WP_20140506_18_17_42_Pro

Hetkittäin pidän itsekin tätä touhuani ihan päättömänä. Mutta hitsi vieköön. Ennemmin olen päätön, kuin harmittelen jälkikäteen sitä, että hutiloin jossain jutuissa. Kirjoittelinkin aiemmin meidän tavoitteesta valita muutaman fontin setti, joita käytetään ihan kaikissa meidän häiden painotuotteissa. Joo, ihan hyvä idea sinäänsä.. mutta mitenkäs sitten ne kirjekuoret?

Nimittäin jos tehdään kauniit kutsut niin en todellakaan suostu liimaamaan kuoriin mitään printattuja osoitelappuja. No joo. Voihan ne printatutkin laput (tai suoraan kuoreen tulostetut osoitteet) olla ihan kauniit, mutta mun haaveilemalla tavalla sekään suunnitelma ei ole sieltä helpoimmasta päästä.

Haaveilisin nimien ja osoitteiden tulevan sillä meidän koristeellisimmalla fontilla. Ja sehän ei tietenkään näytä pidemmissä pätkissä hyvältä ihan vaan normaalisti rivitettynä. Vaan jokainen nimi ja osoite täytyisi kirjoittaa ja asetella mielellään kuvankäsittelyohjelmassa.

WP_20140506_18_16_44_Pro
WP_20140506_18_17_52_Pro

Yksi vaihtoehto olisi sitten kirjoittaa ne kuoret itse. Mutta mun normaaleilla harakanvarpailla en kyllä suostu sitä tekemään. Mun normaali käsiala on nimittäin niin holtitonta.. tai siis se voi olla tosi nättiäkin, mutta vaikka keskellä sanaa mun käsiala saattaa muuttua taas ihan erisuuntaan kallistuneeksi tai muuta vastaavaa. Eli jos kirjoitan osoitteet kuoreen itse, niin mun se on sitten tehtävä jollain varta vasten harjoitellulla tyylillä.

Kun tämä ajatus tuli mieleen täytyi tietty lähteä heti kokeilemaan onko se mitenkään edes mahdollista. Määhän omistan ihan oikean mustekynän ja sulkakynänkin ja oon niillä ja (näissäkin harjoituksissa käytetyllä) kalligrafiakynällä kirjoitellut aiemmin jonkin verran.. mutten piiiiitkään aikaan ollenkaan.

WP_20140506_18_16_59_Pro WP_20140506_18_16_59_Pro

Joten ei muuta kun printtaamaan meidän tän hetkisellä suosikkifontilla aakkoset malliksi ja ruutuvihkoon harjoittelemaan. Ensin meidän nimiä... aina kirjain kerrallaan ja sitten vaan järjestyksessä jokaisella aakkosella jotain tutun nimeä.. näin sai testailtua (lähes) kaikki isot kirjaimet ja tuli samalla harjoiteltua niitä nimitä, joita oikeasti kuoriinkin joutuisi kirjoittamaan. Välillä meni ihan hyvin ja välillä ihan hirveän rumasti!

En oo vielä ihan varma mitä olisin mieltä. Olisihan nämä hullun hienot kun jatkaisin ahkerasti harjoittelua. Mutta toisaalta aika valtava työmäärä. Ja jos nyt päätetään kirjoittaa kuoret näin, se fontti täytyy lyödä lukkoon tasan nyt. En tosiaan ala hioa jotain tiettyjä kirjaimia ja sitten päätetäänkin vaihtaa ihan toiseen tyyliin. Ja onko ihan tyhmää lähettää sekä Save the Date -kortit, että kutsut samalla tavalla kirjoitetuin kuorin? Se olisi ollut suunnitelmissa, mutta onko kutsujen kuoret sitten ihan tylsät kun tämä on nähty jo aiemmin?

WP_20140506_18_18_55_Pro WP_20140506_18_18_32_Pro

Tietysti joku miettii nyt miksei tekstauteta kuoria ammattilaisella.. jälki olisi taatusti hyvää! Mutta siihen hommaan ei kyllä olla lähdössä. Sanotaanko nyt näin, että harvaan asiaan haluan käyttää vähemmän rahaa, kuin kuorten osoitteiden kirjoittamiseen. Vaikka kotimaista käsityötä olisi kiva tukea, on silti kuorten kirjoittaminen meillä kyllä aikaslailla pihistämislistan kärjessä!

Siksi toisekseen, musta on kivaa nähdä omien käsieni jälki näissä hääjutuissa. Vähän vaan pelkään oonko ahnehtimassa liikaa..