai Euroopan ulkopuolelle) ja avioliitto oli taloudellinen ja jopa poliittinen sopimus - ei mitään rakkaushömpötystä. Järjestetyistä avioliitoistahan tässä ohjelmassa on kysymys. Ainoa vaan, että näistä avioliitoista on aika paljon helpompi irtautua kuin pari sataa vuotta sitten tai jossain kehitysmaassa nykyään. Mutta... pakkohan tämä on katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ihan mahtavasta pitkästä ja ajatuksella kirjoitetusta kommentista! Itse postasin niin pöyristyksen vallassa, että en ajatusprosesseissani noin pitkälle päässyt. Mutta oikeassahan sinä olet, että eihän tässä perinteisestä järjestetyn avioliiton konseptista hirveästi poiketa.. ja että avioliitto on perinteisesti taloudellinen ja poliittinen sopimus. Mutta se mikä tässä tv-konseptissa poikkeaa tuosta perinteisestä sopuliitosta on juurikin tuo syy liiton solmimiselle. Mikä tässä ohelmakonseptissa on peruste sille järjestetylle liitolle? Kohu? Huomio? Julkisuus? Tuskin ainakaan taloudellinen tai muukaan "järkiperuste".

   Se minua tässä niin paljon tympäisee.. se, että nyky-yhteiskunnassa julkisuus on jotain kovasti ihannitua ja tavoittelemisen arvoista. Tähän vahvaan reaktiooni julkisuushakuisuutta kohtaan vaikuttaa myös se, että taannoin kuulin eräästä tutkimuksesta (olisi huomattavasti vakuuttavampaa jos muistaisin tarkempia yksityiskohtia siitä), jossa suomalaisilta koulultaisilta oli kysytty heidän tulevaisuuden haaveistaan. Ja ihan huiman suuri osa, muistaakseni luku oli jotain 30-40% kieppeillä haaveili tulevaisuudessa olevansa "julkkis". Siis ei menestynyt näyttelijä tai urheilija tai laulaja, joka on ansioistaan tunnettu. Vaan ihan vaan julkkkis. Ns. keinolla millä hyvänsä. Ja mielestäni tällaiset tv-ohjelmat ruokkivat tuollaista ajattelua ja toisaalta ovat sen tulosta. Minua se kauhistuttaa.

   Huh, tulipa purkautuminen tässä kommentissakin. Mutta juuri niin kuin saoit - avioliittolupaus ei ole mikään läppä, ja siksi minua inhottaa, että sitä kohdellaan niin ihan vaan viihdearvon vuoksi.

   Poista
 3. Täysin samaa mieltä kanssasi!

  VastaaPoista
 4. Amen! En voisi olla enempää samaa mieltä! Kyllä otsasuoni paisui, kun luin tästä formaatista. Voi krääh, mitä vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama täällä, tuli kyllä niin välitön vastareaktio ja suorastaan vähän raivo :D

   Poista
 5. Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa! Mäkin tykkään kyllä kaikista suomen reality ohjelmista ja kaikki nauraa mut aina pihalle. :D Tästä mä tuskin tuun tykkäämään. Enkä myöskään oo pitänyt Kaksi julkkista ja yhdet häät ohjelmasta. Tehty niin, että julkkikset tekee aivan päinvastoin kuin hääpari toivoo. Muutenkin ihan liian outoja juhlia mun makuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama Kaksi julkkista ja yhdet häät -suhteen. Ensin olin ihan innoissani kun kuulin siitä, mutta ei se sitten oikeasti ollutkaan hyvä ohjelma. Musta siinä olisi ihan riittävästi twistiä, että julkkikset suunnittelee häät vieraille tyypeille, mutta miksi viedä niin ääripäähän? Ostaa ihan kummallisia hääpukuja ja pukea sulhanen merirosvoksi ja oikein tahallaan tehdä kiusaa. Ei kai nyt kukaan voi ajatella, että vieraat ihmiset varmaan haluaisi, että ne vihitään metrossa? Joten ei uponnut mullekkaan, olisin kaivannut vähän enemmän kunnioitusta hääpareja kohtaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!