Mun on tullut kirjoitettua yllättävän paljon kukista, kun ottaa huomioon sen kuinka pitkä aika siihen on, että kukka-asioita voi oikeasti alkaa hoitamaan. No, ompahan ainakin suunnitelmat valmiina ja ylös kirjattuina niin niillä ei tarvitse vaivata päätään sitten vuoden päästä! Vielä yhden postauksen verran täytyy kuitenkin kirjoitella kukista.. lupaan, että tän jälkeen vaikenen. (Oikeasti, mun päässä pyörii nyt lause Posio vaikenee, mutta vain hetkeksi.. Suuri seikkailu, wuhuu!)

Aloin kirjoittelemaan tällä viikolla meidän kukkavalinnoista, mutta päädyinkin kirjoittamaan vain neilikoista. Siksipä vielä pikainen vilkaisu siihen, mitä muita kukkia niiden neilikoiden sekaan olisi haaveissa. Vaikka neilikkakimputkin ovat aivan ihania, haluaisin sekaan ainakin muutaman ruusun. Äidillä on ollut aikoinaan kukkakimpussaan vaaleanpunaisia ruusuja ja kai ruiskukkia. Joten vaaleanpunaiset voisi toimia. Toisaalta sekä mun vanhemmiltani saama rippiruusu, että ylioppilaspäivänä Jonilta saama ruusu ovat olleet valkoisia pinkeillä reunoilla... hmmm, ja siinä lakkiaisruusussa oli vielä kimallettakin, oih! Joten kaksiväriset ruusutkin voisivat toimia.

Muut_kukat

Kimppuun olisi kiva saada lisäksi morsiusharsoa. Tykkään sen sirosta ulkonäöstä paljon ja jotenkin liitän sen vahvasti hääkukkiin. Luultavasti siksi, että päiväni morsiusneitona piti sisällään morsiusharsoa sekä hiuksissa, että kimpussa. Niin ja sen seuranahan oli tietenkin niitä vaaleanpunaisia ruusuja... Jos vielä suinkin mahdollista, haluaisin kimppuuni muutaman vaaleanpunaisen tai fuksian liljan. Vaikka neilikka on mulle ehkä tärkein kukka, on lilja kuitenkin ollut aina mun lemppari. Niitä olisi ihana saada, mutta ehdottomasti värillisenä. Vähän synkkää puhua tällaisista, mutta valkoisia liljoja ei meidän hääpäivänä nähdä, koska oon ilmoittanut kovaan ääneen, että toivoisin mun haudalle paljon valkoisia liljoja millä tahansa pinkillä höystettynä.

Mutta sellaiset olisi ne kukat joita toivottavasti saan kimppuun, vieheisiin jne. Se mitä pöytäkoristeisiin tulee on vielä kovin auki.. täytyy pitää äidin kanssa vähän neuvonpitoa sen suhteen, että mitä istutetaan tänä kesänä kasvamaan. Täytyy koittaa hamstrata ainakin jotain pinkkiä liljaa, jonka voisi syksyllä laittaa maahan.. viime vuonna kaikki sipulit oli ehtineet loppua, kun äiti olisi ostanut!