Bändi ja hetkellinen maailmanloppu

Mainitsin jo varmaan kuukausi sitten jossain pienessä sivulauseessa, että mulla olisi kirjoitettavaa bändiasoista, mutta en uskaltanut oikeasti kirjoittaa mitään ennen kuin olin hieman rauhoittunut ja asia oltiin saatu taas järjestykseen. En itse asiassa uskaltanut myöskään puhua tästä asiasta kenellekään (paitsi tietysi Jonille, jonka kanssa yhdessä näitä asioita hoidetaan), koska olin niin harmissani...

Joko arvaatte? Kyllä vaan nimittäin niin kävi, että meidän tammikuussa varaamamme bändi joutui perumaan. Kun luin saamani sähköpostin, tuntui hetken siltä, että silmissä sumenee ja taju lähtee. Rehellisyyden nimissä olin aivan äärimmäisen ärsyyntynyt, että jouduttiin tähän tilanteeseen. Varsinkin kun ennen bänin varaamista, olin kertonut heille pelkääväni joutuvani samankaltaiseen tilanteeseen kuin Ella, jonka varaama bändi perui, kun laualaja päättikin lähteä Cheekin stadionkeikalle. Ja minulle vakuutettiin, että bändillä on laadukas varajäsenten verkosto, ikinä ei ole varattua keikkaa joudutu perumaan eivätkä keksi mitään syytä miksi joutuisivat jatkossakaan perumaan.

Sen jälkeen kun olin muutaman viikon tyynnytellyt hyvin itsekästä pettymystäni ja turhautumistani, totesin, että varaamamme bändin syy peruutukseen on kuitenkin vähän eri mittakaavassa kuin Cheekin keikka.. nimittäin bändin laulajan omat häät. Toki minua edelleen harmittaa, että ne sovittiin päivälle, jolle meidän hääkeikkamme oli jo aiemmin sovittu, mutta hei - omat häät on sen verran erityinen juttu, ettei kaikkia niihin liittyviä päätöksiä voi tai tarvitse tehdä vain muita ihmisiä ajatellen.

Arvostin kyllä kovasti sitä, että perumaan joutunut laulaja oli jo etukäteen selvitellyt muutamien muiden bändien varaustilannetta ja suositteli meille muutamia, jotka olisivat silloin vapaana. Jotkut saattaisivat kuulemma olla kalliimpia kuin he, ja meille luvattiin maksaa bändien hintojen välinen erotus, jottei lisäharmia tuottaisi se, että bändi on kalliimpi kuin kuvittelimme. Todettiin kyllä Jonin kanssa heti, ettei todellakaan kehdattaisi pyytää ketään maksamaan muutamaa satasta meidän hääbändistämme...

... muttei sellaiseen tilanteeseen oltaisi muutenkaan jouduttu, nimittäin tutustuttuamme näihin meille suositeltuihin bändeihin nousi meille yksi yhteinen suosikki. Kyseisen bilebändin nimi on Pallomeri.. soiteltiin heille ja varmisteltiin vielä varaustilannetta ja tiedusteltiin hintaa - joka oli tismalleen sama, josta olimme edellisen varaamamme bändin kanssa sopineet.

Varattiin siis Pallomeri soittamaan häissäme sen saman kolmen setin verran. Meille laiteltiin jo sähköpostiin tulemaan biisilistaa, josta voimme valita suosikkejamme ja myös kirjata ylös inhokkejamme, joita ei missään nimessä haluta häissämme kuulla.. lisäksi Pallomerellä on tapana tarjota hääkeikoille kolme hääparin toivebiisiä.. siispä esimerkiksi häätanssiksi voi saada jonkun oman suosikin, jota ei muuten biisilistasta löydy!

Siispä loppu hyvin, kaikki hyvin.

Pieni maailmanloppu meinasi kyllä tässä välissä tulla, eikä turhautumisen kyyneleiltäkään säästytty. Mutta nyt meillä on varattuna meitä miellyttävä bändi ja kaiken pitäisi taas olla hyvin. Sen vaan sanon, että jos vielä tulee ongelmia bändiasoissa niin ei hyvä heilu!

Ps. Tämän kokemuksen perusteella todettakoon, että en ehkä tulekaan olemaan häiden alla niin tyyni, kun olin itselleni ja kaikille muille koittanut uskotella. Tai siis toki tulen olemaan täydellisen tyyni.. kunhan kaikki vaan menee täydellisesti ja mun mielen mukaan... nih!

16 Kommenttia

 1. I feel you. Samassa tilanteessa olimme itse aikananamme ja voin sanoa että hyvä niin. Kaikelle on tarkoitus ja bändi numero 2 oli loppujen lopuksi paljon parempi kuin alunperin varaamamme bändi. Teille onneksi bändi ilmoitti itse, minä jouduin kysymään asiaa ja kun sain sen tietää oli häihin enää pari kuukautta aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nyt kun sanoit niin muistakin tän! Ihan hirveetä oikeasti! En voi ymmärtää miten he eivät ottaneet teihin yhteyttä.. siis niin epäammattimaista kun olla voi! Mutta onni onnettomuudessa, että toinen bändi olikin paljon parempi ja kaikki kääntyi todella ikävän käänteen jälkeen hyvin! Toivottavasti niin meilläkin! :)

   Poista
 2. Ihan jätti sydän lyönnin välistä, kun tätä kävi lukemaan! Hirveää, kun asia mikä on jo ruksittu pois hankintalistalta, meneekin mönkään. Ja vielä noin tärkeä asia! Onneksi kuitenkin kävi hyvin ja saatte hyvän bändin, ja propsit kuitenkin peruneelle bändille, kun tekivät vähän työtäkin auttaakseen teitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo mitä sanoit... olin niin vihainen ja turhautunut siitä, että tärkeä asia johon on paljon käytetty ajatusta (ja rahaa) ei olekaan yhtäkkiä enää kunnossa ja joutuu lähtemään alusta samaan hommaan, jonka oli jo hyvissä ajoin hoitanut kuntoon!

   Mutta tosiaan siitä ollaan kyllä kiitollisia, että bändi hoiti noin ikävän tilanteen noinkin tyylikkäästi!

   Poista
 3. Voi ei, kävipäs ikävästi :/ Tietysti ammattimaista olisi, että eivät olisi jo sovittua keikkaa peruneet. Onneksi kuitenkin löysitte uuden bändin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän samaa mieltä, mutta mikäs minä olen sanelemaan miten asiat tulisi hoitaa. Itse vaan järkeilisin niin, etten ottaisi keikkoja ajanjaksolle, jolle on kenties jotain tämän kaltaista tulossa tai sitten sopisin juhlani toiselle päivälle...

   Poista
 4. Voi ei! Noi on niin kurjia tilanteita! :/ Onneksi kuitenkin saitte hommat hoidettua täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ollaan kovasti siitä kiitollisia, että meitä autettiin hyvään vauhtiin uuden bändin löytämisessä! Tosi inhottavia kyllä tällaiset tilanteet.. toivottavasti tässä olisi riittävästi säätöä meidän häiden palveluntarjoajien kanssa...

   Poista
 5. Hyvä että bändijuttu kuitenkin järjestyi! En uskalla edes kuvitella mitä tekisin, jos meidän bändi peruisi! :/ Päähäni on jo pinttynyt niin vahvasti mielikuva häävalssistamme heidän esittämänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei onneksi mitään varsinaista tunnesidettä ollut tuohon bändiin (toki innolla sitä odotin!), mutta kyllä silti harmitti! Eiköhän teillä kaikki mene hyvin, aika harvahan bändi loppujen lopuksi näitä peruutuksia joutuu tekemään! :)

   Poista
 6. oi voi..milloinkahan se paniikki iskee kun lukee näitä sun juttuja..meilläkin ensi kesänä häät jyväskylässä ja tänään avsta päätettiin juhlapaikka ja pitäisi alkaa nyt heidän kanssa suunnittelemaan juttuja..muuta ei sittne olekaan päätetty, kuin kirkko varattu.. :D ja häät kesäkuussa.. hups.. vaikka olin aloittavanani niin aikaisin keväällä, niin tässä sitä taas ollaan..synnynäinen mattimyöhänen kenties..? :D mut kiva lukee miten muilla asiat etenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin kaikki vaan viivästyy ja viivästyy, vaikka oon vielä paljon aikaisemminkin yrittänyt olla liikkeellä. Esim. niiden Varaa päivä -korttien piti lähteä syyskuussa, mutta nyt oonkin aatellut, että jos ne lähtisi lokakuussa... :P Ja jos ihan oikeasti asiaa miettii, niin eihän näin antaumuksellinen asiaan paneutuminen todellakaan ole hyvien häiden edellytys! Että eiköhän teillekin ole aivan ihanat häät tulossa joka tapauksessa :)

   Poista
 7. Huh helpotusta! En uskaltanut vielä eilen lukea tätä postaustasi, kun pelkäsin, mitä on käynyt. Tänään keräsin vihdoin rohkeuteni ja voi kun olen iloinen, että kaikki järjestyi lopulta parhain päin. Ymmärrän kuitenkin ärsytyksen tunteen bändin peruttua; tuollaisessa tilanteessa varmasti jokaisella morsmaikulla ottais aivoon. Onneksi kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Maria! Joo, onni onnettomuudessa on se, että näin helposti saatiin uusi bändi tilalle, mutta mikäli ensiksi varaamamme bändi ei olisi ollut niin avulias niin pelihousut olisi revitty kyllä ihan silpuksi saakka :D

   Poista
 8. Tuo olis ihan hirveää :/ itse oon painiskellu sen asian kanssa, kun kaikki tuntuu olevan vaan varattua... eikä omissa häissään haluaisi tyytyä mihinkään B vaihtoehtoihin. Jos joku niistä asioista, mitä olis kovan työn jälkeen onnistunut varaamaan peruisikin, niin voi kääk! Onneksi teillä kaikki kääntyi lopulta parhain päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, sehän siinä turhauttaakin, että on nähnyt vaivaa varatakseen juuri sen hyvän ja sitten koko homma vesittyykin myöhemmin! :/ Mutta onneksi luottoa löytyy tätä uuttakin bändiä kohtaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!