Mainitsin jo varmaan kuukausi sitten jossain pienessä sivulauseessa, että mulla olisi kirjoitettavaa bändiasoista, mutta en uskaltanut oikeasti kirjoittaa mitään ennen kuin olin hieman rauhoittunut ja asia oltiin saatu taas järjestykseen. En itse asiassa uskaltanut myöskään puhua tästä asiasta kenellekään (paitsi tietysi Jonille, jonka kanssa yhdessä näitä asioita hoidetaan), koska olin niin harmissani...

Joko arvaatte? Kyllä vaan nimittäin niin kävi, että meidän tammikuussa varaamamme bändi joutui perumaan. Kun luin saamani sähköpostin, tuntui hetken siltä, että silmissä sumenee ja taju lähtee. Rehellisyyden nimissä olin aivan äärimmäisen ärsyyntynyt, että jouduttiin tähän tilanteeseen. Varsinkin kun ennen bänin varaamista, olin kertonut heille pelkääväni joutuvani samankaltaiseen tilanteeseen kuin Ella, jonka varaama bändi perui, kun laualaja päättikin lähteä Cheekin stadionkeikalle. Ja minulle vakuutettiin, että bändillä on laadukas varajäsenten verkosto, ikinä ei ole varattua keikkaa joudutu perumaan eivätkä keksi mitään syytä miksi joutuisivat jatkossakaan perumaan.

Sen jälkeen kun olin muutaman viikon tyynnytellyt hyvin itsekästä pettymystäni ja turhautumistani, totesin, että varaamamme bändin syy peruutukseen on kuitenkin vähän eri mittakaavassa kuin Cheekin keikka.. nimittäin bändin laulajan omat häät. Toki minua edelleen harmittaa, että ne sovittiin päivälle, jolle meidän hääkeikkamme oli jo aiemmin sovittu, mutta hei - omat häät on sen verran erityinen juttu, ettei kaikkia niihin liittyviä päätöksiä voi tai tarvitse tehdä vain muita ihmisiä ajatellen.

Arvostin kyllä kovasti sitä, että perumaan joutunut laulaja oli jo etukäteen selvitellyt muutamien muiden bändien varaustilannetta ja suositteli meille muutamia, jotka olisivat silloin vapaana. Jotkut saattaisivat kuulemma olla kalliimpia kuin he, ja meille luvattiin maksaa bändien hintojen välinen erotus, jottei lisäharmia tuottaisi se, että bändi on kalliimpi kuin kuvittelimme. Todettiin kyllä Jonin kanssa heti, ettei todellakaan kehdattaisi pyytää ketään maksamaan muutamaa satasta meidän hääbändistämme...

... muttei sellaiseen tilanteeseen oltaisi muutenkaan jouduttu, nimittäin tutustuttuamme näihin meille suositeltuihin bändeihin nousi meille yksi yhteinen suosikki. Kyseisen bilebändin nimi on Pallomeri.. soiteltiin heille ja varmisteltiin vielä varaustilannetta ja tiedusteltiin hintaa - joka oli tismalleen sama, josta olimme edellisen varaamamme bändin kanssa sopineet.

Varattiin siis Pallomeri soittamaan häissäme sen saman kolmen setin verran. Meille laiteltiin jo sähköpostiin tulemaan biisilistaa, josta voimme valita suosikkejamme ja myös kirjata ylös inhokkejamme, joita ei missään nimessä haluta häissämme kuulla.. lisäksi Pallomerellä on tapana tarjota hääkeikoille kolme hääparin toivebiisiä.. siispä esimerkiksi häätanssiksi voi saada jonkun oman suosikin, jota ei muuten biisilistasta löydy!

Siispä loppu hyvin, kaikki hyvin.

Pieni maailmanloppu meinasi kyllä tässä välissä tulla, eikä turhautumisen kyyneleiltäkään säästytty. Mutta nyt meillä on varattuna meitä miellyttävä bändi ja kaiken pitäisi taas olla hyvin. Sen vaan sanon, että jos vielä tulee ongelmia bändiasoissa niin ei hyvä heilu!

Ps. Tämän kokemuksen perusteella todettakoon, että en ehkä tulekaan olemaan häiden alla niin tyyni, kun olin itselleni ja kaikille muille koittanut uskotella. Tai siis toki tulen olemaan täydellisen tyyni.. kunhan kaikki vaan menee täydellisesti ja mun mielen mukaan... nih!