Maksihameet ja mekot ovat olleet kesämuotia (ja miksei talvikin) jo muutaman vuoden ajan. Ihanien ja juhlavien sifonkisten liehuhelmojen arkisempana vaihtoehtona on viime vuosina ollut lähinnä raitamakseja tai yksivärisiä ja simppeleitä suoria trikoopuikuloita. Tänä vuonna maksimekkovalikoimaa vilkuillessani huomasin kuitenkin raitamekkojen rinnalle tulleen muitakin arkisempia vaihtoehtoja.

Tänä kesänä arkeen maksimekkoa kaipaavalle löytyy ainakin vähän boheemimpia vaihtoehtoja. Kaikki alla näkyvät mekot ovat H&M:n valikoimasta ja kuten huomaatte - tänä kesänä makseissa löytyy sekä väriä, printtiä että volyymia. Ensimmäinen ja kolmas mekko aiheuttaa mussa ihan erityisiä sydämentykytyksiä. Tuo tilkkutäkkimäinen tyyli taitaa viedä ajatukset lapsuuden kesiin.

Maksi

Kaikki kuvat - valmistaja eli H&M - 1 2 3 4

Muistan nimittäin vieläkin ne kangaskengät, jotka mulle yhtenä kesänä ostettiin prismasta. Niiden kangas muistutti tosi paljon tuota sinistä mekkoa. Valkoiset pohjat ja nauhat ja sinivalkoinen tilkkutäkkihenkinen tossu. Oih. Muistan muuten myös sen, että äiti oli aika äkäinen, kun olin mennyt leikkimään erääseen meidän suosikkiojaan heti uudet kengät jalkaani saatuani. Kengät meni niin pilalle siellä mutaojassa että jouduttiin ostamaan seuraavalla kauppareissulla uudet samanlaiset. Ja jatkossa mutaojissa leikittiin kumppareilla tai lenkkareilla.

Mutta asiasta seitsemänteen. Mun maksimekkovalikoimaan mahtuisi kyllä tällaisen boheemin tilkkutäkkimekon vahvistus.. joku tän henkinen maksihamekin olisi aika kiva. Hameita mulla taitaa olla mekkoja enemmän, mutta nekin edustaa kaikki sekä liukkaiden materiaalien että yksiväristen helmojenkoulukuntaa..