Mustikanvarpuja pöytäkoristeisiin

WP_20140621_19_57_00_Pro

Luonnosta kasatut pötyäkoristeet häihin tuntuvat olevan muidenkin morsianten toiveissa. Ainakin mikäli voin päätellä mitään blogini tilastoista ja hakusanoista! Joten kirjoitetaanpa niistä vähän lisää, kun jotain näytettävääkin on. Jo ensimmäisessä aihetta käsitelleessä postauksessani mainitsin, että mustikanvarvut voisivat mahdollisesti olla osana pöytäkoristeitamme. Nyt olen aika varma, että näin tulee olemaan. Varpu on nimittäin noussut mun ehdottomaksi suosikiksi!

Varpu1

Katsokaa vaikka tätä tätini meidän mökille tuomaa kimppua. Reunoilla runsaasti varpuja, seassa vähän harsokukkaa ja keskelle kaivataan vain ihan vähän jotain "varsinaista" kukkaa. Jos edes sitäkään.. kaunis kimppu olisi mielestäni ihan vaan mustikan ja harsonkin muodossa!

Äiti on jo istuttanut puutarhaan tänä kesänä lajitelman vaaleanpunaisia kukkia.. jotta testaa vähän mikä siellä menestyy ja mikä ei. Kukinta-aikaa ei välttämättä voi tämän kesän perusteella kovin tarkasti ennustaa.. nämä lämpötilat kun ovat sen verran arvaamattomat.

WP_20140621_19_57_06_Pro

Oikeastaan siitäkään ei tarvitse enää kantaa huolta, sillä kotitalon pihalla kasvaa pensasta (jonka nimeä en tiedä), johon kasvaa runsaasti vaaleanpunaisia, kartionmuotoisia, "pörheitä" kukintoja. Ja niitä saa kuulemma kyniä ihan niin paljon kuin haluaa! Lisäksi heidän pihassaan kasvaa toinenkin kynittäväksi tarjottu kukka (jonka nimeä en myöskään luonnollisesti tiedä), josta voidaan nappaista harsokukan korvikkeet pöytäkoristeisiin. Kukka ei siis ole oikeasti harsokukka, mutta sen kukinto on hyvin saman tapaista vaaleaa pientä kukintoa.

Ehkä oikein glamorööseihin tai virallisiin häihin tällaiset eivät sopisi, mutta meidän hääpaikan vanhaan maataloon ne sopivat paremmin kuin nenä päähän. Ja ei muuten tule kalliiksi! Jos meidät vihittäisiin ulkosalla tai en olisi jo kehitellyt muunlaisia kimppuhaaveita, voisi tämä käydä mulle vaikka hääkimpuksikin. Sen verran ihastunut näihin varpuihin olen.

6 Kommenttia

 1. Meilläkin on tulossa pöytäkimppuihin harsokukkaa ja nyt kyllä varpujakin kun näin nämä kuvat! Ihan todella kauniita yhdessä! :) Meidän vihki- ja juhlapaikan piha kasvaa mustikkaa vähän liikaakin, nyt on siis hyvä syy vähän harventaa kasvustoa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, todellakin! Mun mielestä ovat kyllä aivan ihana yhdistelmä.. varvut on niin raikkaan vihreitä, mutta kuitenkin kaunita, siroja ja pienilehtisiä! :)

   Poista
 2. Näyttää kyllä todella kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Ihanaa luonnon omaa kauneutta :)

   Poista
 3. Meillä käytettiin mustikanvarpuja syksyllä tytön nimiäisjuhlissa. Tein äiti-tytär-kimpun jo hiukan punertavista mustikanvarvuista sekä pinkeistä neilikoista ja lopputulos oli luonnollinen mutta kuitenkin juhlava! Kiva ajatus viedä niitä pöytäkoristeiksi, ehdottomasti tykkään ajatuksesta:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaapa ihanalle! Varvut ovat varmasti upeita kimpussa tosiaan vähän punertavinakin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!