Hullu fonttinainen ja operaatio kirjekuoret

WP_20140506_18_17_42_Pro

Hetkittäin pidän itsekin tätä touhuani ihan päättömänä. Mutta hitsi vieköön. Ennemmin olen päätön, kuin harmittelen jälkikäteen sitä, että hutiloin jossain jutuissa. Kirjoittelinkin aiemmin meidän tavoitteesta valita muutaman fontin setti, joita käytetään ihan kaikissa meidän häiden painotuotteissa. Joo, ihan hyvä idea sinäänsä.. mutta mitenkäs sitten ne kirjekuoret?

Nimittäin jos tehdään kauniit kutsut niin en todellakaan suostu liimaamaan kuoriin mitään printattuja osoitelappuja. No joo. Voihan ne printatutkin laput (tai suoraan kuoreen tulostetut osoitteet) olla ihan kauniit, mutta mun haaveilemalla tavalla sekään suunnitelma ei ole sieltä helpoimmasta päästä.

Haaveilisin nimien ja osoitteiden tulevan sillä meidän koristeellisimmalla fontilla. Ja sehän ei tietenkään näytä pidemmissä pätkissä hyvältä ihan vaan normaalisti rivitettynä. Vaan jokainen nimi ja osoite täytyisi kirjoittaa ja asetella mielellään kuvankäsittelyohjelmassa.

WP_20140506_18_16_44_Pro
WP_20140506_18_17_52_Pro

Yksi vaihtoehto olisi sitten kirjoittaa ne kuoret itse. Mutta mun normaaleilla harakanvarpailla en kyllä suostu sitä tekemään. Mun normaali käsiala on nimittäin niin holtitonta.. tai siis se voi olla tosi nättiäkin, mutta vaikka keskellä sanaa mun käsiala saattaa muuttua taas ihan erisuuntaan kallistuneeksi tai muuta vastaavaa. Eli jos kirjoitan osoitteet kuoreen itse, niin mun se on sitten tehtävä jollain varta vasten harjoitellulla tyylillä.

Kun tämä ajatus tuli mieleen täytyi tietty lähteä heti kokeilemaan onko se mitenkään edes mahdollista. Määhän omistan ihan oikean mustekynän ja sulkakynänkin ja oon niillä ja (näissäkin harjoituksissa käytetyllä) kalligrafiakynällä kirjoitellut aiemmin jonkin verran.. mutten piiiiitkään aikaan ollenkaan.

WP_20140506_18_16_59_Pro WP_20140506_18_16_59_Pro

Joten ei muuta kun printtaamaan meidän tän hetkisellä suosikkifontilla aakkoset malliksi ja ruutuvihkoon harjoittelemaan. Ensin meidän nimiä... aina kirjain kerrallaan ja sitten vaan järjestyksessä jokaisella aakkosella jotain tutun nimeä.. näin sai testailtua (lähes) kaikki isot kirjaimet ja tuli samalla harjoiteltua niitä nimitä, joita oikeasti kuoriinkin joutuisi kirjoittamaan. Välillä meni ihan hyvin ja välillä ihan hirveän rumasti!

En oo vielä ihan varma mitä olisin mieltä. Olisihan nämä hullun hienot kun jatkaisin ahkerasti harjoittelua. Mutta toisaalta aika valtava työmäärä. Ja jos nyt päätetään kirjoittaa kuoret näin, se fontti täytyy lyödä lukkoon tasan nyt. En tosiaan ala hioa jotain tiettyjä kirjaimia ja sitten päätetäänkin vaihtaa ihan toiseen tyyliin. Ja onko ihan tyhmää lähettää sekä Save the Date -kortit, että kutsut samalla tavalla kirjoitetuin kuorin? Se olisi ollut suunnitelmissa, mutta onko kutsujen kuoret sitten ihan tylsät kun tämä on nähty jo aiemmin?

WP_20140506_18_18_55_Pro WP_20140506_18_18_32_Pro

Tietysti joku miettii nyt miksei tekstauteta kuoria ammattilaisella.. jälki olisi taatusti hyvää! Mutta siihen hommaan ei kyllä olla lähdössä. Sanotaanko nyt näin, että harvaan asiaan haluan käyttää vähemmän rahaa, kuin kuorten osoitteiden kirjoittamiseen. Vaikka kotimaista käsityötä olisi kiva tukea, on silti kuorten kirjoittaminen meillä kyllä aikaslailla pihistämislistan kärjessä!

Siksi toisekseen, musta on kivaa nähdä omien käsieni jälki näissä hääjutuissa. Vähän vaan pelkään oonko ahnehtimassa liikaa.. 

14 Kommenttia

 1. Ihan sama minulla että meillehän ei tule sellaisia kutsuja joiden kirjekuoriin osoitteet tehdään tarroilla. Päätimme että sama firma joka tekee meidän kutsut tulostaa osoitteet myös kuoriin, näin saamme sitten saman fontin ja tasalaadun kuoriinkin. Jos minulla olisi kärsivällisyyttä ja taitoa kirjoittaisin kuoret varmastikin itse. Tsemppiä! Kyllä niistä hyvä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi kivalle! Ja tosiaan tuo kuorten painattaminen tai printtaaminen olisi itsellänikin varmaan se ykkösvalinta, jos en haluaisi vähän koristeellisempaa fonttia vähän erilaisella asettelulla :)

   Kiitos, tsemppiä tässä tarvitaankin!

   Poista
 2. Ootpas sä ahkera! Näyttää mainiolta. Mä ajattelin kirjoittaa ihan normikäsialalla (kaunolla) meidän kutsujen kirjekuoret, vaikka se jonkun mielestä saattaakin olla tosi tylsä (tai mauton?) vaihtoehto. Siinä vaiheessa kun kutsujen lähettämisellä alkaa olla kiire, who cares -asenne kohottaa päätään :D Ihanaa jos on aikaa miettiä tällaisia pieniä yksityiskohtia, meikäläisellä vaan koulu on tällä hetkellä iso prioriteetti ja vie paljon aikaa häätouhuilta.. :) Todettiin muuten tällä viikolla, että on halvempaa lähettää kaikki kutsut täältä Saksasta käsin kuin jos ne lähettäisi Suomesta. Hups. Hyvin ilmeisesti nousseet hinnat siellä(kin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mun mielestä omalla kaunolla kirjoittaminen olisi ihan passeli valinta meillekin, jos omaisin yhtään asiallisen kaunon :D Mää en oo vaan siihen omaan "normaaliin" käsialaani ollenkaan tyytyväinen, kun mun käsiala tuntuu ailahtelvan ihan valtavasti. Eli ei ainakaan mun mielestä mitenkään mauton tai huono!

   No kieltämättä ykkösluokan merkit alkaa olla jo aikamoisissa hinnoissa! Ei sentään niin kalliit että viitsisi itse lähteä ulkomaille lähettämään ;) mutta kyllä teidän sitten kannattaa ne ilman muuta sieltä laitella!

   Poista
 3. Kuorien tekstauksessa oli kova homma, mutta jälkikäteen voin sanoa, että kyllä kannatti! Varaa päivä -kortteihin osoitteiden tekstaus kävi vielä tavallaan harjoittelusta ja vaikka samaa kirjasinta käytinkin sitten itse kutsujen kuorissa, niin pienin vivahtein (eri terän leveys, keskitys, harjoittelu jne...) tekstistä tuli kuitenkin aika erilaista. Itse hahmottelin tekstin ensin lyijykynällä kuoriin ja tekstasin musteella päälle. En tiedä nopeuttiko vai hidastuttiko se loppujen lopuksi tekemistä, ainakin hutitekstausten ja kuorien hävikin määrä väheni varmasti oleellisesti.

  Nämä sun harjoitukset näyttää jo sen verran upeilta, että uskoisin että suoriudut kyllä kuorien tekstauksesta hienosti ja niistä tulee todella mahtavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo lyijärillä hahmotteleminen on kyllä ihan kullanarvoinen vinkki. Tän kommentin nähtyäni tein tossa pikaisesti muutaman testin ja ei se hento lyijykynäjälki sieltä alta näy yhtään ja helpottaa ihan varmasti ainakin noitten mokien välttämisessä! Itsehän olin jo miettinyt, että pitääkö jokainen nimien ja osoitteiden setti kirjoittaa testiksi ensin toiselle paperille, että saan asettelut hyvin, mutta tuo lyijärihahmotelmahan mahdollistaa noin valtavan turhan työn välttämisen :D

   Kiitos kannustuksesta! Toivotaan näin :)

   Poista
 4. Kauniita tekstauksia olet saanut aikaan jo harjoitellessa. Ei kannata olla turhan kriittinen itselleen. Vieraanne arvostavat varmasti kauniisti tekstattuja kuoria, koska moni tietää miten kova homma niiden takana on ollut. Me halusimme päästä vähän helpolla STD-korttien osoitteiden kanssa ja tulostimme kauniin koukeroisella tekstillä vieraiden osoitteen kuultopaperille, jotka leikkasin muotosabluunalla ja kiinnitin kuoriin. Hääkutsut tekstailin kalligrafiakynällä ja musteella. Onneksi kutsuja ei ollut vinoa pinoa. Se on kyllä hidasta hommaa se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kuulostaa ihanalle ja aikamoisen vaivan oot sinäkin nähnyt! :) Joo, onni onnettomuudessa on se, että ihan jokaiselle vieraalle ei tarvitse omaa kutsua, huh!

   Tota juuri punnitsen, että arvostaakohan näitä kukaan kutsun saava vai vaan ja ainoastaan minä itse!

   Poista
 5. Minäkin kirjoittelin omin pikku kätösin kalligrafikynällä 70 kutsua, koska minusta osoitetarrat, eli se helppo vaihtoehto, ei tulleet kysymykseenkään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samat tunteet täällä! Mutta 70 kutsua! Huh, kuulostaa ihan tajuttoman isolle määrälle. Täytyy nostaa hattua! :)

   Poista
 6. Me käännyttiin kuoriasioissa taidetekstaamon marika koskimäki-ketelän puoleen ja hän kalligrafioi meille std kuoret ja kutsujen kuoret. Testauksesta tuli eri näköinen jo senkin puolesta, että kutsujen kuoret oli huomattavasti isommat, joten testaus pääsi oikeuksiinsa. Kaikki vieraat ihastelivat upeita kuoria eikä suurinosa raaskinut heittää kuoria roskiin. Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että erilainen kuorikin vaikuttaa paljon lopputuloksen ulkonäköön! :)

   Ihana kuulla, että teidän vieraat on arvostaneet nähtyä vaivaa! :)

   Poista
 7. Mullakin on täällä treeni menossa. Pitäisi kirjoittaa mustiin kirjekuoriin valkoisella tussilla ja kaunokirjoituksella. Huuh, kun ei sais virheitä tulla, kun tilattiin erikoiskirjekuoret ja niitä on vaan muutama varakappale. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huih! Kannattaa testata jollekin muulle mustalle paperille näkyykö valkoisen musteen alta jos hahmottelet lyijärillä! Kaisa tuossa yllä vinkkasi tehneensä niin ja se oli vähentänyt virheitä ja pilalle menneiden määrää!

   Tsemppiä harjoitteluun!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥
Vastaan kaikkiin kommentteihin!