WP_20140621_19_57_00_Pro

Luonnosta kasatut pötyäkoristeet häihin tuntuvat olevan muidenkin morsianten toiveissa. Ainakin mikäli voin päätellä mitään blogini tilastoista ja hakusanoista! Joten kirjoitetaanpa niistä vähän lisää, kun jotain näytettävääkin on. Jo ensimmäisessä aihetta käsitelleessä postauksessani mainitsin, että mustikanvarvut voisivat mahdollisesti olla osana pöytäkoristeitamme. Nyt olen aika varma, että näin tulee olemaan. Varpu on nimittäin noussut mun ehdottomaksi suosikiksi!

Varpu1

Katsokaa vaikka tätä tätini meidän mökille tuomaa kimppua. Reunoilla runsaasti varpuja, seassa vähän harsokukkaa ja keskelle kaivataan vain ihan vähän jotain "varsinaista" kukkaa. Jos edes sitäkään.. kaunis kimppu olisi mielestäni ihan vaan mustikan ja harsonkin muodossa!

Äiti on jo istuttanut puutarhaan tänä kesänä lajitelman vaaleanpunaisia kukkia.. jotta testaa vähän mikä siellä menestyy ja mikä ei. Kukinta-aikaa ei välttämättä voi tämän kesän perusteella kovin tarkasti ennustaa.. nämä lämpötilat kun ovat sen verran arvaamattomat.

WP_20140621_19_57_06_Pro

Oikeastaan siitäkään ei tarvitse enää kantaa huolta, sillä kotitalon pihalla kasvaa pensasta (jonka nimeä en tiedä), johon kasvaa runsaasti vaaleanpunaisia, kartionmuotoisia, "pörheitä" kukintoja. Ja niitä saa kuulemma kyniä ihan niin paljon kuin haluaa! Lisäksi heidän pihassaan kasvaa toinenkin kynittäväksi tarjottu kukka (jonka nimeä en myöskään luonnollisesti tiedä), josta voidaan nappaista harsokukan korvikkeet pöytäkoristeisiin. Kukka ei siis ole oikeasti harsokukka, mutta sen kukinto on hyvin saman tapaista vaaleaa pientä kukintoa.

Ehkä oikein glamorööseihin tai virallisiin häihin tällaiset eivät sopisi, mutta meidän hääpaikan vanhaan maataloon ne sopivat paremmin kuin nenä päähän. Ja ei muuten tule kalliiksi! Jos meidät vihittäisiin ulkosalla tai en olisi jo kehitellyt muunlaisia kimppuhaaveita, voisi tämä käydä mulle vaikka hääkimpuksikin. Sen verran ihastunut näihin varpuihin olen.